rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Пошуковий алгоритм Google «навчився» розуміти українську

Пошуковий алгоритм Google «навчився» розуміти українську

Інтуїтивний пошуковий алгоритм Google BERT навчився вгадувати потрібні пошукові запити більш, ніж 70 мовами світу, зокрема, й українською.

Про це повідомляється на сторінці компанії у Twitter.

«BERT, наш новий спосіб пошуку в Google для кращого розуміння мови, тепер поширюється на більш, ніж 70 мов по всьому світу. Спочатку він був запущений у жовтні для англійської…» – йдеться у повідомленні.

Окрім української мови, також з’явилися португальська, пенджабська, румунська, сербська, сингальська, словацька, словенська, суахілі, шведська, тагальська, таджицька, тамільська, телугу, тайська, турецька, урду, узбецька, в’єтнамська та ін.

Алгоритм Google BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) – це пошук, спрямований на розуміння складних пошукових запитів, незалежно від того, як вони написані та які слова використані.

Алгоритм використовує нейронну мережу, яка наділяє пошукову систему «розумінням».

У Кремнієвій долині інвесторам представлять 15 українських стартапів

Міністерство цифрової трансформації України оголошує конкурс технологічних стартапів, 15 переможців якого представлятимуть Україну на глобальній конференції підприємців та інвесторів Startup Grind Global 2020 у Кремнієвій долині.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

«Міністерство цифрової трансформації України спільно зі Startup Grind Kyiv за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошують конкурс – можливість для 15 технологічних стартапів представляти Україну на 10-й глобальній конференції підприємців та інвесторів «Startup Grind Global 2020» у Кремнієвій долині», – йдеться у повідомленні.

Переможці конкурсу, зокрема, отримають: квиток на участь у конференції, виставковий стенд, pr-підтримку організаторів конференції, покриття фінансових витрат на логістику.

Загалом, з 9 до 12 лютого наступного року на Startup Grind Global 2020 будуть представлені 300 стартапів від 125 країн, зокрема, від України – 15 стартапів.

«Уперше Україну на світовій стартап-арені представить настільки масштабна національна делегація. Стати учасниками можуть зрілі стартапи, які побудували продукт, знають, що таке прибуток, не з чуток, готові до масштабування», – наголошують у міністерстві.

Для участі у конкурсі стартапам потрібно заповнити онлайн анкету до 12:00 16 грудня 2019 року. Розгляд анкет та оголошення переможців відбудеться 16-19 грудня 2019 року.

Як повідомлялося, Startup Grind Kyiv є офіційним представником Startup Grind та проводить регулярні події в Києві з 2014 року.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» сприяє розвитку сильної, диверсифікованої та відкритої економіки України шляхом покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств, підвищення конкурентності ключових галузей економіки й забезпечення України можливостями скористатись перевагами від угод про вільну торгівлю.

WhatsApp перестане працювати на мільйонах смартфонів з наступного року Про це повідомляє Daily Mail.

«З 1 лютого 2020 року будь-який iPhone, що працює на iOS 8 або на старішій версії, не підтримуватиме WhatsApp, а також будь-який пристрій на Android з версією 2.3.7 або більш ранньою версією», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, користувачі цих операційних систем уже будуть не в змозі створити нові облікові записи WhatsApp або повторно підтвердити існуючі акаунти. Крім того, WhatsApp відкликає підтримку всіх телефонів Windows з 31 грудня 2019 року – того ж місяця, коли Microsoft припиняє підтримку своєї ОС Windows 10 Mobile.

Це пов’язано з тим, що додаток завершує функціонування на старих iPhone і телефонах із застарілою операційною системою (ОС) Android, а також гаджетів з ОС Windows Mobile.

У компанії пояснили, що WhatsApp більше не займається розробкою оновлень для цих операційних систем, оскільки планує зосередити зусилля на «мобільних платформах, які використовує переважна більшість людей».

Китай до 2023 року відмовиться від виробленої за кордоном комп’ютерної техніки

У Китайській Народній Республіці розпорядились через три роки повністю відмовитися від використання в державних установах і громадських організаціях комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення, що було створене за межами країни. Про це в понеділок повідомила газета Financial Times.

Насамперед, під заміщення потрапить техніка таких американських компаній, як HP, Dell та Microsoft. Замість них уряд планує використовувати техніку китайської компанії Lenovo.

За даними деяких аналітиків, заміні на вітчизняні еквіваленти підлягають більше, ніж 20-30 млн електронних пристроїв. Заміщення буде відбуватися поступово: так, за 2020 рік планується замінити близько 30% комп’ютерів іноземного виробництва, в 2021 році – близько 50%, а у 2022 – решту 20%.

Як зазначає видання, цей захід є частиною великої урядової кампанії, націленої на розвиток вітчизняних комп’ютерних технологій та ослаблення залежності від іноземних, зокрема, на тлі заборони відомствам США використовувати обладнання, виробленого китайськими компаніями Huawei і ZTE.

Раніше в травні президент США Дональд Трамп підписав указ, що вводить режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури Сполучених Штатів від іноземних загроз. У зв’язку з цим Міністерство торгівлі країни зі 17 травня внесло Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці, проте пізніше відомство видало Huawei тимчасову генеральну ліцензію терміном на 90 днів, яка відновлює право забезпечувати обслуговування мереж і надавати оновлення програмного забезпечення для її мобільних пристроїв. Згодом її дія була продовжена.

У серпні минулого року Трамп підписав указ, заборонивши урядовим відомствам США використовувати обладнання, вироблене Huawei і ще однієї китайською компанією – ZTE.

На виставці у Ганновері показали безпілотний трактор

На аграрній виставці у Ганновері було презентовано безпілотний трактор Magnum ACV від американської компанії Case IH.

Про це повідомляє газета «Агробізнес Сьогодні».

Зазначається, що трактор Magnum ACV обладнаний 6-циліндровим двигуном FPT Industrial Cursor 9 потужністю 370 к. с. (макс. 419 к. с.). Трансмісія CVXDrive забезпечує швидкість 50 км/год. у режимі ECO.

Видання зазначає, що на українських полях його роботу можна буде побачити ще не скоро, адже це лише проект 5-річної роботи конструкторів. Після виставки він вирушить не в поле, а в музей.

Xiаomi випускає новий електровелосипед

Про це повідомляє портал Electrek. «Xiаomi випускає нове покоління електричного велосипеда QiCycle, який коштуватиме близько 425 доларів США», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал, електробайк зможе розігнатися до 25 км за годину. Встановлена на байку батарея дає змогу проїхати до 25 км.

Нині транспортний засіб доступний на власному краудфандінговому сайті YouPin.

Зазначається, що минулого року Xiaomi випустила електровелосипед Himo V1, а згодом на ринку з’явився й Himo C20.

Космічний корабель мільярдера Безоса здійснить суборбітальний політ

Приватна американська аерокосмічна компанія Blue Origin, що належить засновнику Amazon Джеффу Безосу, запустить космічний корабель New Shepard для суборбітального польоту.

Про це повідомляє портал Space.

На борту корабля перебувають наукові експерименти та тисячі листівок від дітей.

New Shepard мав бути запущений з космодрому компанії у Техасі 10 грудня о 16.30 (за київським часом) для здійснення суборбітального польоту NS-12. Однак через погані погодні мови запуск відтермінували орієнтовно на добу.

Зазначається, що цей політ буде вже 12-м для космічного корабля моделі New Shepard від Blue Origin та 6-м для цього конкретного корабля.

Перший політ був здійснений у грудні 2017 року.

Обличчя на відео можна буде замінити своїм селфі – Snapchat тестує нову функцію

Мультимедійний мобільний додаток обміну фото та відео Snapchat почав тестувати функцію Cameos, що дозволяє вставляти обличчя людей у відеошаблони.

Про це повідомляє TechCrunch.

«Snapchat готується до запуску нової функції, яка використовує ваші селфі для заміни облич людей у відео, якими ви зможете поділитися... Snapchat Cameos – це альтернатива Bitmoji для швидкої передачі емоцій, реакцій або дурних ситуацій у повідомленнях Snapchat», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для того, щоб почати користуватися функцією, потрібно зробити селфі і потім вибрати «чоловіче» або «жіноче» тіло. Після цього додаток адаптує обличчя під відео і додає на статичну фотографію емоції.

Додавати обличчя можна лише на 150 відеошаблонах, відібраних сервісом. Очікується, що після запуску вони будуть оновлюватися щотижня.

У Snapchat розповіли, що «Ca­meos наразі не готова вийти на сцену», але найближчим часом функцію можуть додати всім користувачам.

На даний момент її можуть протестувати деякі французькі користувачі. Глобальний запуск Snapchat Cameos на Android і iOS очікується 18 грудня.

Вчені навчили дрони розпізнавати живих людей за фото

Підземний Харків: 300 років історії під ногами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers