rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ США та КНР узгодили першу частину торговельної угоди

США та КНР узгодили першу частину торговельної угоди

Про це йдеться у заяві Білого дому в мережі Twitter.

«США та Китай домовилися про торговельну угоду, що передбачає структурні реформи економічної та торговельної політики Китаю в галузях інтелектуальної власності, передачі технологій, сільського господарства, фінансових послуг, а також – валютного обміну», – йдеться у заяві.

Як відомо, за президентства Дональда Трампа Сполучені Штати кілька разів підвищували мита на китайську продукцію. Китай вдався до заходів у відповідь, що призвело до загострення «торговельної війни» між двома найбільшими економіками світу.

МВФ, Світовий банк та інші міжнародні фінансові інституції неодноразово звертали увагу на загострення торговельних відносин між США та Китаєм як на чинник, що негативно впливає на зростання світової економіки.

Однак пізніше представники Китаю та США домовилися про поетапне скасування запроваджених мит. За словами речника Міністерства комерції КНР Гао Фенга, обидві сторони дуже близькі до домовленості. Президент США стверджує, що підписання торговельної угоди з Китаєм «дуже близько».

США вперше за 30 років вислали китайських дипломатів, – NYT

Влада країни восени 2019 таємно витурила двох співробітників посольства КНР, запідозривши їх у спробі проникнути на територію військової бази у місті Норфолк, штат Вірджинія. Про це повідомляє NYT.

Газета, посилаючись на власні джерела, повідомила, що вперше протягом останніх 30 років США вислали китайських дипломатів за підозрою у шпигунстві.

Наприкінці вересня двоє китайських дипломатів із дружинами під’їхали на автівках до КПП американської військової бази, що є режимним об’єктом, і зокрема, штабом підготовки спецоперацій Збройних сил США. Охорона об’єкта дозволила співробітникам посольства минути шлагбаум з тим, щоб вони розвернулися та поїхали назад, оскільки у них не було дозволу перебувати на території бази.

Однак китайські дипломати, минувши шлагбаум, не стали розвертатися й поїхали далі, зупинившись тільки після того, коли їм перекрили шлях пожежними машинами. Працівники посольства КНР пояснили свої дії тим, що не зрозуміли інструкції охорони англійською мовою та заблукали.

За тиждень після інциденту Держдепартамент США встановив обмеження на переміщення китайських дипломатів у відповідь на багаторічні заходи влади КНР, що обмежують переміщення країною американських дипломатів.

Торнадо накрив південні штати США, є жертви

Унаслідок кількох буревіїв у південних штатах США у понеділок загинули, щонайменше, троє людей.

Про це повідомляє USA Today.

«Також є інформація про зруйновані будівлі й повалені дерева», – йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждали штати Луїзіана, Міссісіпі, Алабама й Техас.

Зазначається, що вже відомо про одного загиблого в штаті Луїзіана та двох в Алабамі.

Близько 38 тисяч домогосподарств залишилися без електроенергії в штатах Луїзіана, Міссісіпі та Алабама через шторми.

Також повідомляється, що кілька шкіл у штатах Міссісіпі й Алабамі скасували уроки після обіду як запобіжний захід.

Завірюхи спричинили загибель понад десяти осіб

Понад 10 людей загинули останніми днями внаслідок снігового циклону, який налетів на середній захід Сполучених Штатів.

Негода паралізувала рух, припинила роботи шкіл та державних установ, – йдеться в повідомленні телеканалу CBS News.

«Щонайменше, десятеро людей загинули в аваріях, пов’язаних з негодою в штатах Небраска, Міссурі та Канзас, де вирує буревій зі снігопадами; сніговий покрив місцями досягає 30 см», – йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що найбільші дві аварії сталися в штаті Небраска на 80-й федеральній трасі, де загинули п’ятеро людей. Через погодні умови місцева влада закрила школи й зупинила транспортні сполучення.

Крім того, повідомляється про загибель в штаті Юта сноубордиста, який потрапив у снігову лавину. У цьому регіоні влада поширила повідомлення про високу лавинну небезпеку.

Негода в центральних і західних американських штатах є лише частковим виявом масштабної штормової системи, яка уразила середній захід США і, як очікується, найближчим часом пошириться на Північний схід Америки, – повідомляють синоптики.

На Алясці видавець готовий передати газету новому власникові задарма

Видавець газети Skagway News, яка виходить на Алясці, найпівнічнішому штаті США, готовий безплатно передати її будь-кому, хто зможе забезпечити випуск.

Про це повідомляє The Guardian.

«Видавець газети з Аляски Ларрі Персілі готовий передати своє видавництво новому власникові за ціною 0 доларів», – ідеться у повідомленні.

Ідеальний кандидат для Персілі – той, хто знає всі тонкощі роботи в газеті маленького містечка (населення міста Скагвей не перевищує 1000 осіб) та мешкає або колись мешкав на Алясці.

Видавець усвідомлює, що не може продати газету за реальною ціною, хоча свого часу викупив її у попереднього власника. Зараз для Персілі головне – виживання видання.

За його словами, новому власникові треба бути готовим до того, що взимку у Скагвеї закривають усі заклади та підприємства – працювати буде тільки один продуктовий магазин.

У Новому Орлеані – надзвичайний стан через кібератаки

У Новому Орлеані, штат Луїзіана, оголосили надзвичайний стан через кібератаки, що розпочалися ще у п’ятницю.

Про це повідомляє Chikago Tribune.

«У мережі міста була відзначена підозріла активність, – ідеться в інформації служби надзвичайних ситуацій Нового Орлеана. – Підрозділ ІТ міста почав вимикати сервери та комп’ютери міських служб».

Усі установи і заклади міста зобов’язали вимкнути комп’ютери, не користуватися WiFi. На час дії надзвичайного стану документообіг здійснюється в паперовій формі.

У мерії поки що не знають, хто стоїть за цими атаками. Часто вони використовуються для отримання викупу за збереження документів. Однак у суботу мер міста Латоя Кантрелл повідомила, що жодних вимог щодо викупу не надходило.

Розвідувальний корабель РФ нишпорить біля узбережжя США

Про це повідомляє CNN.

«Російський розвідувальний корабель «Віктор Леонов» протягом останніх днів перебував біля узбережжя Південної Кароліни та Флориди, – заявив один чиновник CNN, додавши, що дії корабля були визначені як «небезпечні», оскільки він не використовує ходові вогні в умовах поганої видимості і не реагує на запити комерційних кораблів, які намагаються встановити місцерозташування, щоб уникнути потенційних аварій», – йдеться у повідомленні.

За словами чиновника, російський корабель також брав участь в «інших дивних маневрах».

Чиновник берегової охорони США повідомив, що його відомство видало попередження морякам у цьому районі про присутність російського судна і його поведінку.

За словами представника Пентагону, неподалік від російського корабля перебуває американський есмінець USS Mahan.

Як зазначає телеканал, російський «Віктор Леонов» із 2015 року регулярно патрулює в міжнародних водах уздовж східного узбережжя США. Російське судно також регулярно працює в Карибському басейні.

Офіційною ялинковою прикрасою Білого дому став гелікоптер Сікорського

Асоціація історії Білого дому щорічно обирає тему для дизайну офіційної прикраси президентської ялинки. Цьогоріч вона вибрала гелікоптер Сікорського Н-34.

Про це повідомляє « Голос Америки».

«Прикраса вшановує президента Дуайта Ейзенхауера, який першим прийняв рішення використовувати гелікоптери з метою перевезень перших осіб держави», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що влітку 1957 року президент Ейзенхауер проводив відпустку у Род-Айленді, коли надійшла звістка про те, що він має повернутись до американської столиці. Замість того, щоб використати президентську яхту, помічник порадив президенту скористатись гелікоптером морської піхоти. Президент на вертольоті Сікорського перелетів до повітряної станції ВМС США, звідки президентський літак доправив його до Вашингтона.

«Подорож машиною тривала б декілька годин, човном – 40 хвилин, а гелікоптером Сікорського – лише сім хвилин. Так переказує історію компанія Lockheed Martin, яка раніше називалась компанія Sikorsky. Успіх першого перельоту довів, що ці гелікоптери можуть сідати і злітати з південної галявини Білого дому і відтоді президенти США здійснюють перельоти до президентського літака саме на гелікоптері. В грудні 1959 року президент Ейзенхауер здійснив перший закордонний переліт гелікоптером Сікорського S-5», – додає видання.

Повідомляється, що з вдячності розробникові президент Ейзенхауер написав особистого листа-подяку Ігореві Сікорському з нагоди 20-річного ювілею гелікоптера VS300 у США.

«Можливо, ви знаєте, що я нещодавно почав користуватись гелікоптером. Для моїх цілей він – безцінний. Мене також постійно вражають історії місій порятунку, коли їх унікальні можливості дозволили їм діяти з особливою ефективністю … рятуючи життя, які інакше було б втрачено», – йдеться в листі.

Ігор Сікорський емігрував до США з України. Видатний проєктувальник гелікоптерів та літаків народився в Києві й отримав освіту в Київському політехнічному інституті.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers