rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ ФСБ затримала прибічника шамана, який знову йде виганяти Путіна

ФСБ затримала прибічника шамана, який знову йде виганяти Путіна

Співробітники ФСБ в Якутії затримали Євгенія Ростокіна (Ворона), члена загону шамана Олександра Габишева, який відновив похід до Москви для «вигнання Путіна».

Про це розповів «МБХ медіа» координатор «Правозахисту Листівки» Олексій Прянишников.

«Співробітники ФСБ затримали члена загону шамана Ворона. Везуть в УФСБ, мети затримання не розкривають. Сам шаман продовжує шлях. Ворона затримали вдома», – розповів Прянишников.

Напередодні співробітники ФСБ приходили додому до сестри Олександра Габишева Катерини і намагалися вручити їй повістку на ім’я шамана про явку до слідчої частини УФСБ. Сестра Габишева відмовилася брати повістку і попросила співробітників ФСБ передати повістку шаманові особисто, запропонувавши їм шукати його на дорозі, що веде до Москви.

Нагадаємо, Олександр Габишев влітку 2019 року розпочав похід на Москву з метою «вигнати» Володимира Путіна. 18 вересня його затримали на кордоні Бурятії та Іркутської області. Після цього на Габишева відкрили справу про публічні заклики до екстремістської діяльності (частина 1 статті 280 КК), слідчий обрав йому запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

3 жовтня амбулаторна психолого-психіатрична експертиза визнала Габишева неосудним. Однак, його захисники заявили, що ця експертиза не дає можливості дати адекватний висновок про стан людини. 8 грудня шаман заявив, що він відновив похід на Москву.

Туреччина запроваджує податок на проживання для туристів

У Туреччині туристичний податок, розмір якого становитиме 1% від вартості проживання в готельному номері у 2020 році та зросте до 2% у 2021 році, почнуть збирати вже з 1 січня.

Відповідне рішення було ухвалено раніше парламентом і підписано президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Готелі, мотелі, курортні селища, пансіонати, кемпінги, шале, інші заклади, розміщення в яких передбачає проживання з ночівлею, харчування, вживання напоїв, послуги з активного відпочинку, розваги, заняття спортом, наявність басейну, використання спа-зон, підлягають оподаткуванню збором на проживання. Податок стягуватиметься за ставкою 2% від плати за ночівлю. До 31 грудня 2020 року розмір податку складатиме 1%», – зазначається в офіційному повідомленні.

Окрім того, президент Туреччини зможе зменшувати та збільшувати ставку податку вдвічі або визначати її конкретний показник у зазначених межах.

Нововведення не розповсюджуватиметься на студентські гуртожитки, пансіонати і послуги, що надаються студентам у таборах, а також – на дипломатів, акредитованих у Туреччині, у разі дії відповідних угод із країнами походження дипломатів.

Ініціатива запровадження податку на проживання належить міністерству фінансів Туреччини. Спочатку додатковим податком мали намір обкладати готельєрів, пізніше ухвалили рішення оподатковувати туристів. Проєкт закону, за яким туристи матимуть сплачувати 2% від вартості розміщення, парламент ухвалив у середині листопада. Турецькі готельєри намагалися вплинути на суть проєкту, зокрема, в бік зниження ставки, обґрунтовуючи це небезпекою зменшення кількості туристів.

На шляху до Антарктиди розбився військовий літак Чилі

Військово-повітряні сили (ВПС) Чилі повідомили про аварію військового літака, на якому перебували 38 осіб. Пошуки судна, яке прямувало в Антарктиду, тривають.

Про це повідомляє ВВС у Twitter.

«Літак C130 Hercules через сім годин після втрати зв’язку вважається таким, що потрапив у аварію», – йдеться в повідомленні ВВС у Twitter.

Йдуть пошуки можливих вцілілих.

На борту перебували 17 членів екіпажу і 21 пасажир. Літак летів з Пунта-Аренас на антарктичну базу імені президента Едуардо Фрея Монтлави. Екіпаж перестав виходити на зв’язок о 18:13 (23:13 за київським часом).

Персонал, що летів в Антарктиду, повинен був оглянути трубопровід, який постачає пальне на базу.

У Чехії пацієнт вбив 6 людей у лікарні і застрелився

У вівторок в лікарні в чеському місті Острава в результаті стрілянини загинуло шестеро людей. Інцидент стався близько сьомої ранку в травматологічній клініці амбулаторії університетської лікарні.

Про це повідомила пресслужба чеської поліції у Twitter.

Прем’єр-міністр Андрій Бабіш контактує з міністром внутрішніх справ, керівництвом поліції та директором лікарні.

«Це – величезна трагедія. І те, що навіть неможливо уявити в Чехії. В історії не було таких випадків», – заявив міністр охорони здоров’я Адам Войтех.

«Поліція робить усе можливе, щоб вирішити ситуацію», – запевнив міністр внутрішніх справ Ян Гамачек.

Через напад по всій країні посилюють безпеку. Правоохоронці закликали громадян «бути максимально обережними».

Далі стало відомо, що підозрюваний, який влаштував стрілянину, застрелився.

«Маємо винного у стрілянині. 42-річний чоловік вистрелив собі в голову до прибуття поліції, він мертвий», – йдеться у дописі чеської поліції.

У поліції додали, що нині встановлюють особу підозрюваного.

За даними ЗМІ, чоловік, який стріляв у приймальні університетської лікарні, почував себе серйозно хворим і стверджував, що ніхто не хоче його лікувати. Цтірад В. працював будівельним техніком. Останні тижні він перебував на лікарняному.

Як повідомив у Twitter посол України в Чехії Євген Перебийніс, за попередньою інформацією, громадян України серед загиблих і постраждалих немає.

В Австралії очікується нова хвиля рекордної спеки

Про це повідомляє Al Jazeera.

«Цього тижня Австралійське метеорологічне бюро прогнозує хвилю спеки у північній половині країни, в той час, коли пожежники продовжують боротися з лісовими пожежами», – йдеться у повідомленні.

Понад 100 пожеж все ще палають по всій території північної Австралії.

Штат Вікторія запровадив повну заборону розпалення вогню у деяких районах, починаючи з понеділка, випереджаючи початок надзвичайно високих температур та посилення вітру.

Ендрю Крісп, комісар з питань надзвичайних ситуацій штату Вікторія, заявив, що «спекотні, сухі та вітряні погодні умови означають, що пожежі можуть початися де завгодно без попередження».

Як повідомлялося, лісова пожежа на південному сході Австралії – неподалік від Сіднея – станом на суботу збільшилася до таких масштабів, що її наразі неможливо загасити. Загалом, повідомляється про шість летальних випадків внаслідок пожеж, що тривають близько двох місяців по всій Австралії. Зруйновано понад 700 будівель. Крім регіону навколо Сіднея, великий вогонь також охопив райони Квінсленду, Вікторії, південної та західної частин Австралії, а також – Тасманії.

Понад 630 кілометрів: Паризький регіон паралізували рекордні затори

Про це повідомляє BFMTV.

«У зв’язку з продовженням страйку у Франції затори у паризькому регіоні вранці у понеділок побили рекорд і сягнули аж 631 кілометра», – йдеться в повідомленні.

Цей рекорд був побитий у понеділок, о 8:53 за місцевим часом. Останній рекорд був у жовтні минулого року – 629 кілометрів.

Повідомляється, що напередодні нового дня демонстрацій у Франції, запланованих на вівторок, компанія SNCF, оператор французьких залізниць, а також паризький оператор автобусів та метро RATP оголосили про перебої в роботі транспорту.

Як відомо, після успіху загальнонаціонального страйку у Франції 5 грудня, коли профспілки вивели на демонстрації понад 800 тисяч людей по всій країні, організатори вирішили продовжити його. Новий день масових протестів заплановано на вівторок.

Абсолютний рекорд заторів у паризькому регіоні – 739 кілометрів – датується лютим минулого року. Тоді транспортний колапс був спричинений сильним снігопадом.

Туристи в Африці залишилися без водоспаду Вікторія

Найбільший у світі водоспад Вікторія, розташований на кордоні Замбії і Зімбабве, суттєво обмілів.

Через сильну посуху вода в річці Замбезі знизилася до рекордного рівня.

Як пише CGTN, туристам, які приїжджають сюди зараз, тільки те й залишається, що замість зелених пейзажів фотографувати кам’яні скелі з випаленою сонцем травою.

Польщу непокоїть однакова риторика Парижа та Москви

Занадто велика відкритість на зближення з Росією, яку демонструє останнім часом Франція, є передчасною, і це викликає занепокоєння у Польщі.

На цьому в інтерв’ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna наголосив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

«Занадто значна відкритість у відносинах з Росією, на наше переконання, є передчасною. Для цього немає підстав, оскільки Росія продовжує здійснювати агресивну політику. Наше занепокоєння викликає збіг постулатів Франції з російською політикою», – підкреслив Чапутович.

Однак, як наголосив польський міністр, більшість країн НАТО усе ж поділяє польську точку зору.

«Франція не отримала підтримки щодо свого ставлення до НАТО, а також відкритості щодо Росії. Зрозуміло, що вона отримала похвалу від Росії, але це не дає підстав до позитивних оцінок, а лише є свідченням того, що пропозиції Франції є в інтересах Росії, а необов’язково в інтересах країн Заходу», – зазначив Чапутович.

Він додав, що дистанцію в цьому питанні зберігає також і Німеччина.

Глава МЗС Польщі зазначив, що Варшава не погоджується на дії Росії щодо України. Він поінформував, що минулого четверга у Братиславі він брав участь у зустрічі з колишніми бранцями Кремля Романом Сущенком і Олегом Сенцовим. Міністр зауважив, що їх було звільнено в результаті обміну, але в Росії ще утримуються 150 українських політв’язнів.

Звертаючи увагу на українсько-польські відносини, Чапутович зазначив, що Варшава ділиться з Києвом своїм досвідом у сфері адміністративних реформ. Крім того, значний потенціал міністр вбачає в економічній співпраці, яку Польща хоче розвивати.

Саудівська Аравія очолила G20

У Казахстані на неузгоджених мітингах затримали десятки людей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers