rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ 10 продуктів холодної пори року: що з ними робити – пояснює шеф-кухар

З настанням холоду наш організм хоче їсти. Навіть не так: він дуже хоче їсти. І саме в цей час йому варто запропонувати щось справді смачне та корисне.

За списком таких продуктів та порадами, що з них найкраще приготувати, «Українська правда. Життя» звернулася до шеф-кухаря Андрія Величка. Ось що порадив спеціаліст.

  1. Гарбуз

Сортів гарбуза напрочуд багато. Від світло-жовтих і волокнистих – до темно-помаранчевих цукрових.

Перші сорти неймовірні, якщо готувати їх при низькій температурі та змішати з витриманим сиром. Вийде ідеальна начинка в равіолі.

А ось другі сорти можна замаринувати в солі, меді, фруктовому оцті та рослинній олії й запекти в духовці. Причому, так, щоб гарбуз підгорів. От тоді цей гарбуз буде ідеальним у салатах, десертах і навіть – у крем-супі.

  1. Title 

    Гриби

Ловіть короткий сезон свіжих грибів! Поспішайте, купуйте та наїдайтеся, допоки вони є на ринку. Сухі або морожені гриби можна купити впродовж року, а «щойно з лісу» – то справжній делікатес.

Обов’язково готуйте смажену картоплю з грибами або різотто.

  1. Брюссельська капуста

Восени її багато на ринках – виберіть якомога зеленішу, зніміть верхні листки, проваріть хвилину в солоній та кислій воді.

Потім злегка обсмажте на сковорідці з часничком та гострим перцем. Брюссельську капусту ідеально подавати як самостійну страву з голландським соусом або як гарнір до запеченої риби.

  1. Дичина. М’ясо фазана

З жовтня дозволено полювання на фазана. І саме час спробувати м’ясо цієї смачної птиці. Мій фаворит – холодець із фазана. Просто, зрозуміло, дуже смачно і зовсім небуденно.

  1. Кефаль

Ця риба масово з’являється біля берега у вересні, тож, побачивши її в магазині, у рибному ряду, – беріть, не думаючи. Попросіть почистити на базарі. При цьому, вибираючи рибину, дивіться їй в очі, щоб вам пеленгаса не змогли підсунути. У нього очі оранжеві, а кефаль на вигляд ніжніша.

Вдома шматочки риби обкачайте в кукурудзяній муці і посмажте на сковорідці. Подавайте на стіл з настояним салатом з помідорів і цибулі. Такий салат має юшечку, і вона найсмачніша, якщо цю юшечку вимачати шматочками білого багета.

  1. Топінамбур

Він же – земляна груша та єрусалимський артишок. Солодкий та соковитий коренеплід рекомендую натерти дрібно в салат з листям руколи та цитрусами. Наприклад, з вінегретним соусом та мандаринами.

  1. Корінь хріну

Title 

Тут 2 варіанти.

Класика: використання у вигляді гострої приправи до того самого холодцю або настоювання горілки на корені хріну з медом та гострим перцем. Або ж можна спробувати другий варіант. Мені його показали в Англії – пюре з хрону з вершковим маслом. Корінь для нього потрібно запікати майже добу, але виходить щось неймовірне. Солодко-гіркий смак ідеальний до білого м’яса.

  1. Корінь петрушки та пастернаку

Тут усе простіше. Корінь треба зварити з картоплею в співвідношенні 1:1, перебити в блендері з вершками і протерти через сито. Це солодке пюре добре буде подати, наприклад, із тушкованим кроликом.

  1. Айва

Я з неї визнаю тільки пиріг з пісочного тіста та варення. Останнє потрібно готувати довго і повільно, щоб айва стала червоною й щільною. Пиріг з варенням з айви – це мега. Особливо з хорошим ромашковим чаєм.

  1. Гранат

Тут нічого ще не придумали краще, ніж з’їсти наодинці цілий гранат. Його принадність саме в цьому, щоб не поспішати і ні з ким не ділитися).

Смакуйте їжу із задоволенням!

 

Автор: Андрій Величко, шеф-кухар

Джерело: УП.Життя (https://life.pravda.com.ua/society/2019/11/26/239049/)

Як правильно зустрічати Новий 2020 рік?

14 найкращих рецептів куті з усіх регіонів України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers