rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Сенатор Sandoval подав у відставку

Martin Sandoval подав у відставку з посади сенатора штату Іллінойс. Таке рішення він прийняв через кілька місяців після того, коли федеральні агенти обшукали його офіс.

За словами Sandoval, він подав заяву «з важким серцем».

Martin Sandoval стверджує, що відставка «необхідна для того, щоб не відволікатися від важливої роботи, яку необхідно виконати для працюючих сімей штату Іллінойс у майбутньому». Його відставка набуде чинності у перший день наступного року.

Минулого місяця Sandoval подав у відставку з посади голови Комітету з питань транспорту Сенату Іллінойсу після оприлюднення ордера, пов’язаного з обшуками його офісу. Про це повідомив прессекретар президента Сенату Джона Каллертона.

24 вересня агенти обшукали кілька місць, пов’язаних із Sandoval, зокрема, його офіс у Cicero та у Капітолії штату Іллінойс. Документ, оприлюднений у п’ятницю, стосувався винятково його офісу в Капітолії у Спрингфілді.

Влада шукала предмети, «пов’язані з будь-якими офіційними діями, які були вчинені в обмін на вигоду», а також інформацію про «будь-який бізнес, що належить або контролюється» сенатором, – йдеться в ордері.

Федерали також шукали предмети, пов’язані з ComEd та Exelon або будь-яким їхнім співробітником.

Уповноважені агенти мали право вилучати будь-що, що стосується п’яти неназваних посадових осіб з Департаменту транспорту штату Іллінойс.

Агенти шукали додаткові матеріали, які мають стосунок до Jeff Tobolski, комісара округу Cook та мера McCook, в кабінеті якого було проведено обшук через два дні після обшуку офісів Sandoval.

Проти Sandoval не було порушено кримінальної справи. Він обіймав посаду сенатора з 2003 року і є одним з очільників кокусу демократів у Сенаті штату.

Політичний комітет уклав угоду з експрацівницею, яка звинувачувала топ-менеджера Мадігана у домаганнях

Колишня працівниця передвиборчої кампанії спікера Палати представників штату Іллінойс Майкла Мадігана отримала в суді рішення про виплату їй компенсації у зв’язку із звинуваченнями, що політичні комітети депутата проігнорували її скарги на сексуальні домагання та помстилися їй.

Alaina Hampton, спеціаліст у сфері виборчих технологій, подала позов до суду в березні 2018 року. Вона, зокрема, стверджувала, що комітет Мадігана створював перепони для її просування в професійному плані після того, коли вона повідомила про звинувачення у «наполегливому та постійному сексуальному домаганні з боку її керівника Kevin Quinn», – йдеться у позові.

Вона заявила, що Quinn, колишній головний політтехнолог спікера, переслідував її протягом п’яти місяців, починаючи з осені 2016 року, неодноразово загравав з нею та надсилав їй невідповідні текстові повідомлення у будь-який час доби, навіть після того, коли вона наголосила, що їхні стосунки – винятково професійні.

Угода, укладена з політичними комітетами Мадігана, склала $275 тис.

Протягом цього часу Hampton заявляла, що Quinn «продовжував обіймати високу посаду, і його було звільнено лише про людське око. Натомість, Мадіган неодноразово заявляв, що Quinn було звільнено одразу ж «після ретельного розслідування».

Медсестри з Медичного центру University of Chicago досягли домовленості щодо ухвалення нового контракту

Медсестри з Медичного центру University of Chicago ратифікували чотирирічний контракт. Про це йдеться у заяві National Nurses Organizing Committee/National Nurses United.

Медсестри за контракт проголосували «переважною більшістю».

«Ми дуже задоволені, що нам вдалося досягти домовленості, яка покращує якість догляду за пацієнтами в UCMC», – розповіла медсестра департаменту реанімації новонароджених Terri Collins.

«Керівництво погодилось зберегти посади всіх 24 медсестер, які надають життєво важливу медичну допомогу пацієнтам в усій лікарні, покращити штатний розпис у численних відділеннях інтенсивної терапії та працевлаштувати додаткових медсестер, котрі допомагають персоналу в поліклініках та під час процедур. Ці важливі зміни у штатному розписі допоможуть медичним сестрам забезпечити найвищу якість догляду за пацієнтами в UCMC».

Основні деталі нового контракту: збільшення медперсоналу, паритет заробітної плати та збільшення участі медсестер у комітетах із професійної практичної діяльності.

Угоду вдалося підписати після багатомісячних переговорів та одноденного страйку у вересні.

Медсестри Медичного центру University of Chicago планували страйкувати у вівторок, але це рішення було скасовано 23 листопада, коли було досягнуто попередньої угоди.

Вбивцю Laquan McDonald перевели в іншу в’язницю

Jason Van Dyke, колишній чиказький поліцейський, засуджений минулого року за вбивство чорношкірого підлітка Laquan McDonald, вже не відбуває покарання у федеральній в’язниці у штаті Нью-Йорк.

Наразі нічого невідомо про причину його переміщення в іншу в’язницю.

У департаменті виконання покарань штату Іллінойс підтвердили, що раніше Van Dyke було переведено у в’язницю в місті Otisville, штат Нью-Йорк. Прессекретар департаменту Lindsey Hess сказала лише, що 41-річного Van Dyke не утримують в штаті Іллінойс.

Екскопа вже втретє переводять з моменту засудження в січні до майже семи років ув’язнення. Він був ув’язнений у районі Quad Cities. Потім його перевели до федеральної в’язниці у Коннектикуті. Згодом, через побоювання щодо його безпеки, екскопа перевезли до в’язниці в Otisville.

Нагадаємо, Van Dyke у 2014 році вистрелив у підлітка 16 разів поспіль.

Тим часом жінка, яка стала свідком фатального розстрілу, врегулювала позов проти міста.

У федеральному позові, поданому в 2016 році, Alma Benitez стверджувала, що слідчі намагалися тиснути на неї, аби змінити її свідчення. Benitez на момент розстрілу перебувала в авто-кафе. Вона стверджувала, що поліція оточувала афро-американського підлітка. За її словами, чоловік, який пізніше був ідентифікований як McDonald, невдовзі був застрелений.

Адвокат Amanda Yarusso відмовилася поділитися деталями угоди. Чиновники з юридичного департаменту міськради Чикаго також відмовились коментувати ситуацію.

Суперінтенданта поліції Чикаго звільнили за місяць до виходу на пенсію через «неприпустимі дії»

Мер Чикаго Лорі Лайтфут несподівано звільнила суперінтенданта поліції міста Eddie Johnson, хоча той мав обіймати посаду до кінця року, а відтак мав намір піти на пенсію. За словами Лорі Лайтфут, він «навмисно вводив в оману» як її саму, так і громадськість.

Лайтфут заявила, що Johnson «вчиняв дії, неприпустимі для будь-якого керівника, якому довіряють». Вона, зокрема, зіслалася на докази, які переглядала під час розслідування інциденту, яке проводив генеральний інспектор. Нагадаємо, у жовтні суперінтендант заснув за кермом свого автомобіля. Саме у такому стані його знайшли копи. Johnson усунули з посади суперінтенданта за місяць до запланованої відставки.

«Це, очевидно, рішення, яке мені далося нелегко, проте обставини вимагали цих дій», – зазначила Лайтфут. І додала, що до такого рішення її спонукали три причини, що випливали з вчинків Johnson, які він скоїв 16 та 17 жовтня.

Вона розповіла, що бачила докази з доповіді генерального інспектора. Саме вони спонукали її до думки, що Johnson «поводився не лише недоброчесно, але й своєю поведінкою демонстрував низку етичних помилок і неправильних рішень, що суперечать вимогам до людини, яка має честь очолювати департамент поліції Чикаго».

Вона зазначила, що «у нього було достатньо часу, аби вибрати, що сказати, а вибір, який він зробив, – це оприлюднена розповідь, сповнена помилкових тверджень, за якими, як видається, криється намір приховати справжній характер його поведінки».

Лайтфут додала, що Johnson «кілька разів» брехав їй особисто, коли вона «поставила його перед фактами, коли почула розповідь, якою він поділився». Йдеться про те, що сталося в ранкові години, коли його знайшли у стані сну за кермом позашляховика під знаком зупинки.

Johnson спочатку заявив, що причиною інциденту стала зміна лікарських засобів, через що він відчував запаморочення під час руху, проте наказав провести внутрішнє розслідування інциденту, посилаючись на необхідність забезпечення відкритості.

За даними Лайтфут, Johnson зізнався їй, що «випив кілька спиртних напоїв під час обіду».

Цього тижня вона розповіла, що «після ретельного аналізу матеріалів», наявних у слідства, «стало зрозуміло, що містер Johnson припустився низки грубих етичних помилок».

«Я переглянула звіт генерального інспектора та докази з відеоплівки, які не залишають сумнівів у тому, що єдиний вибір, який мені довелося зробити, – це той, який я зробила. Тут немає причин для припущень і невизначеності, – зауважила Лайтфут. – Я ознайомилася з фактами, які не відповідали тому, що він мені особисто розповідав, і тому, що він розповідав представникам громадськості».

Водночас, Лайтфут відмовилася розповісти про деталі звіту та його докази. На її думку, «це буде недоречно та несправедливо стосовно дружини та дітей містера Johnson».

«Містеру Johnson не вдалося стати старанним, добросовісним суперінтендантом поліції Чикаго. Він навмисно вводив в оману мешканців Чикаго і мене. Це – неприйнятно», – сказала вона.

Як ми вже писали, через кілька тижнів після інциденту Johnson оголосив, що наприкінці року піде у відставку. Він заявив, що йде у відставку, аби більше часу проводити зі своєю родиною.

«Якби я знала всі факти в той час, я б звільнила його з посади суперінтенданта вже тоді», – запевнила Лайтфут.

Колишнього очільника поліції Лос-Анджелеса Charlie Beck було призначено на посаду в. о суперінтенданта поліції Чикаго після відставки Johnson. Його призначення підтвердила і сама Лайтфут.

«13 400 копів і цивільних членів департаменту поліції Чикаго, які щодня наполегливо працюють, заслуговують на керівника, якому можна довіряти, – додала вона. – А для досягнення реформи та підконтрольності у департаменті, що є вкрай необхідно, нам потрібен керівник, чиї дії відображають позитивні аспекти професійної етики та законності – основні моменти того, що потрібно, аби мати привілей бути чиказьким поліцейським.

«Я впевнена, що в. о. суперінтенданта поліції Beck є таким лідером, і що він, як майбутній керівник, служитиме з честю», – додала вона.

Нагадаємо, активісти з Чикаго та Лос-Анджелеса розкритикували рішення Чиказького департаменту поліції прийняти на посаду в. о. суперінтенданта Charlie Beck. Вони, зокрема, критикують його методи роботи та вирішення питань, що стосуються меншин.

Активісти також стверджують, що департамент поліції Лос-Анджелеса став «найкривавішим відділком поліції у країні». Копів з цього відділка звинувачують у 45 розстрілах та одній смерті арештованого у 2017 році.

Шампанське, сумки та сир: США хочуть запровадити 100% мита на французькі товари

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers