rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Приріст населення у США упав до сторічного мінімуму

Приріст населення у США упав до сторічного мінімуму

Унаслідок падіння народжуваності та скорочення міграції за підсумками 2019 року в США зафіксовано найнижчий за останні 100 років рівень приросту населення.

Про це інформує Бюро перепису населення США.

«З 2018 до 2019 років населення Сполучених Штатів збільшилося приблизно на половину відсотка або близько на 1,5 мільйона людей – до 328 мільйонів осіб. Це – найнижчий за сторіччя показник річного приросту населення… Серед причин – зменшення темпів народжуваності, збільшення рівня смертності та уповільнення темпів міграції до країни», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дотепер найнижчий показник приросту населення спостерігався під час Першої світової війни, у 1917-му і 1918 роках.

Одна з причин нинішнього скорочення – старіння покоління так званих бебі-бумерів, родини яких мали по кілька дітей.

Крім того, далося взнаки істотне скорочення імміграції до США. За офіційними даними, у 2018-2019 роках до країни прибули 595 тисяч мігрантів, тоді як у 2016-му їх кількість сягала майже мільйона осіб.

 

Трамп пообіцяв запровадити шкільні молитви

Президент США Дональд Трамп пообіцяв ввести обов’язкову молитву в державних школах. Про це він заявив під час виступу в будівлі церкви, – передає «Голос Америки».

«Ми захищаємо саму релігію, вона перебуває в облозі... Суспільство без релігії не може процвітати», – сказав він.

Присутні бурхливо відреагували на обіцянку президента.

«Дуже скоро я вживатиму заходів, щоб гарантувати школярам і вчителям Першу поправку (до Конституції) і право молитися в наших школах», – сказав Трамп.

«Смачні» наповнювачі для е-сигарет заборонять

Управління зі санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) планує до кінця місяця заборонити продаж картриджів з окремими видами ароматичних наповнювачів для електронних сигарет.

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

«На тлі епідемічного рівня користування електронними сигаретами серед молоді й популярності деяких товарів серед дітей FDA посилює правила щодо незаконного продажу ароматичних електронних сигарет, включаючи наповнювачі із запахом м’яти та фруктів», – йдеться у пресрелізі.

В Управлінні додали, що якщо компанії впродовж 30 днів не припинять виробництво й продаж зазначених продуктів, то FDA має право належним чином відреагувати на такі порушення.

Зазначається, що при цьому на ринку залишаться наповнювачі для електронних сигарет із запахом ментолу і тютюну.

Раніше у США заборонили продавати тютюнові вироби особам, що не досягли 21 року.

Як повідомлялося, кількість смертей від захворювань, пов’язаних із курінням електронних сигарет (вейпів), на території Сполучених Штатів збільшилася до 52 випадків.

 

Штати скерували 3,5 тисячі військових на Близький Схід

США розпочали перекидання до Кувейту військовослужбовців у зв’язку зі вбивством генерала Сулеймані та подальшими погрозами Ірану.

Як повідомляє AP, в суботу, 4 січня, США скерували до Кувейту 3,5 тисячі військових зі складу 82-ї повітрянодесантної дивізії.

Зазначається, що впродовж декількох днів вони приєднаються до ще 700 солдатів, які були відряджені раніше цього тижня.

Як пише агентство, нарощування військової присутності США в регіоні відображає побоювання Вашингтона щодо можливих дій Ірану у відповідь на ліквідацію Сулеймані.

Нагадаємо, про те, що Пентагон схвалив відряджання додаткових військ на Близький Схід, стало відомо 3 січня. Як зазначав CNBC News, військові розмістяться, зокрема, в Кувейті та Іраку.

При цьому в Пентагоні уточнили, що перекидання військ відбувається в рамках раніше оголошеного відомством плану щодо посилення захисту американського посольства в Багдаді.

 

Поліція Лос-Анджелеса розпочала посилений моніторинг безпеки

Управління поліції Лос-Анджелеса (штат Каліфорнія) розпочало моніторинг безпекової ситуації через вбивство іранського генерала Касема Сулеймані. Про це повідомляє пресслужба поліції міста.

«Хоча достовірних даних про наявність загрози Лос-Анджелесу немає, управління поліції міста проводить моніторинг того, що відбувається в Ірані. Ми продовжимо підтримувати зв’язок із правоохоронними органами на місцевому рівні, на рівні штату та федерального уряду, а також з їхніми міжнародними партнерами стосовно появи значної розвідувальної інформації», – йдеться в Twitter органів правопорядку Лос-Анджелеса.

Варто також додати, що мер Нью-Йорка Білл де Блазіо провів робочу нараду з шефом міської поліції Дермотом Ші і начальником контртерористичного підрозділу поліції Джоном Міллером для обговорення додаткових заходів безпеки, які необхідно вжити для захисту мегаполісу в зв’язку з убивством у результаті ракетного удару США в Іраку командувача силами спеціального призначення «Аль-Кудс».

 

Хакери зламали один з урядових сайтів

Невідомі зламали в суботу американський урядовий сайт, на якому публікується у відкритому доступі документація, і розмістили на його головній сторінці заяви на підтримку Ірану. Про це пише The Guardian.

Увечері в суботу у американських користувачів при переході на портал FDLP (Federal Depository Library Program) відкривалася сторінка з написами англійською та перською мовами: «Це – послання від Ісламської Республіки Іран. Ми не припинимо надавати підтримку нашим друзям у регіоні – пригнобленим народам Палестини, Ємену, Бахрейну, народу і уряду Сирії та Іраку».

На сторінці також стверджується, що портал був «зламаний іранськими хакерами», нібито, з «групи кібербезпеки Ірану».

Портал FDLP публікує для загального доступу урядову документацію.

 

Хілларі Клінтон стала ректором британського університету

Відповідне повідомлення з’яви­лося на сайті університету Квінс.

«Університет Квінс оголосив про призначення секретаря Хілларі Родхем Клінтон новим ректором. Секретар Клінтон, яка отримала почесну докторську ступінь від Квінс у жовтні 2018 року, стане 11-м ректором і першою жінкою на цій посаді», – йдеться у повідомленні.

Так, Клінтон буде новим ректором університету протягом п’яти років, починаючи з 1 січня 2020 року.

«Це – великий привілей стати ректором університету Квінс, місцем, яким я дуже захоплююсь. Університет користується міжнародною популярністю завдяки своїм дослідженням та впливу, і я пишаюся тим, що стала послом і допомагаю підвищувати репутацію цього навчального закладу», – зазначила Клінтон.

 

У новорічну ніч в країні внаслідок стрілянини загинуло 10 осіб

У Сполучених Штатах внаслідок інцидентів у переддень Нового року і в ніч на 1 січня загинули не менше, ніж 10 осіб. Про це повідомляє USA Today.

Згідно з базою даних, зібраної Associated Press, USA Today і дослідниками Північно-Східного університету, в 2019 році в країні у результаті масових вбивств загинуло понад 210 осіб. Всього сталося 41 масове вбивство, зокрема, 33 масові розстріли в таких місцях, як Ель-Пасо й Одеса, штат Техас; Дейтон, штат Огайо; Вірджинія-Біч, Вірджинія; і Джерсі-Сіті, Нью-Джерсі.

Протягом декількох годин нового десятиріччя загинули, зокрема, двоє підлітків. Також кілька перестрілок відбувалися в нічних клубах і барах.

Дві людини були смертельно поранені, коли чоловік відкрив стрілянину під час святкування 2020 року в клубі в Орландо, штат Флорида. А в нічному клубі в Лаббоку, штат Техас, стрілець убив двох чоловіків, 17 і 24 років.

В Хантінгтоні, штат Західна Вірджинія, щонайменше, семеро людей отримали поранення в результаті стрілянини в барі на початку Нового року.

Чотири людини в Сент-Луїсі були застрелені рано-вранці. Троє були знайдені мертвими в одному місці, четвертий потерпілий був поранений у ногу, але вижив. Ще один чоловік був смертельно поранений у результаті окремого інциденту.

За даними поліції штату Айова, також був смертельно поранений хлопчик у Де-Мойні.

Також двоє чоловіків отримали смертельне поранення у Філадельфії.

 

Title 
 Фото The White House

Торговельна війна з Китаєм ось-ось закінчиться

15 січня 2020 року Сполучені Штати Америки та Китай підпишуть першу частину великої торговельної угоди, що може покласти край митним війнам між двома найбільшими економіками світу.

Про це повідомив президент США Дональд Трамп у Twitter.

«Я підписуватиму першу частину нашої величезної та всеосяжної торговельної угоди з Китаєм 15 січня. Церемонія відбудеться у Білому домі. На ній будуть присутні високопоставлені представники Китаю. Пізніше я вирушу до Пекіна, де розпочнуться переговори щодо другої частини угоди», – йдеться у дописі Трампа.

Як повідомлялося, за президентства Трампа США кілька разів підвищували мита на китайську продукцію. Китай вдався до заходів у відповідь, що призвело до загострення «торговельної війни» між двома найбільшими економіками світу.

МВФ, Світовий банк та інші міжнародні фінансові інституції неодноразово звертали увагу на загострення торговельних відносин між США та Китаєм як на чинник, що негативно впливає на зростання світової економіки.

Пізніше представники Китаю та США домовилися про поетапне скасування впроваджених мит.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers