rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

SIU більше не вимагатиме від абітурієнтів результатів тестів ACT та SAT

Southern Illinois University у Карбондейлі більше не вимагатиме від абітурієнтів надати результати тестів ACT або SAT при вступі до університету. Про це повідомляє Associated Press.

За даними в. о. ректора університету John M. Dunn, дослідження показали, що найважливішим показником успішності університету є середній бал в атестаті про повну загальну середню освіту абітурієнта.

Dunn стверджує, що стандартизовані тести, такі, як ACT і SAT, можуть стати перешкодою для отримання вищої освіти для багатьох абітурієнтів. За його словами, університет зобов’язаний «вирівняти правила гри і забезпечити, щоб кожен перспективний абітурієнт мав можливість навчатися в SIU».

Хворі на легіонельоз могли заразитися у лікарні у Winfield

Департамент охорони здоров’я Іллінойсу досліджує, чи пов’язані між собою три випадки захворювання на легіонельоз із приміською лікарнею у Чикаго. Про це повідомляє Associated Press.

Минулого тижня у департаменті заявили, що троє постраждалих були пацієнтами лікарні Northwestern Medicine Central DuPage Hospital у Winfield, що розташована на відстані приблизно 30 миль на захід від Чикаго. Один постраждалий перебував на стаціонарному лікуванні, інші двоє відвідували лікаря амбулаторно.

В IDPH стверджують, що троє пацієнтів також могли заразитися деінде за 10 днів до виникнення симптомів, тому лікарня може і не бути джерелом небезпечного захворювання.

Службовці департаменту розповіли, що співпрацюють з лікарнею для подальшого розслідування випадків захворювання та проводитимуть аналізи води у закладі. IDPH каже, що лікарня надає всю необхідну інформацію працівникам, які, можливо, також постраждали.

Більшість здорових людей не хворіють на легіонельоз після контакту з бактеріями легіонелли, що існують у навколишньому середовищі.

Центри з контролю та профілактики захворювань рекомендують держслужбовцям з департаменту охорони здоров’я розшукувати джерела легіонельозу, якщо між окремими випадками захворювання, що ймовірно сталися на території закладу, минуло не більше, ніж 12 місяців.

Чиновники просять перевіряти ялинки на наявність яєць богомолів

Чиновники в окрузі Erie, штат Огайо, попереджають, що до безлічі ялинок можуть бути прикріплені яйця богомолів розміром як волоський горіх.Одне дерево, як кажуть чиновники, може містити 100-200 яєць богомолів.

«Не вносьте їх усередину приміщень, – йдеться у попередженні держслужбовців. – Вони вилупляться і голодуватимуть».

На фото у повідомленні показано, як виглядає яйце – як велика коричнева маса, прикріплена до гілки ялинки.

За даними University of Illinois, «шкідників після збирання врожаю можна побачити вкрай рідко – на 1 із 100 000 зрізаних дерев».

Chris Enroth, викладач University of Illinois, радить оглянути дерево перед тим, як занести його всередину будівлі, і видалити «яєчні кладки, зокрема, богомолів, непарних шовкопрядів та мішочниць».

«Необхідно уникати хімічних спреїв. Аерозольні спреї для комах – легкозаймисті, тому їх ніколи не можна використовувати на ялинці», – написав він.

За словами Enroth, самка богомола, зазвичай, восени відкладає яйця на ялиці Фрейзера. «Потрапивши у ваш теплий будинок, богомол може вилупитися зі свого яйця і, найімовірніше, почне голодувати. Огляньте дерево на наявність яєць богомолів перед тим, як занести його у приміщення. Якщо ви знайдете яйця, відріжте гілку, до якої вони прикріплені, і помістіть її на інше хвойне дерево за межами будинку», – зазначив Enroth.

У National Christmas Tree Association також радять «оглядати та струшувати дерева перед тим, як встановлювати в будинку». «Хоча це трапляється вкрай рідко, на різдвяних ялинках після встановлення було знайдено низку різних комах та павуків», – йдеться на веб-сайті асоціації.

Проти Sterigenics позиваються дедалі більше постраждалих

Кількість осіб, які позиваються до виробника стерилізаційного обладнання Sterigenics, збільшилася до 75.

Майже два десятки нових позовів було подано минулого тижня. Серед позивачів – люди, які зазнали впливу оксиду етилену, що потрапив у повітря на одному із заводів Sterigenics. Усі постраждалі мають важкі захворювання.

Деякі позивачі заявляють, що викиди газу є спричинили у хворих лейкемію, лімфоми, рак молочної залози, викидні та низку інших небезпечних хворіб.

Цього року в Sterigenics оголосили, що компанія покидає Willowbrook, незважаючи на укладену з місцевою владою угоду. Влада містечка дозволила компанії відкрити завод після того, коли його діяльність через небезпечні викиди була призупинена департаментом з питань охорони навколишнього середовища Іллінойсу.

«Масштабність цієї справи – очевидна через зростаючу кількість сімей, які страждали протягом останніх трьох десятиріч через необережність Sterigenics. Ми не заспокоїмося, поки не встановимо справедливість у зв’язку з правопорушеннями цієї компанії у нашій громаді», – заявив Antonio Romanucci із Romanucci & Blandin, – йдеться у повідомленні.

Компанія заявила, що скарги «є необґрунтованими, і Sterigenics буде енергійно захищатися».

«Як підтвердив суд округу DuPage, у Sterigenics послідовно дотримувались діючих норм щодо викидів оксиду етилену, – йдеться у повідомленні компанії. – Насправді компанія навіть перевершила те, що вимагає закон, який стосується контролю над викидами».

Генпрокурор Іллінойсу подав позов проти виробника електронних сигарет

Генеральний прокурор штату Іллінойс Kwame Raoul подав позов до окружного суду округу Cook проти JUUL Labs, Inc. Прокурор звинуватив виробника електронних сигарет у продажі їхнього товару неповнолітнім. Компанія, як стверджує прокурор, також позиціонувала свій товар як такий, що допомагає відмовитися від куріння.

«Цей позов є частиною комплексного підходу до подолання епідемії у сфері громадського здоров’я, насамперед, такої, що стосується молоді», – зауважив Raoul. У позові також стверджується, що JUUL неправильно надала інформацію про наявність нікотину в своїх продуктах.

«Щотижня я бачу підлітків, які хочуть кинути курити електроні сигарети, але не можуть припинити користуватися цими потужними пристроями», – розповіла доктор Maria Rahmandar із Lurie Children’s Hospital.

У позові Raoul вимагає стягнення у розмірі $50 тис. за обманні чи недобросовісні дії та додатково стільки ж – за кожен вчинок чи дію, вчинену з наміром обманути споживачів.

Подібні позови проти JUUL також було подано у Каліфорнії, Нью-Йорку та Північній Кароліні.

Прес-секретар JUUL заявив, що компанія ще не розглядала подану генпрокурором Іллінойсу скаргу.

«Ми зосередилися на (…) завоюванні довіри суспільства, співпрацюючи з генеральними прокурорами, регуляторними держаними органами, держслужбовцями зі сфери охорони здоров’я та іншими зацікавленими сторонами для боротьби з вживанням електронних сигарет неповнолітніми, та на тому, щоб дорослі курці припинили вживати звичайні сигарети», – заявив Austin Finan, прес-секретар JUUL.

У JUUL також заявили, що нещодавно припинили приймати замовлення на завод Mint JUULpods, що розташований у США, призупинили рекламу своєї продукції в США і працюють над розробкою нових технологій, щоб якомога менше молоді вживало їхніх продуктів.

У компанії запевняють, що не мають наміру збільшувати рівень своїх продажів за рахунок неповнолітніх користувачів.

Потяги Metra у новорічну ніч перевозитимуть пасажирів безкоштовно

Вперше в історії пасажири компанії Metra зможуть користуватися її послугами безкоштовно у новорічну ніч. Про це йдеться у прес-релізі Metra.

Компанія запропонує безкоштовні поїздки на всіх потягах, які прибувають на станції Чикаго або у центр міста після 18 години 31 грудня. Крім того, у новорічну ніч працюватимуть останні потяги, які перевозитимуть тих пасажирів, котрі відвідають новорічні урочистості. Такі потяги курсуватимуть між 1:10 та 1:25, залежно від того, які лінії метро виберуть пасажири.

Безкоштовна поїздка напередодні Нового року – це лише одна зі змін, які компанія оголосила на найближчі тижні. У чотири різні дні всі лінії метро (крім Heritage Corridor) коригуватимуть свої розклади, щоб додати потяги, які курсуватимуть із 13 до 15 год., аби пасажири могли без ускладнень виїхати з міста.

Додаткові потяги будуть курсувати 23, 24, 30 та 31 грудня, – повідомляє Metra.

Святкові поїздки також будуть доступними напередодні Святвечора, Різдва та Нового року. Проїзд 24-25 грудня коштуватиме $10 доларів і дозволить необмежену кількість разів їздити на всіх лініях метро. 1 січня проїзд коштуватиме $5 доларів і дозволить зробити необмежену кількість поїздок.

Сімейний тариф у Metra діятиме з 21 грудня до 5 січня. Повнолітній пасажир, який користується таким тарифом, зможе безкоштовно перевозити із собою до трьох дітей віком від 11 років і менших.

Повний перелік оновленої інформації про розклад та вартість проїзду подано на веб-сайті Metra.

Ексслужбовець офісу секретаря округу Cook сяде на 2 роки за брехню в суді

Колишнього високопоставленого працівника канцелярії секретаря суду округу Cook було засуджено до двох років ув’язнення у федеральній в’язниці за брехню перед судом присяжних, який розслідував справу, пов’язану з хабарництвом. Про це повідомляє Associated Press.

На судовому розгляді у квітні прокурори стверджували, що 58-річна Beena Patel збрехала суду присяжних. За їхніми словами, вона стверджувала, що ніколи не продавала квитки на збір коштів для секретаря окружного суду Dorothy Brown.

Один з її співробітників був підвищений на посаді після того, коли його брат пожертвував кошти на виборчу кампанію секретаря. Як з’ясував федеральний суд присяжних, Patel сказала неправду, коли розповіла суду присяжних, що не знає про цей епізод.

«Я щодня страждаю... – розповіла 58-річна Patel перед тим, коли її засудили. – Я можу лише відмолювати свої гріхи».

Окружний суддя США Sara Ellis розкритикувала Brown. Вона зауважила, що секретаря суду немає серед тих, хто прийшов підтримати Patel у залі суду.

«Ви чомусь прийняли рішення брехати і захищати її. Але її тут немає, коли вам потрібна допомога», – зауважила суддя, звертаючись до Patel.

Brown, чий мобільний телефон був конфіскований федеральними слідчими у 2015 році, досі жодного разу не було звинувачено у хабарництві. Вона легко перемогла на повторних виборах у 2016 році. Цього року вона оголосила, що піде у відставку наступного року – після 20 років перебування на посаді.

США та КНР узгодили першу частину торговельної угоди

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers