rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Вчені навчили дрони розпізнавати живих людей за фото

Дослідження опубліковано в академічному журналі Remote Sensing.

Група інженерів з Іраку і Австралії під керівництвом Джаваана Чала з Університету Південної Австралії розробила спеціальний алгоритм OpenPose для розпізнавання дихання. Завдяки йому дрони можуть відрізняти живих людей від мертвих.

Алгоритм отримує зображення з камери, аналізує їх, розпізнає в кадрі людину і позначає на її грудній клітині ключові точки. Далі, аналізуючи зміни яскравості цієї ділянки та їхню періодичність, алгоритм розпізнає, чи дихає людина, зображена на кадрах.

«Система використовує послідовність зображень, знятих камерою дрона, для дистанційного виявлення серцево-легеневого руху, зумовленого періодичним рухом грудної клітини людини, що вижила», – пояснюють інженери.

Система вже була протестована і показала позитивні результати: під час експерименту розробники знімали з дрона один манекен і вісім людей у чотирьох різних позах. Алгоритму вдалося коректно розпізнати, чи жива людина у кадрі, у всіх випадках.

Однак, поки що система не працює в режимі реального часу, і дані, записані дроном, можна проаналізувати лише після його посадки. Інженери сподіваються, що ця технологія в майбутньому допомагатиме рятувальникам.

«Результати восьми осіб і одного манекена у різних позах показують, що фіксація руху на поверхні тіла людей, які вижили, ймовірно, буде корисною для виявлення ознак життя без будь-якого фізичного контакту», – зазначають інженери.

Пошуковий алгоритм Google «навчився» розуміти українську

Підземний Харків: 300 років історії під ногами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers