rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Як хочуть навчатись українські пошукачі?

Щоб сьогодні залишатися популярним на ринку праці та бути конкурентоспроможним, необхідно постійно вчитися і розвиватися.

Ця парадигма life long learning – наслідок безперервних і швидких змін у картах професій, компетенції і методах організації роботи. І вона знаходить відображення в пошукацьких запитах.

Так, згідно зі спільним дослідженням Academy DTEK та hh.ua|grc «Формула поколінь: цінності та мотиви сучасних генерацій», планують навчатися 63%, а кожен четвертий (25%) уже проходить додаткове навчання. Розповідаємо, які формати навчання є найбільш прийнятними для респондентів та яке навчання пропонують українські роботодавці.

Title 

Абсолютна більшість (57%) опитаних надають перевагу участі у тренінгах. Тобто, відпрацюванню теорії на практиці, де теоретичний блок забирає найменше часу. На другому місці (49% респондентів) серед найбільш прийнятних форматів навчання – онлайн-курси, відеоконференції, вебінари, форуми, чати тощо. Замикає трійку лідерів – наставництво, коли керівник, тренер чи колега навчає співробітника. Про прийнятність такого формату зазначили 36% опитаних. А от лекційний формат навчання, на якому будується навчання у вишах, є найменш привабливим.

При цьому є певна кореляція між вподобаннями у форматах навчання та віком респондентів. Так, наприклад, представники покоління Z (15-22 роки), радше, нададуть перевагу стажуванням. Також популярним форматом серед них і серед мілленіалів (23-38 років) є навчання на кейсах (case study).

Варто зазначити, що роботодавці намагаються задовольняти такий попит на здобуття додаткової освіти. Так, кількість пропозицій про роботу, де згадується навчання за рахунок компанії, за останні 4 роки зросла майже вдвічі (на 98%). Але майже у половині з них шукали співробітників без досвіду. А у галузевому розрізі найактивнішими були компанії зі сфер «Роздрібна торгівля», «Готелі, ресторани, громадське харчування, кейтеринг» та «Інформаційні технології, системна інтеграція, Інтернет».

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

 

Безкоштовний семінар та консультації з питань купівлі та фінансування нерухомості

Учитель для покоління Z, ментор для покоління Y: який керівник потрібен українським пошукачам?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers