rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Цигарки зможуть купити тільки громадяни, котрим уже є 21 рік

Цигарки зможуть купити тільки громадяни, котрим уже є 21 рік

Про повідомляє BuzzFeed.

«Відповідно до нового закону, прийнятого Конгресом у четвер, наступного року законний вік куріння в США зросте до 21 року», – йдеться в повідомленні.

Закон стосується покупки сигарет, електронних сигарет та інших тютюнових виробів.

Президент США Дональд Трамп заявив про підтримку законопроєкту ще в листопаді й, як очікується, підпише документ найближчими днями.

Підвищення мінімального віку на покупку тютюну з 18 до 21 рр. на загальнонаціональному рівні давно є метою активістів проти куріння і користується підтримкою уряду США. У багатьох штатах країни, включаючи Каліфорнію, Техас і Нью-Йорк, сигарети вже продають із 21 року.

Трамп заснував космічні війська США

Президент США Дональд Трамп підписав закон про заснування космічних сил, – передає телеканал CNN.

«Командувачем нових військ призначений генерал Джон Реймонд. У його підпорядкуванні перебувають 16 тисяч військовослужбовців і цивільних», – йдеться в повідомленні.

Це – перший випадок створення нового роду військ із 1947 року, коли з’явилися військово-повітряні сили США. Раніше космічні війська перебували в підпорядкуванні ВПС.

За словами представника ВПС США, в космічні сили перейдуть від п’яти до шести тисяч співробітників зі 16 тисяч. Це – зовсім небагато, порівняно з іншими родами військ. Наприклад, ВПС налічують 300 тисяч осіб. У підрозділах найменшого роду військ, морської піхоти, служать близько 180 тисяч осіб.

Передбачається, що космічні війська розмістяться на шести базах. Чотири місця для них уже запропоновані: два в штаті Колорадо і по одному в Алабамі і Каліфорнії.

На роботу космічних підрозділів виділили $40 мільйонів. Хоча Пентагон просив $72,4 мільйона.

Очікується, що найближчим часом буде оприлюднено зразки військової форми, символи і пісні нових військ.

Пентагон уже багато років попереджає про те, що космос стає сферою, через контроль над якою можуть розгорнутися військові дії, – так само, як земля, повітря і море.

Раніше голова розвідувального управління Міноборони США генерал-лейтенант Роберт Ешлі заявив, що Росія і Китай розробляють нову зброю для військових дій у космічному просторі в найближчому майбутньому.

У Франції Google оштрафували на 150 млн євро

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Французького регулятора з питань конкуренції в п’ятницю, 20 грудня.

«Американський концерн Google зловживав домінуючим становищем, яке він посідає на ринку пошукової реклами, ухваливши непрозорі і важкі для розуміння правила роботи своєї рекламної платформи Google Ads і застосовуючи їх у несправедливий і довільний спосіб», – вказується в документі.

Інтернет-концерну наказано переробити правила для Google Ads і прояснити порядок блокування профілів на цій платформі. Розслідування щодо Google було розпочато за заявою французької компанії «Gibmedia», що керує різними сайтами. Її акаунт на Google Ads було заблоковано в 2015 році.

Google повідомив про намір оскаржити рішення про штраф і, своєю чергою, висунув звинувачення на адресу Gibmedia.

«Gibmedia вмикала оголошення для рекламних сайтів, які спонукали людей до оплати послуг на непрозорих умовах. Ми не хочемо такої реклами на наших платформах, тому ми заблокували Gibmedia і відмовилися від відповідного рекламного прибутку, щоб захистити споживачів від шкоди», – йдеться в заяві Google.

Нагадаємо, в березні Європейський регулятор з питань конкуренції оштрафував Google на 1,49 млрд євро, звинувативши компанію у створенні перешкод конкурентам у сфері пошукової реклами на платформі AdSense for Search.

У Вірджинії зіткнулися 69 авто, кількість постраждалих перевищила пів сотні

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на поліцію.

«В аварії, в якій були задіяні майже 70 транспортних засобів на крижаному та туманному шосе Вірджинії в неділю вранці, постраждала, щонайменше, 51 людина», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 11 з 51 постраждалого перебувають у важкому стані в лікарні, однак, їхньому життю нічого не загрожує. В результаті масштабної ДТП ніхто не загинув.

За інформацією поліції, причиною аварії на автомагістралі I-64, що пролягає через Вірджинію, стали погані погодні умови, зокрема, туман і ожеледь.

Раніше повідомлялося про 35 постраждалих.

Розслідування інциденту триває, місцевих автомобілістів просять уникати місця аварії.

У мотелі Лас-Вегаса в пожежі загинули шестеро людей

Про це повідомляє AP.

«У діловому центрі Лас-Вегаса внаслідок пожежі у триповерховому житловому будинку з пічним опаленням загинуло шестеро людей», – йдеться у повідомленні.

На думку слідчих, пожежа розпочалася біля печі на першому поверсі – мешканці сказали, що нею користувалися, бо в будівлі не було опалення.

Ще тринадцять людей постраждали внаслідок пожежі, переважна більшість із них отруїлися димом.

Стрілянина у Північній Кароліні: загинули двоє держслужбовців

Унаслідок стрілянини в одній з державних установ міста Вінстон-Сейлем, штату Північна Кароліна (США), загинули дві особи, ще двоє отримали поранення.

Про це інформує AP.

За даними влади міста, загинули двоє працівників державної служби.

Про поранених повідомляється, що ушкодження у них серйозні, але небезпеки для життя не становлять.

Триває розслідування, поліція встановлює особу нападника.

У штаті Нью-Йорк виявили сліди найдавнішого лісу

У місті Каїр (штат Нью-Йорк, США) під час обстеження кар’єру вчені виявили скам’янілі сліди, яким близько 386 мільйонів років. Про це повідомляє New Scientist.

Скам’янілості випадково помітили ще у 2008 році. Наразі науковці дослідили скам’янілості та заявили, що вони показують 3 типи дерев. Один із них – Archaeopteris, для якого характерне довге коріння, до 11 метрів. Ці дерева схожі на сучасні хвойні. Також вони одними з перших поглинали вуглекислий газ зеленим пласким листям. Ця особливість дерев змінила клімат нашої планети, додавши більше кисню в атмосферу і надавши місце для існування примітивних комах.

Міжнародна група дослідників нанесла на карту понад 3000 м² цього скам’янілого лісу. Ліс не був таким густим, як сучасні. Другий вид знайдених дерев – кладоксілопсід, був безлистим, висотою до 10 метрів, з коротким гіллям, а третій вид – археоптерисам, нагадував сосну з листям, як у папороті, замість голок.

Boeing звільнив свого гендиректора

Про це повідомляє CNBC із посиланням на заяву американської компанії. «У понеділок Boeing звільнив гендиректора Денніса Мюленберга у той час, коли компанії не вдається відновити довіру в регуляторів, клієнтів та громадськості після двох смертельних авіакатастроф з літаками 737 Max, які забрали життя 346 осіб на борту», – йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що з 13 січня новим гендиректором буде чинний голова Ради директорів Boeing Девід Калхун. Зазначається, що після публікації новини про зміну керівництва вартість акцій компанії зросла на 2,5% ще до офіційного відкриття ринку.

Нагадаємо, 29 жовтня минулого року Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився під Джакартою, загинули всі 189 осіб, які перебували на борту. Причиною катастрофи літака, який упав у Яванське море невдовзі після вильоту з Джакарти, став збій системи управління польотом.

10 березня 2019 року розбився Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Ефіопії до Кенії. Жертвами катастрофи стали всі пасажири та члени екіпажу (157 осіб). Після цього польоти літаків моделі Boeing 737 MAX тимчасово припинили в усьому світі.

Італія видасть США росіянина, обвинуваченого у крадіжці комерційної таємниці

Апеляційний суд Неаполя прийняв рішення екстрадувати у США директора з розвитку бізнесу Об’єднаної двигунобудівної корпорації (ОДК) Олександра Коршунова.Про це повідомляє Deutsche Welle.

Адвокат російського топменеджера Джан Доменіко Кайяцца повідомив, що у його підопічного є 15 днів на подання апеляції до Касаційного суду.

57-річного Коршунова заарештували 30 серпня в аеропорту Неаполя за запитом США. Американці підозрюють його та італійського бізнесмена Паоло Бьянкі у змові з метою викрадення комерційної таємниці американської авіабудівної корпорації GE Aviation. За цим звинуваченням росіянину може загрожувати до 10 років в’язниці.

При цьому 6 листопада Басманний суд Москви заочно заарештував Коршунова за обвинуваченням у шахрайстві в особливо великому розмірі. Підприємця на батьківщині оголосили у міжнародний розшук, що дозволяє вимагати екстрадиції Коршунова також і Росії.

Сенат США затвердив Бігуна заступником держсекретаря

Спеціального представника США по Північній Кореї Стівена Бігуна затверджено на посаді заступника голови Держдепартаменту.

Про це повідомляє AFP.

Кандидатуру Бігуна, який наразі перебуває у поїздці до Азії у зв’язку з посиленням напруженості у відносинах з Північною Кореєю, підтримали 90 законодавців і троє висловилися проти.

Як зазначає видання, підвищення Бігуна означає, що він візьме на себе роль виконувача обов’язків головного американського дипломата, якщо держсекретар Майк Помпео посяде місце в Сенаті, що, на думку політичних експертів, стає дедалі більш імовірним.

Помпео привітав Бігуна з призначенням у своєму Twitter: «Вітаю Стіва Бігуна! Тепер він затверджений на посаду заступника держсекретаря. Ви були біля керма нашої команди, яка працює заради світлого майбутнього народу Північної Кореї та безпечної Америки».

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers