rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Поліція Чикаго обрізала фінансування охорони високопосадовців

Департамент поліції Чикаго зменшив фінансування заходів безпеки для колишнього мера міста Рама Емануеля та ліквідував спецохорону для чинних чиновників. Про це повідомляє Associated Press.

Chicago Tribune повідомляє, що департамент поліції Чикаго проаналізував і оцінив загрози для колишнього мера Рама Емануеля, секретаря Anna Valencia та скарбника Melissa Conyears-Ervin.

Хоча поліція перевіряла безпеку Емануеля, чиновники заявляють, що не вивчали оцінку ризиків, на які наражається колишній міський голова Річард М. Дейлі. Його досі охороняє спецгрупа охорони – через понад вісім років після того, коли він пішов з посади.

У поліції зазначають: не йшлося про те, щоб забрати охорону від Емануеля. Мер Лорі Лайтфут захищає таку практику. На її думку, фінансування охорони для колишніх високопосадовців – це доречно і необхідно, навіть для Дейлі. Натомість, її опоненти дотримуються протилежної позиції.

Чиказька міська рада проголосувала за продаж рекреаційної марихуани з 1 січня

Після бурхливих дебатів міська рада Чикаго проголосувала проти постанови, яка могла відтермінувати законний продаж рекреаційної марихуани у місті до 1 липня.

Фактично, згідно з цією постановою, продаж рекреаційної марихуани мав розпочатися через півроку після того, коли продаж наркотику набув законної дії у штаті Іллінойс.

Олдермени провалили голосування за постанову: 19 проти 29. Це дозволить розпочати продаж рекреаційної марихуани у місті, як і планувалося, з 1 січня.

Chicago Aldermanic Black Caucus підтримав постанову про відтермінування продажу. Чорношкірі олдермени пропонували дати час для вирішення питань з нестачею диспансерів для громад, де, здебільшого, проживають чорношкірі та латиноамериканці.

«Те, що ми сьогодні тут бачили, – це один крок у правильному напрямку, – йдеться у повідомленні кокусу. – Ми будемо продовжувати співпрацювати і прагнути до справедливості. Крім того, ми з нетерпінням чекаємо на продовження постійних дискусій зі штатом та містом. Ми вдячні нашим громадам за те, що вони підтримували нас та були нашими партнерами під час дискусій».

Постанова, що легалізує канабіс, містила кілька положень, розроблених для надання доступу до продажу підприємствам, які перебувають у власності представників громад, де проживають меншини. У постанові також було передбачено можливість закриття деяких кримінальних справ, які стосувалися продажу наркотику та виділення коштів на спеціальні фонди.

Незважаючи на ці положення, чиновники та активісти занепокоєні доступом меншин до продажу марихуани. Продаж рекреаційної марихуани має стати законним у штаті Іллінойс 1 січня. Усього 10 диспансерів отримали ліцензії на продаж рекреаційної марихуани. За словами олдермена з 28-го району Jason Ervin, жоден з цих диспансерів не розташований у районах, де проживають меншини.

Мер Чикаго Лорі Лайтфут запропонувала створити міський кооператив із вирощування канабісу. Це, за її словами, дасть меншинам більший пакет акцій у багатомільйонному бізнесі з торгівлі канабісом. Вона категорично виступила проти відтермінування продажу рекреаційної марихуани.

«Затримка продажу матиме безліч непередбачуваних наслідків, зокрема, здійснення незаконних продажів. І це в той час, коли наші ресурси громадської безпеки повинні бути спрямовані на боротьбу з насильством влітку», – йдеться в її заяві.

Водночас, колишній заступник губернатора штату Іллінойс Louanner Peters підтримує відтермінування законного продажу канабісу.

«Це – нерівні умови для тих, хто вже є на ринку», – зауважила вона.

Willis Tower – найбільш енергоефективний хмарочос у США

Чиказький хмарочос Willis Tower став найбільшою будівлею у США, яка досягла найвищого рівня енергоефективності. Про це повідомляє Associated Press.

Власник будівлі Equity Office, американське відділення інвестиційної групи компаній Blackstone Group, оголосив, що 110-поверховий хмарочос став переможцем програми Energy and Environmental Design (LEED) і отримав сертифікат Platinum, – повідомляє Chicago Tribune. У рамках цієї програми оцінюється енергоефективніть та екологічність відповідно до вимог LEED. Ця програма – система оцінювання енергоефективних та екологічно чистих будівель у світі, яка, як вважають, використовується найчастіше.

Будівля Willis Tower отримала статус LEED Gold у 2018 році. Ефективність будівлі було підвищено за рахунок оновлення систем опалення та охолодження, генераторів гарячої води, освітлення, сантехніки та поточного капітального ремонту ліфтових систем, – повідомили у Equity Office. Ліфти перевозять пасажирів понад 46 тис. разів щодня й обслуговують близько 5,8 млн осіб щороку. Проєкт модернізації будівлі мав на меті зробити систему ліфтів енергоефективнішою та зекономити час користувачів.

Хмарочос було відкрито у 1974 році під назвою Sears Tower. Будівля залишалася найвищим у світі хмарочосом до 1996 року, а найвищим у Північній Америці – до 2014 року. За даними ради з питань висотних будівель та міського середовища проживання, хмарочос висотою 1451 фут є другою за висотою будівлею у США та 15-ю найвищою будівлею у світі.

У реконструкцію Willis Tower було закладено $500 млн. Реконструкція передбачає шість рівнів для розважальних закладів, ресторанів та торговельних площ. Як очікується, будуть працевлаштовані тисячі працівників, а саму будівлю щороку відвідуватимуть 1,7 млн осіб. На 103-му поверсі працюватиме оглядовий майданчик.

Після завершення реконструкції у третьому кварталі 2020 року будівля матиме близько 4,5 млн квадратних футів, зокрема, 3,5 млн квадратних футів офісів та 300 тис. квадратних футів – під об’єктами роздрібної торгівлі.

У Чикаго, щонайменше, 13 осіб постраждали від стрілянини

За даними поліції, винуватцями інциденту в Englewood були двоє осіб. Інцидент стався в неділю, близько 12:30 дня у 5700 блоці на South May.

Мер Чикаго Лорі Лайтфут зустрілася з людьми, що стали жертвами стрілянини, у Медичному центрі University of Chicago. Вона заявила, що поліція Чикаго притягне винних до відповідальності.

«Чесно кажучи, це – неймовірний акт боягузтва, – зауважила вона. – Адже люди зібралися з нагоди річниці від Дня народження хлопця, якого вбили на початку цього року в Чикаго».

Принаймні, один із постраждалих, 21-річний чоловік, залишається у критичному стані, ще сім осіб перебувають у важкому стані.

Лайтфут наголосила, що вирішальною для покарання злочинців є співпраця осіб, які були свідками інциденту. «Це – єдиний спосіб, якщо ми хочемо знищити насильство у цьому місті. Якщо люди зійдуться і скажуть, що не мають наміру терпіти подібні кровопролиття, – додала вона. – Ми закликаємо їх подолати свій страх і викласти інформацію, щоб поліція могла відшукати винних у цьому жахливому акті боягузтва».

Лайтфут заявила, що міська влада та Медичний центр University of Chicago надаватимуть «підтримку та ресурси» жертвам інциденту. Вона також звернулася до молодих осіб, які носять зброю.

«Знаю, багато молодих людей переконані, що ризикують, якщо не носять пістолет, – сказала вона. – Однак, коли ви стріляєте зі зброї, то завдаєте шкоди протягом усього життя не тільки собі, а й усім, хто постраждав від насильства. Вирішення суперечок за допомогою пістолета не є правильною відповіддю за жодних обставин».

За даними слідства, інцидент не був спланованою акцією, стрілянина сталася в результаті сварки. Гості зібралися, щоб відзначити день народження спільного друга, якого застрелили при спробі викрасти автомобіль.

Наразі було арештовано двоє підозрюваних.

У Чикаго укріплять північну частину берегової лінії

Минулого тижня у місті розпочалася попередня робота над новим проєктом, який допоможе укріпити берег озера між 49-ю та 51-ю вулицями.

Інженерні війська США, департамент транспорту Чикаго та Park District розпочнуть основну роботу в січні. Вони намагатимуться зберегти велосипедні доріжки та пляжі вздовж озера.

Минулого літа набережну озера було розділено на дві окремі частини. Доріжка, що розташована ближче до озера, наразі непридатна для використання через великі пошкодження, спричинені підвищенням рівня води в озері Мічиган. Зараз тривають підготовчі та дослідницькі роботи для ремонту пошкоджень та укріплення берега озера. Великі кам’яні брили будуть розміщені вздовж берегової лінії впродовж найближчих місяців.

Подібні роботи нещодавно було завершено у парку Juneway у North Side. На пляжах Rogers та Howard також будуть встановлені бар’єри з каменю.

Наразі міська влада Чикаго встановила понад 5000 футів бетонних загороджень уздовж берега озера. Усього понад 10 тис. тонн кам’яних брил будуть використані для захисту трьох парків у North Side. Саме там спостерігається дуже сильна ерозія берегової лінії.

У департаменті транспорту запевняють, що через будівництво не повинно виникати жодних наслідків для руху транспорту. Проте, можливі затори через важку техніку, яка буде використовуватися під час проєкту.

Прокурор Чикаго відмовився від приватної дороги та неправомірної пільги

Прокурор міста Чикаго Mark Fless­ner відмовився користуватися приватною дорогою, якою часто їздять чиновники, щоб уникнути заторів у центрі Чикаго. Він також планує повернути кошти, які йому виплатили у зв’язку з отриманням пільги на сплату податку на нерухомість, яку він вимагав за один із двох будинків, розташованих у штаті. Про це повідомив прессекретар мера Чикаго.

Flessner, якого найняла мер Лорі Лайтфут на початку цього року, отримав перепустку на користування приватною дорогою під назвою «Bat Cave», що з’єднує центр Чикаго та McCormick Place.

Квартира Flessner розташована за декілька кварталів від McCormick Place. У мерії кажуть, що Flessner віддав свою перепустку добровільно.

«Понад 100 осіб мають доступ до дороги, зокрема, члени поліції Чикаго, департаменту з питань вулиць та санітарії, члени служби безпеки та інші, – заявив у повідомленні прессекретар офісу міського голови. – Містер Flessner добровільно скасував свій доступ до дороги, яку він, зважаючи на затори, використовував як зручність під час щоденних поїздок з місця проживання у South Loop».

Як з’ясували місцеві ЗМІ, Flessner вимагав надати йому пільги на сплату податку на нерухомість як у Чикаго, так і в Naperville. Законодавство штату передбачає, що пільги можна вимагати лише на одну нерухомість. Відтак, Flessner доведеться повернути кошти за неправомірно отриману пільгу.

«Як тільки-но містер Flessner дізнався про це питання у понеділок, він вжив заходів, аби виплатити відповідну суму округу Cook за допомогою Certificate of Error в будь-який час, як того вимагає округ», – зауважив міський речник.

Отримані пільги, як підрахували журналісти, дозволили Flessner заощадити приблизно $2600 на квартирі у South Loop та $1600 – на його будинку в Naperville.

Раніше Flessner запевняв, що проживає у квартирі в South Loop. Міське законодавство вимагає, щоби працівники мерії жили у межах міста.

Цигарки зможуть купити тільки громадяни, котрим уже є 21 рік

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers