rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Крайова рада УККА вітає у своїх лавах Асоціацію українських правників Америки

Асоціація українських правників Америки (Ukrainian American Bar Association) стала організацією-членом Крайової ради УККА. Про це заявив виконавчий комітет Українського Конгресового Комітету Америки, представницької асамблеї майже 30 регіональних і національних асоціацій американців у США, яка презентує інтереси майже 2 мільйонів американців українського походження.

Зібравшись у Нью-Йорку 7 грудня, делегати Крайової ради УККА – представники українських церков та американських релігійних асоціацій, освітніх установ, крайових та центральних організацій-членів та місцевих глав УККА – проаналізували діяльність УККА за останній рік на засіданні під керівництвом голови Крайової ради та президента Українського Народного Союзу (UNA) Стефана Качарая. Однак, найважливішою подією дня стала доповідь Комітету з питань членства в УККА, який уповноважений аналізувати кожну заяву на членство. За рекомендацією голови комітету Марії Дупляк, Крайова рада УККА, найвищий правлячий орган між з’їздами УККА, які відбуваються раз на чотири роки, одноголосно проголосувала за визнання АУПА новою організацією-членом.

Асоціація українських правників Америки (АУПА), заснована у 1977 році, – це національна асоціація юристів, членами якої є американські судді, адвокати, студенти юридичних факультетів українського походження та американські юристи, які цікавляться питаннями, пов’язаними з Україною. Протягом чотирьох десятиріч члени АУПА розвивали професійні стосунки з українськими суддями, юристами та представниками органів влади, організовували промо-ініціативи, які стосувалися українсько-американських взаємин, створили фонд для вчених-юристів, надавали допомогу посольству та консульським установам України в США та організовували багатоденні конференції у Капітолію, в яких брали участь члени Конгресу, дипломати США, судді, Державний департамент США та експерти з питань зовнішньої політики, представники Посольства України у Вашингтоні та гості з України. Під час таких зустрічей відбувалося обговорення питань, що стосуються безпеки України у зв’язку із зовнішньою агресією та продовження розвитку держави як суверенної демократичної країни, яка керується верховенством права.

«Нам пощастило, що за останні кілька років декілька впливових національних організацій повернулися до УККА, що надає нашій громаді кращу можливість виступати з одних позицій, аби сприяти більшому розумінню та краще захищати інтереси України», – заявив президент УККА Андрій Футей.

«Я радий вітати АУПА як нашу найновішу організацію-члена та сподіваюсь на їхню активну участь та великий внесок у діяльність комітету. Я також хотів би подякувати Комітету з питань членства УККА та керівництву АУПА за те, що залучили нас до цього історичного голосування. Це – чудовий приклад того, як, співпрацюючи, ми можемо мати значно більший вплив на політичний процес у Сполучених Штатах і більше допомагати нашій громаді, що динамічно розвивається, та нашим братам в Україні», – продовжував Футей.

Новообраний президент АУПА Богдан Шандор так прокоментував нові взаємини з УККА: «АУПА щаслива і сповнена ентузіазму від того, що стала її членом. Ми сподіваємось на тісну співпрацю з УККА, організацією з уславленим минулим, яка впродовж років невтомно працювала для українсько-американської спільноти та волелюбних мешканців України».

Прес-служба УККА

Урочистий празник святого Андрія у Флориді

1967 рік. Монреаль. Виставка російського колоніалізму в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers