rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Український стартап виграв $100 000 на виставці у Дубаї

Стартап BIOsens, який дає змогу виявити мікотоксини у продукції, отримав грант на міжнародній виставці Expo-2020 у Дубаї.

Про це повідомляє ЛІГА.Tech.

Розробка BIOsens – це мобільний пристрій для швидкої діагностики наявності в агропродукції мікотоксинів (речовин, що виробляються пліснявими грибками). Його сенсори здатні у польових умовах виявити зараження на ранній стадії в кукурудзі, пшениці, арахісі, кормах і т. п.

Досліджуваний зразок потрібно засипати у картридж, вставити в BIOsens, результат з’явиться в мобільному додатку. Аналіз триває 25 хвилин і коштує дешевше, ніж лабораторні дослідження, – заявляє засновник проєкту Андрій Карпюк.

Минулого року BIOsens також став переможцем програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» від ЄБРР і ЄС, яке в Україні впроваджує Greencubator. Грант компанія витратила на доопрацювання прототипу, тестування, а також – сертифікацію власного пристрою.

Всього в програмі Expo Live Innovation Impact Grant на Expo-2020 зареєструвалися понад 6900 компаній, з яких організатори відібрали 120 переможців із 65 країн світу – вони й отримають гранти.

Голограма, до якої можна торкнутися

Розроблені у Харкові системи управління встановлять на французьких супутниках

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers