rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Хто поїде у Німеччину на роботу у 2020 році?

З 1 січня 2020 року змінилися правила роботи у Німеччині для іноземних громадян.. У зв’язку з цим очікується нова хвиля міграції українців у цьому напрямку.

Експерти hh.ua|grc дослідили, як змінювався попит на роботу в Німеччині з боку українських пошукачів протягом останніх років та що пропонують тамтешні роботодавці.

Німеччина впевнено входить у ТОП-5 популярних серед українських пошукачів напрямків для роботи за кордоном. Так, згідно з опитуванням, яке проводилось hh.ua|grc серед користувачів порталу, 13% респондентів мали досвід роботи у цій країні.

А аналіз бази резюме, розміщених протягом 2019 року, показує, що 6% пошукачів шукають роботу саме в Німеччині. При цьому кількість подібних CV за останніх 5 років збільшилась більше, ніж у 4 рази, і найбільший стрибок відбувся у 2018 та 2019 роках.

Title 

Серед пошукачів, які цікавляться роботою у Німеччині, найактивніші – представники таких профсфер, як «ІТ, телеком», «Топ-менеджмент», «Виробництво», «Маркетинг» та «Початок кар’єри». А от найпопулярніший запит щодо бажаної заробітної плати – у межах від 24 100 до 48 300 грн. Така вилка фігурує трохи частіше, ніж у кожному третьому резюме (35%). Окрім того, трапляються й побажання отримувати менше, ніж 24000 гривень (31% резюме), а також – від 48 300 до 72 500 гривень (16% резюме) тощо.

А от німецькі роботодавці найбільше зацікавлені у розробниках та тестувальниках ПЗ, працівниках виробництв, робітничому та медичному персоналі. І у половині вакансій йдеться про зарплати від 46900 до 90000 грн., ще у 30% пропозицій про роботу фігурують заробітки від 91000 до 135000 грн.

Нагадаємо, що опитування, проведене серед користувачів порталу hh.ua|grc, показує, що більшість респондентів пов’язують виїзд за кордон з можливістю більше заробляти. Ще 39% респондентів зазначили варіант «Інше», де найчастіше фігурувало бажання респондентів змінити країну – без прив’язки до роботи. А от говорячи про формати роботи за кордоном, можемо зазначити, що респонденти частіше почали повідомляти про роботу за контрактом та рідше – про виїзд на сезонні підробітки.

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

 

Як налаштуватись на роботу після свят: 5 дієвих порад

Гуманітарії VS «технарі»: хто переможе

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers