rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Важка атлетика

Важка атлетика

Українка встановила світовий рекорд із пауерліфтингу на чемпіонаті Європи

Спортсменка з Попасної, що на Луганщині, Крістіна Лєонєнко вдруге завоювала титул чемпіонки Європи з класичного пауерліфтингу серед дівчат.

Про це інформує пресслужба Попаснянської районної державної адміністрації.

«Минулого тижня відбувся чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок. Проходив він у місті Каунас, Литовської Республіки. Представляли Україну на чемпіонаті і спортсмени від Попаснянського району – Олена Шаталова та Крістіна Лєонєнко», – йдеться у повідомленні.

За підсумками змагань збірна команда України посіла третє місце, а свій чемпіонський титул підтвердила і виборола у запеклій боротьбі з білоруською спортсменкою Крістіна Лєонєнко.

Крім того, Крістіна встановила 6 рекордів України та рекорд світу в жимі лежачи.

Олена Шаталова посіла сьоме місце, додавши балів для збірної.

Фігурне катання

Назарова і Нікітін стали другими на турнірі в Стамбулі

У Туреччині пройшов традиційний міжнародний турнір з фігурного катання Bosphorus Cup.

Український танцювальний дует Олександра Назарова і Максим Нікітін на цих змаганнях відзначився срібною нагородою. Про це повідомляє НОК України у Facebook.

У сумі дует із Харкова набрав 189.23 бала.

Ще один український дует – Марія Голубцова та Кирило Бєлобров – виборов на турнірі Bosphorus Cup 2019 золоту нагороду в танцях на льоду серед юніорів.

Карате

Галина Мельник виграла «бронзу» на турнірі у Мадриді

Збірна України виборола одну медаль на останньому етапі Прем’єр-ліги WKF 2019 року (Karate1 Premier League), який проходив 29 листопада-1 грудня в Мадриді (Іспанія).

Здобутком збірної України стала бронзова нагорода 25-річної спортсменки Галини Мельник. Про це повідомляє пресслужба Української федерації карате.

«Реноме України врятувала чемпіонка Європи в команді Галина Мельник. Вона розпочала турнір з перемог над суперницями з Італії та Казахстану, потім поступилася (0:3) азербайджанці, яка пройшла у фінал. У втішальних сутичках Галина спершу перемогла білоруску (2:0), а у бронзовому фіналі здолала канадку Меліссу Братіч – 3:0», – йдеться в повідомленні.

Змагання проходили у спорткомплексі Madrid Arena за участю 737 спортсменів із 89 країн. Україну представляли 19 спортсменів.

Зазначимо, що наразі найкращі позиції в олімпійському рейтингу мають Анжеліка Терлюга (-55кг, № 2) та Станіслав Горуна (-75 кг, № 6). Проте, у Мадриді їм не пощастило: Терлюга у другому колі поступилася молодій естонці Лі Лірісман, чемпіонці Європи 2018 року (U-21), а Горуна у першій сутичці програв досвідченому німцеві Ноа Бітчу.

Загалом, 2019 рік видався для українського карате надзвичайно успішним: на офіційних турнірах WKF спортсмени національної збірної здобули 26 індивідуальних медалей. Медалями відзначилися: Анжеліка Терлюга (5 золотих, 3 срібні, 1 бронзова), Станіслав Горуна (3 золоті, 3 бронзові), Аніта Серьогіна (1 золота, 2 бронзові), Валерій Чоботар (1 золота, 1 бронзова), Галина Мельник (1 срібна, 4 бронзові), Катерина Крива (1 срібна).

Також збірна виборола одне командне «золото» у жінок на чемпіонаті Європи в Гвадалахарі.

Наступний великий старт – перший етап Прем’єр-ліги-2020 відбудеться 24-26 січня у Парижі.

Фрістайл

Український дует завоював «бронзу» етапу Кубка Європи

Українські фрістайлісти стали призерами прем’єрних змаганнях із синхронних стрибків на етапі Кубка Європи з лижної акробатики, який проходив у місті Рука (Фінляндія).

Володимир Кушнір та Максим Кузнєцов вибороли у Фінляндії бронзову нагороду, – повідомляє НОК України у Facebook.

Український дует показав результат 80,14 бала в першому синхронному стрибку і пробився до четвірки фіналістів, а в фіналі обійшов одну з білоруських пар.

Фехтування

Ольга Харлан отримала від FIE відзнаку найкращої шаблістки сезону

Нагородження переможців Кубка світу з фехтування сезону-2019/20 відбулося у Лозанні (Швейцарія) під час щорічного конгресу FIE, – повідомляє НОК України у Facebook.

«У Лозанні пройшов щорічний конгрес Міжнародної федерації фехтування (FIE), під час якого відбулося нагородження переможців Кубка світу з фехтування-2019/20. Відзнаку найкращої шаблістки за підсумками сезону-2019/20 отримала українська спортсменка Ольга Харлан, яка посіла перше місце у міжнародному рейтингу FIE», – йдеться в повідомленні.

Минулого сезону українка стала чемпіонкою Європи і світу, а також виграла Гран-прі Сеула, стала другою на змаганнях в Афінах і третьою – на Гран-прі Каїра, – зазначає XSPORT.

Переможниця загального заліку Кубка світу з фехтування Ольга Харлан отримала цю нагороду вже вчетверте.

Як повідомлялося, у листопаді жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Вороніної та Юлії Бакастової завоювала командну «бронзу» на етапі Кубка світу в Орлеані (Франція), а Ольга Харлан виграла бронзову медаль в індивідуальному заліку.

Футзал

Збірна України обіграла хорватів у контрольному матчі

У черкаському Палаці спорту «Будівельник» 2 грудня завершився перший із двох товариських матчів збірних України та Хорватії з футзалу.

Українці взяли гору над хорватами з рахунком 3:1, – повідомляє Укрінформ.

Збірна України вп’яте обіграла команду Хорватії при одній нічиїй у шести матчах з балканцями.

Футбол

Віталій Миколенко – найкращий молодий футболіст України 2019 року

У Києві відбулася церемонія нагородження «Футбольні зірки України-2019».

Захисник «Динамо» та національної збірної України Віталій Миколенко визнаний найкращим гравцем України у віці до 21 року, – повідомляє Укрінформ.

Також на приз найкращому молодому гравцеві України в 2019 році претендували два гравці СК «Дніпро-1» – півзахисник Сергій Булеца і нападник Владислав Супряга.

Миколенко в цьому сезоні зіграв 22 матчі за «Динамо» в усіх турнірах, в його активі 2 голи і 6 результативних передач. Також захисник разом зі збірною України пробився до фінальної частини Євро-2020.

Цікаво, що Миколенко, як і решта гравців «Динамо», не був присутній на церемонії нагородження.

Лунін замкнув ТОП-5
найкращих молодих футболістів світу 2019 року

Український воротар мадридського «Реалу» та національної збірної України Андрій Лунін, який наразі виступає на правах оренди за інший іспанський клуб – «Вальядолід», увійшов до ТОП-5 найкращих молодих футболістів 2019 року за версією престижного французького видання France Football. 20-річний голкіпер збірної України посів п’яте місце в голосуванні Kopa Trophy, – повідомляє ua-football.com.

Цьогоріч Андрій Лунін у складі юніорської збірної України U-20 тріумфував на чемпіонаті світу в Польщі, зігравши у шести зі семи матчів команди Олександра Петракова.

Рейтинг ТОП-10 Kopa Trophy:

Маттейс де Лігт («Ювентус»)

Джейдон Санчо («Боруссія» Дортмунд)

Жоау Феліш («Бенфіка»/«Ат­ле­ті­ко»)

Вінісіус Жуніор («Реал»)

Андрій Лунін («Леганес»/«Валья­долід»)

Маттео Гендузі («Арсенал»)

Кай Гаверц («Байєр»)

Мойзе Кін («Ювентус»)

Самуель Чуквузе («Вільяреал»)

Лі Кан Ін («Валенсія»).

Нагадаємо, форвард збірної Аргентини та іспанської «Барселони» Ліонель Мессі став найкращим футболістом минулого сезону за версією France Football.

Почесну нагороду (шостий «Злотий м’яч» у кар’єрі) 32-річний Мессі отримав на урочистій церемонії 2 грудня на сцені театру Шатле у Парижі (Франція).

Друге місце посів центральний захисник англійського «Ліверпуля» та національної збірної Голландії Вірджил Ван Дейк, а трійку замкнув вічний опонент Мессі португальський нападник італійського «Ювентуса» Кріштіану Роналду, який у своїй колекції до вчорашнього дня мав однакову кількість «Золотих м’ячів» з аргентинцем – по п’ять. Зазначимо, що Кріштіану Роналду у Париж на церемонію не приїхав.

Також нагадаємо, що цей почесний трофей свого часу здобували три українські форварди: у 1975 році «Золотий м’яч» отримав Олег Блохін, у 1986 – Ігор Бєланов, а у 2004 – чинний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Додамо, що найкращою футболісткою року названа Меган Рапіно (США), а найкращим воротарем визнано бразильця Аліссона Беккера, який захищає ворота англійського «Ліверпуля».

«Динамо» обіграло «Олімпік» на стадіоні Валерія Лобановського

Київське «Динамо» з рахунком 3:1 здобуло виїзну перемогу над донецьким «Олімпіком» у завершальному матчі 16-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

На столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського м’ячі забили іранський півзахисник «Олімпіка» Шахаб Захедітабар (38-а хвилина), форвард «біло-синіх» Артем Беседін (37, 79) та уругвайський хавбек динамівців Карлос Де Пена (87), – повідомляє Укрінформ.

На 74-й хвилині червону картку отримав півзахисник «Олімпіка» Андрій Кравчук.

Результати інших поєдинків:

«Зоря» (Луганськ) – «Карпати» (Львів) – 2:0

голи: Віталій Вернидуб (54-а хвилина), Назарій Русин (87).

ФК «Львів» – «Дніпро-1» – 0:2

голи: Дмитро Коркішко (16), Ігор Когут (61).

«Ворскла» (Полтава) – «Колос» (Ковалівка) – 1:0

гол: Денис Васін (38, з пенальті).

«Десна» (Чернігів) – «Олександрія» – 2:0

голи: Дмитро Хльобас (47), Олександр Філіппов (60).

«Маріуполь» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1

голи: Ілля Путрія (49) – Тайсон (15, з пенальті).

Турнірне становище:

«Шахтар» – 44 очки, «Динамо» – 33, «Зоря» – 31, «Десна» – 30, «Олександрія» – 27, «Дніпро-1» – 18, «Олімпік» – 18, «Маріуполь» – 18, «Колос» – 17, «Карпати» – 11, «Львів» – 11, «Ворскла» – 11.

Ми бачили «Шахтар» майбутнього

ХІХ зимові Дефлімпійські ігри. На які нагороди претендують українці

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers