rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ Діяльність «Просвіти» на півдні України (Запоріжжя, Херсон, Миколаїв)
Title 
 Фото А. Ажажи

Просвітяни на півдні України працюють не в найкращих умовах щодо закону про українську мову, але вони не розчаровуються, і згодом їхні зусилля дають позитивні наслідки.

У Запоріжжі просвітяни під проводом Анатолія Ажажи сходяться щосуботи, читають лекції, дивляться відеозаписи Ірини Фаріон та Марка Стеха і працюють зі школами стосовно національно-патріотичного виховання. Адміністратори шкіл не завжди йдуть назустріч, але прогрес є! Невтомна праця просвітян таки пробуджує людей до боротьби. І так, просвітяни містечка Більмак відважились видати газету «Вісник Більмацього краю», і це їм вдалося (фото 1). Просвітяни Запоріжжя також видали книгу Василя Федини про поета Василя Діденка (за допомогою ТУМ) і готують до друку другу книгу.

Голова «Просвіти» Миколаївщини письменник Олександр Мачула повідомив про відновлення просвітянської праці, яка занепала на якийсь час. Головна мета під сучасну пору – якомога найшвидше виправити в обласному центрі критичну ситуацію з використанням української мови в усіх сферах життя.

Олег Олексюк, голова Херсонської «Просвіти», повідомляє про нові видання Видавничого центру, а саме – «Сім кольорів мого життя» Катерини Марчук та другий том «Пригоди природи» Валентини Наумич. Також висловлює подяку за стипендію від ТУМ Оксані Олексюк на студії в Миколаївській філії Київського національного університету культури і мистецтва. Просвітяни Херсона активно працюють з молоддю в царині української мови і культури.

Товариство української мови ім. Шевченка (ТУМ – США) бажає просвітянам на півдні України якнайкращих успіхів у їхній праці на користь українського народу та української держави.

Фото А. Ажажи

Різдвяне послання митрополита Київського і всієї України Епіфанія

Просвітяни України вітають з Різдвом Христовим

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers