rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Колишній чиказький олдермен позмагається за посаду прокурора штату в окрузі Cook

Колишній чиказький олдермен Bob Fioretti, який двічі балотувався на посаду мера Чикаго, щоправда, безуспішно, балотуватиметься на посаду прокурора штату в окрузі Cook, до якого входить Чикаго.

Таким чином він долучився до кандидатів, які кинуть виклик під час виборів чинному прокуророві, демократу Kim Foxx.

Chicago Sun-Times повідомляє, що Bob Fioretti офіційно оголосив у понеділок про свій намір усунути з посади Foxx. Він приєднується до двох кандидатів – колишнього прокурора та колишнього окружного судді.

Foxx та її офіс неодноразово критикували за те, як проводилося розслідування справи, пов’язаної з колишнім актором телесеріалу «Empire» Jussie Smollett. 36-річного афро-американського актора звинувачують у поданні фіктивної заяви в поліцію. Він, зокрема, стверджував, що став жертвою гомофобного і расистського нападу. Згодом його було звинувачено у фальсифікації злочину на основі ненависті. Актору було пред’явлено список із шістнадцяти звинувачень, проте пізніше звільнено під заставу.

Foxx після спілкування з родичем Smollett відмовилася вести справу. Актора було звинувачено в інсценуванні нападу ще до того, коли офіс Foxx несподівано різко зняв звинувачення на адресу актора. Наразі спецпрокурор розслідує рішення Foxx про скасування звинувачення.

Нагадаємо, Smollett подав позов проти міста Чикаго. За його словами, міська влада «навмисно» притягнула його до відповідальності після того, коли він заявив, що його у січні побили двоє нападників у масках, і порушила проти нього кримінальну справу «без вірогідної причини».

Зустрічний позов був поданий у відповідь на позов міста Чикаго проти Smollett. Міська вдала Чикаго вимагала в актора $130 тис. на відшкодування збитків та витрат на адвокатів, які виникали через його «неправдиві заяви».

Федеральні прокурори з’ясують, чи відповідають умови на Wrigley Field вимогам ADA

Прокурор США в Північного окрузі Іллінойсу з’ясує, чи дотримано на оновленому стадіоні Wrigley Field Закону США про захист прав громадян з обмеженими можливостями (ADA).

Адвокат бейсбольної команди Chicago Cubs надіслав листа на адресу судді окружного суду США Jorge Alonso, який розглядає позов від чиказького адвоката David A. Cerda від грудня 2017 року. Cerda виступає у суді від імені свого сина David F. Cerda, який має м’язову дистрофію Дюшена.

У позові стверджується, що в результаті оновлення на Wrigley Field не вистачає місць для глядачів на інвалідних візках, а вибір місць розташування та кутів огляду – не «еквівалентний або кращий», ніж вибір, доступний іншим глядачам, як того вимагає закон про захист прав громадян з обмеженими можливостями.

David F. Cerda заявив у позові, що його син, фанат Cubs, зазнав шкоди, і не може отримувати задоволення від перебування на стадіоні Wrigley Field. Раніше Cubs планували встановити додаткові місця для відпочинку до початку сезону у 2020 році, але вирішили перенести реалізацію проєкту через розслідування.

Julian Green, прессекретар Cubs, заявив, що команда планує повністю співпрацювати під час інспектування Wrigley Field.

«Ми пишаємось покращеннями, здійсненими у рамках 1060 Project, які суттєво підвищили доступність Wrigley Field як історичної пам’ятки, побудованої в 1914 році, – зазначив він. – Дотримання ADA є критично важливим для нас, оскільки це передбачає покращення умов перебування під час ігор для всіх шанувальників, зокрема, і людей з обмеженими можливостями».

З’явилися нові подробиці звільнення топ-копа Чикаго Eddie Johnson

У справі, пов’язаній із розслідуванням неетичної поведінки колишнього суперінтенданта поліції Чикаго Eddie Johnson, з’явилися нові несподівані подробиці.

Жінку-копа, яку, нібито, бачили, коли вона розпивала спиртні напої з Johnson до того, коли його знайшли сплячим у своєму транспортному засобі, звинувачують у підробці доказів.

Cynthia Donald перебуває під слідством через те, що вона, нібито, пошкодила свій мобільний телефон, виданий поліцією, та вилучила SIM-карту, на якій зберігалися дані мобільного телефону. Як повідомляється, цей пристрій розшукувало як потенційний доказ міське управління генерального інспектора. Саме він досліджує причетність Johnson до жовтневого інциденту з випивкою.

Влада виявила пошкодження телефону 20 жовтня, через три дні після того, коли чиказькі поліцейські знайшли Eddie Johnson, коли той спав за кермом свого позашляховика. Donald повинна була повернути телефон після того, коли її перевели зі спецгрупи охорони тодішнього суперінтенданта поліції.

Наразі генеральний інспектор міста досліджує, чому телефон було повернуто пошкодженим, – повідомляють у департаменті поліції. У поліції відмовились коментувати повідомлення місцевих ЗМІ, які стверджували, що офіс міського генерального інспектора Joseph Ferguson розшукував телефон як один із доказів.

«Я можу підтвердити повідомлення ЗМІ про те, що ми розпочали розслідування, аби встановити, чому телефон було повернуто пошкодженим, – заявив прес-секретар департаменту поліції Чикаго Anthony Guglielmi. – На даний момент ми не робимо жодних додаткових заяв, оскільки чекаємо остаточного звіту від Генерального інспектора та повністю співпрацюємо у рамках розслідування».

University of Illinois спростить доступ студентів із кримінальним минулим до студентських містечок

Від студентів, які подають заявку на проживання у кампусах University of Illinois, більше не вимагають надати інформацію, чи мали вони судимість. Проте, їм все одно доведеться розповісти, чи є у них кримінальне минуле.

Студенти закликали університет зняти питання про наявність судимості та про перебування у виправних закладах. На їхню думку, це відштовхує абітурієнтів від подання заявок, – повідомляє The Champaign News-Gazette.

У дослідженні «Boxed Out», яке проводили у 2015 року в State University of New York, було встановлено, що понад 60% абітурієнтів, яким довелося заповнювати графу про судимість, не заповнили заявки.

Аби зберегти безпеку містечка та переконатись, що ті, хто, в кінцевому підсумку, стануть мешканцями кампусу, не становлять загрози безпеці, питання про кримінальне минуле були відкладені. Спочатку – рішення про вступ, потім абітурієнт повинен надати інформацію, чи мав він кримінальне минуле, і вже тоді – зарахування.

Згідно з новою політикою «сліпих скриньок», студенти, які хочуть мешкати у кампусах, отримуватимуть повідомлення про те, що потрібно надати інформацію про будь-яку їхню незаконну діяльність. Така практика застосовується в усіх трьох університетських містечках у Шампань-Урбана, Чикаго та Спрингфілді.

Julian Parrott, заступник віце-президента з наукової роботи, заявив, що якщо заявників було визнано винними у суді або їм тільки було висунуто кримінальне звинувачення, вони повинні надати опис інциденту, результат справи та окремі документи, такі, як судові записи або вимоги про умовно-дострокове звільнення.

Після перегляду наданої інформації буде прийнято рішення про те, чи приймати студента – з умовами або без них – чи скасовувати його заявку.

На думку William Vavrin, випускника університету в 2019 році та засновника організації «Yes Apply Illinois», такі питання для студентів є «неетичними та принизливими».

Vavrin вимагає, щоб університет повністю відмовився від подібних запитань, «аби студенти не турбувалися про те, що їхні заявки, в кінцевому підсумку, будуть відхилені в період очікування».

У департаменті транспорту Іллінойсу хочуть дізнатися думку водіїв про стан доріг

В Іллінойсі триває відкрите онлайн-опитування, в якому кожен бажаючий може висловити свою позицію про Illinois State Highway System.

Чиновники штату Іллінойс хочуть дізнатися думку водіїв та пасажирів про стан шляхової системи штату.

Опитування відбуватиметься до 31 грудня. Учасники опитування можуть, зокрема, поскаржитися на чистоту чи якість доріг у штаті, а також – на поведінку інших водіїв.

До переліку питань входять також питання про дорожні умови, добирання мешканців на роботу й своєчасне очищення доріг від снігу та льоду. За даними департаменту транспорту штату Іллінойс, опитування проводиться щорічно з 2001 року. В. о. секретаря департаменту каже, що зібрана інформація є життєво важливою для транспортної системи штату.

«Ми з нетерпінням очікуємо на те, коли дізнаємося про ваші вподобання в питаннях користування транспортом, вашу думку про те, що нам вдається виконувати якісно, та що ви хочете, аби ми вдосконалили», – зауважив в. о. секретаря Omer Osman.

Мешканці штату можуть взяти участь в опитуванні на веб-сайті департаменту: http://www.idot.illinois.gov/.

Спікером Палати представників Іллінойсу зацікавилися федерали

Дані про спікера Палати представників Іллінойсу Майкла Мадігана збирали федеральні слідчі. Про це йдеться у розслідуванні газети Chicago Tribune.

Майкл Мадіган, який найдовше в історії США перебуває на посаді спікера Палати представників, став об’єктом федерального розслідування корупційного скандалу, в яке потрапили кілька топ-демократів Іллінойсу.

Четверо осіб розповіли Chicago Tribune, що агенти ФБР та прокурори розпитували їх про зв’язки Майкла Мадігана з лобістами ComEd, а також – про контракти, які підприємство укладало з помічниками Мадігана та держслужбовцями, близькими до нього.

У Tribune не назвали своїх інформаторів і не оприлюднили жодної додаткової інформації про них, зокрема, чи були вони колишніми довіреними особами Мадігана.

Мадігана, який також очолює Демократичну партію штату Іллінойс, не звинувачували у вчиненні злочинів. Те, що слідчі вивчають дані про конкретну людину, не означає, що її підозрюють у вчиненні злочину.

Протягом минулого року понад пів десятка демократів Іллінойсу, серед яких – колишні довірені особи та союзники Мадігана, були звинувачені у злочинах або було обшукано їхні офіси та приватні помешкання.

У жовтні 77-річний Мадіган відповів на запитання журналістів про те, чи може він бути об’єктом зацікавлення федералів: «Ні, мене ні в чому не звинувачують».

Позаминулого місяця в Exelon заявили, що компанія та її підрозділ ComEd отримали другу федеральну повістку в суд, у якій, зокрема, йдеться про питання лобіювання в Іллінойсі. У компанії запевнили, що «співпрацювали у повному обсязі» з федеральними прокурорами з Чикаго.

Мадіган упродовж десятиріч був одним із найпотужніших лідерів депутатів у країні. Нагадаємо, демократи мають більшість у Палаті представників та Сенаті Іллінойсу. Губернатор штату Дж. Р. Пріцкер також є демократом.

Україна не втручалася в американські вибори, – директор ФБР

США та КНР узгодили першу частину торговельної угоди

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers