rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Як налаштуватись на роботу після свят: 5 дієвих порад

Все хороше колись завершується. Бенгальські вогники згасають, салат «Олів’є» закінчується, а короткотермінова відпустка на новорічні свята добігає кінця.

Команда hh.ua|grc підготувала для вас 5 простих, але дієвих порад, які допоможуть влитись у робочий графік максимально безболісно.

  1. Почніть готуватись до поновлення робочого режиму ще до початку вихідних

Оце горезвісне «вже, мабуть, після свят» може зіграти поганий жарт. Адже, найімовірніше, відкладаються неприємні завдання. І від того, що ви їх відтермінуєте, вони не стануть приємними і легкими. Ба більше: складні завдання – як снігова куля. З плином часу їх кількість збільшується, і вони стають дедалі складнішими для вирішення. Тому, аби після завершення святкового періоду не було нестерпно боляче за всі відкладені справи, вирішуйте їх по мірі надходження. Як варіант – можете придумати собі певну винагороду. Наприклад, якщо ви виконаєте всі пункти з вашого робочого to-do list до початку свят, то потішите себе незапланованою поїздкою чи омріяним смаколиком.

  1. Намагайтесь не збивати режим під час відпочинку

Святковий час – ідеальний період, щоб спати досхочу, чи не так? Ні, не так. Чим більше ви відійдете від звичного режиму, тим складніше буде до нього повертатись.

  1. Light-режим після свят

Навіть найзатятішим трудоголікам деякий час (орієнтовно тиждень) варто втриматись від перепрацювань та режиму непомірної багатозадачності. Складіть список пріоритетних завдань на найближчий час та дотримуйтеся його. Тобто, не варто одразу звалювати на себе занадто багато, призначати купу зустрічей та засиджуватись в офісі до пізнього часу. І не варто картати себе за складнощі з адаптацією до робочого режиму. Це – абсолютно нормальна ситуація. І ви в ній не самі. Одразу після відпочинку включитись у роботу можуть тільки найстійкіші (18% учасників дослідження hh.ua|grc). А от більшості потрібен, принаймні, якийсь адаптаційний період. Так, 70% опитаних зазначили: для повернення до трудових буднів їм потрібен день, кілька днів або навіть тиждень.

  1. У новий рік зі здоровим харчуванням

Коли алкогольно-харчова вакханалія закінчується, варто певний час дотримуватися режиму правильного харчування. Тобто, дотримуватись збалансованої дієти, уникати смаженого, жирного та цукру. Можна навіть зробити розвантажувальний день на свіжих овочах та фруктах чи спробувати інтервальне голодування. І в будь-якому разі варто утримуватись від пізніх калорійних вечер та непомірної кількості кави протягом дня. Такий режим полегшить роботу вашому організму та дасть йому змогу сфокусуватись на адаптації до нового режиму.

  1. Згадайте, чому вам подобається ваша робота

А якщо всі вищезгадані поради вам не допомогли, можливо, ви вже вичерпали свій ресурс на роботі? Цей стан часто супроводжується нетерплячим очікуванням вихідних чи відпустки та практично панічного страху перед понеділком і першим робочим днем. Впізнали себе? Отже, можливо, настав час задуматись про зміну роботи. Оновлюйте резюме та не забувайте відгукуватись на пропозиції роботодавців. І ми впевнені: потрібна та цікава вакансія обов’язково знайдеться.

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

Хто поїде у Німеччину на роботу у 2020 році?

Гуманітарії VS «технарі»: хто переможе

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers