rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Польська нафтогазова компанія розпочала розвідку на Західній Україні

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) уклала угоду з ERU Management Services (американською материнською компанією групи ERU) про співпрацю в галузі розвідки та експлуатації вуглеводнів у західній частині України, біля кордону з Польщею.

«Ми послідовно реалізуємо стратегію розвитку діяльності PGNiG на зовнішніх ринках. Укладена сьогодні угода дасть змогу нам проводити розвідку та видобуток природного газу на дуже перспективній території. Я переконаний, що співпраця з ERU підвищить цінність обох компаній», – відзначив президент правління PGNiG Пьотр Возняк.

«Сьогодні разом із PGNiG ми з гордістю повідомляємо про цей важливий крок у напрямі розвідки та експлуатації родовищ України. Пропрацювавши з нашим польським партнером протягом останніх чотирьох років, ми побачили позитивні зміни інвестиційного клімату України та з нетерпінням очікуємо на початок спільних дій з розвитку та інвестування в цю нову сферу. Ми розцінюємо ці події як першу з низки можливостей, що будуть у енергетичному секторі України протягом найближчих років», – наголосив керівний партнер ERU Management Services Дейл Перрі.

Угода між ERU та PGNiG передбачає спільну діяльність за ліцензією на вуглеводневій ділянці, розташованій у Львівській області (поблизу польського кордону). Передусім, буде пробурено розвідувальну свердловину завглибшки до 2500 метрів і проведено геофізичні дослідження для проєктування місцярозташування подальших свердловин. Розвідувальні роботи будуть розпочаті негайно після отримання всіх необхідних узгоджень та дозволів.

«У нас є вагомі підстави вважати, що цей регіон має високий вуглеводневий потенціал, подібний до найбільшого в Польщі Перемишльського родовища природного газу, – пояснив Пьотр Возняк. – Ми, безумовно, зможемо застосувати в Україні наш великий досвід та ноу-хау, які ми здобули за 60 років діяльності з розвідки та експлуатації на Перемишльському родовищі».

Нині видобуток газу з Перемишльського родовища становить 0,48 млрд кубометрів на рік, але 1971 року він сягав 3,7 млрд кубометрів. Згідно з офіційними документами, запаси родовища налічували близько 74 млрд кубометрів природного газу, з яких 65 млрд уже видобуто. Однак, завдяки останнім геофізичним дослідженням та повторному аналізу раніше зібраних даних, PGNiG очікує, що Перемишльське родовище може містити додаткових 20 млрд кубометрів газу. Ці припущення були підтверджені новими розвідувальними свердловинами та реконструкцією старих свердловин, здійсненими PGNiG за останні 3 роки.

PGNiG та ERU займаються експортом природного газу в Україну з 2016 року. Компанії також спільно постачали газ для потреб української газотранспортної системи та державного підприємства «Укртрансгаз». У серпні 2019 року PGNiG придбала американський ЗПГ для ERU, який після регазифікації в терміналі імені президента Лєха Качиньського в польському Свіноуйсьце був проданий ERU для розміщення в українських газових сховищах. Спільна діяльність із розвідки та експлуатації українських родовищ є новим, але дуже перспективним напрямом співпраці двох компаній.

Автор: Алла Дубровик-Рохова

Джерело: «День» (https://day.kyiv.ua/uk/article/ekonomika/cey-region-maye-vysokyy-vuglevodnevyy-potencial)

Україна розпочала експорт лохини в ОАЕ та Сінгапур

Антирекорди українського АПК

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers