rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Топ-5 вправ для покращення навичок у стрільбі за версією ресурсу The Truth About Guns

Важливість регулярних тренувань зі зброєю важко переоцінити, адже вони не лише покращують навички, але й можуть взагалі змінити вашу думку про стрільбу та самооборону. Тому сайт thetruthaboutguns.com склав свій список найкращих вправ для покращення навичок у стрільбі з різних типів зброї.

«Ель Президенте»

Це – класична вправа, яку придумав Джеф Купер. Для виконання вправи необхідно мати три мішені, пістолет, кобуру, таймер, додатковий магазин та підсумок для нього. Вправа тренує майже кожне вміння стрільця – витягання зброї з кобури, стрільбу під час руху та перезаряджання.

Для її виконання необхідно розмістити три мішені зі силуетом людини за метр одна від одної та спорядити 6 набоїв в обидва магазини. Далі, стоячи обличчям до мішеней на відстані 10 метрів, потрібно підняти руки догори, ніби ви здаєтесь.

За сигналом таймера потрібно дістати пістолет з кобури та двічі поцілити у кожну мішень. Потім потрібно перезарядитись та повторити. В ідеалі всі 12 пострілів потрапили у життєво важливі зони мішені за 10 секунд.

Title 

Вправа «1-5Х»

Цю вправу розробив Кайл Лемб із Viking Tactics. Для неї треба мати тактичний карабін, але підійде і пістолет з магазином, спорядженим 15-ма набоями, та 3 мішені IPSC, розміщені за один метр одна від одної. Вправа тренує швидкі переключення між мішенями та нарощування кількості влучань у мішень.

Розпочати потрібно за п’ять метрів від мішеней та зробити один постріл у крайню ліву, два постріли – у середню та три постріли – у праву. Але на цьому не треба зупинятись – далі повертаєтесь на середню та робите чотири постріли, а потім – на крайню ліву і робите п’ять пострілів. Вправу необхідно завершити за 5 секунд.

Перезаряджання рушниці через екстракційне вікно

Найбільша слабкість рушниці – це мала ємність магазину, тому критично важливо навчитись швидко перезаряджатись. Ця вправа навчить стрільця швидко спорядити порожню рушницю одним набоєм і поцілити у мішень. Для її виконання необхідна рушниця, холдер для набоїв та дві мішені.

Title 

Стрілець розпочинає вправу за 10 метрів від мішеней, рушниця споряджена одним набоєм. Поціливши у першу мішень, затвор тримаєте відкритим, а слабка рука дістає новий набій та закидає його в екстракційне вікно. Закривши затвор, стрілець стріляє у другу мішень, що стоїть за один метр від першої. Вправу необхідно завершити за 2 секунди.

«Стрільба по-мозамбікському»

Цю вправу вигадав у бою родезійський найманець Майк Руссо, а тренує вона техніку стрільби у ближньому бою. Для її виконання необхідний пістолет, споряджений трьома набоями, кобура та одна мішень.

Розпочати вправу необхідно за 10 метрів від мішені, пістолет – у кобурі. За сигналом необхідно дістати його, зробити два точні постріли у «груди» (мішені – ред.), а потім один точний – у «голову». На виконання вправи – 2,5 секунди.

Вправа «F.A.S.T.»

 Title

Успішний інструктор з вогнепальної зброї Тодд Луїс Грін протягом десяти років боровся з раком, але у 2016 році хвороба взяла своє.

Проте, результати його роботи досі допомагають людям опановувати зброю. Одна з корисних вправ, яку придумав Грін, має назву FAST. Ця вправа не має якогось тактичного значення, але вона допоможе проаналізувати вашу стрільбу.

Все, що потрібно, – це мішень, пістолет, запасний магазин, 6 набоїв і таймер.

Мішень потрібно встановити на відстані 7 метрів від себе. Пістолет – заряджений, у кобурі. У магазині – 2 набої, у запасному – як мінімум – 4. За сигналом потрібно витягнути пістолет та зробити 2 постріли у квадратну мішень та 4 – у коло діаметром 20 см.

Рейтинг результатів:

понад 10 с – новачок;

Title 

менше, ніж 10 с – аматор;

менше, ніж 7 с – досвідчений;

менше, ніж 5 с – експерт.

Вправа FAST випробовує найкритичніші навички, необхідні для прихованого носіння зброї, – діставання пістолета з кобури, вміння зробити декілька швидких пострілів у ціль, перезаряджання із затворною затримкою і перехід від стрільби на швидкість до стрільби на точність.

Вправа також змушує стрільця уникати поширених помилок – занадто швидкого першого пострілу після діставання пістолета з кобури та невдалого хвату зброї після перезаряджання. З цими помилками вам не вдасться досягти хорошого результату у вправі.

Підійде і звичайна картонна мішень та маркер.

Джерело: «Українська асоціація власників зброї» (https://zbroya.info/uk/blog/17992_top-5-vprav-dlia-pokrashchennia-navichok-u-strilbi-za-versiieiu-resursu-the-truth-about-guns/)

 

Шість ознак того, що ваш пістолет вам не підходить

Як повернутися до тренувань після свят і вижити

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers