rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Шампанське, сумки та сир: США хочуть запровадити 100% мита на французькі товари

Шампанське, сумки та сир: США хочуть запровадити 100% мита на французькі товари

Уряд США заявив, що може ввести штрафні мита до 100% на імпортоване французьке шампанське, сумки, сир та інші товари на суму $2,4 млрд. Про це повідомляє «Голос Америки».

Офіс представника президента США на міжнародних торговельних переговорах заявив, що його розслідування продемонструвало, що запроваджений французький податок «несумісний із принципами міжнародної податкової політики та є надзвичайно обтяжливим для американських компаній», включаючи Google Alphabet, Facebook, Apple та Amazon.

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер заявив, що уряд США також розглядає питання про те, чи варто починати подібні розслідування щодо запровадження податків на цифрові послуги в Австрії, Італії та Туреччині.

«Офіс зосереджений на протидії зростаючому протекціонізму країн-членів ЄС, який несправедливо націлений на американські компанії, або за допомогою податків на цифрові послуги, або інших зусиль, націлених на провідні американські компанії, що надають цифрові послуги», – сказав він.

Торговельне агентство США заявило, що планує зібрати коментарі від громадськості щодо запропонованого тарифного списку до 14 січня, а також провести публічні слухання 7 січня. Дата набуття чинності запропонованих 100% мит наразі не вказується.

У список можуть потрапити деякі продукти, які раніше були звільнені від 25% мит, введених Сполученими Штатами щодо спірних субсидій для авіапромисловості, включаючи ігристі вина, сумки й засоби для макіяжу – товари, які сильно вдарили б по французькому гігантові предметів розкоші LVMH і виробнику косметики L’Oreal.

Висновки торговельного агентства США отримали схвалення з боку американських законодавців і технологічних груп США.

«Французький податок на цифрові послуги є необґрунтованим, протекціоністським і дискримінаційним», – йдеться у спільній заяві сенаторів Чарльза Грасслі та Рона Уідена, членів фінансового комітету Сенату від республіканської та демократичної партії.

Прессекретар французького посольства у Вашингтоні наразі недоступна для коментарів.

Як повідомлялося, в липні глава Франції Емманюель Макрон підписав закон про встановлення 3% податку на обіг коштів, пов’язаний із продажем великими технологічними компаніями цифрових послуг на території Франції. Йдеться про продаж реклами в Інтернеті й доходи від продажу персональних даних користувачів.

Міністр енергетики США Рік Перрі завершив свою роботу у відомстві

1 грудня він офіційно покинув свою посаду.

Про це міністр написав у Twitter.

«Для мене було честю і привілеєм усього життя обіймати посаду міністра в адміністрації президента Дональда Трампа. Дякую моїй дружині, моїм дітям і американському народу за те, що дозволили мені служити», – зазначив Перрі.

У своєму зверненні він зазначив, що вважає США провідною країною у світі з виробництва енергії.

Наступником Перрі Трамп висунув Дена Бруйетта. У понеділок, 2 грудня, Сенат США схвалив призначення Бройлета на посаду міністра енергетики.

У Сенаті не знайшли підтвердження втручанню України у вибори 2016 року, – CNN

Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.

«Комітет із питань розвідки Сенату під контролем республіканців розглянув заяви щодо втручання України під час (президентських – ред.) виборів 2016 року та не знайшли доказів для підтвердження заяв», – ідеться у повідомленні.

Як зазначає CNN, таким чином висновки комітету повністю збігаються з висновками американських відомств, які також не знайшли доказів втручання України в американські вибори у 2016 році.

За словами співрозмовника, американська розвідка ніколи не писала звіт, в якому вона б звинувачувала українську владу у втручанні.

Водночас, за словами голови комітету Річарда Барра, деякі українські політики активно підтримувати Гілларі Клінтон у 2016 році, але це не можна порівнювати з рівнем втручання Росії.

Через сніг було скасовано понад 900 авіарейсів

Протягом вікенду у США через сильні снігопади та негоду скасували понад 900 авіарейсів та перенесли на інший час ще 7,7 тисячі рейсів.

Про це повідомляє USA Today.

Загалом, із 30 листопада до 3 грудня в American Airlines було заплановано понад 27 тисяч відправлень, за участі більш, ніж 2,6 млн клієнтів.

Як зазначається, сніг випав у 30 американських штатах. Подекуди снігові замети сягали 30 см.

Людям рекомендують залишатися вдома, якщо є така можливість.

Японія купить острів для військових навчань США

Японський уряд погодився викупити з приватної власності безлюдний острів Магесіма, що на південному заході країни, за $146 мільйонів для навчань ВПС США.

Про це заявив генеральний секретар кабінету міністрів країни Йосіхіде Суга, – повідомляє Kyodo News.

«Важливо забезпечити майданчик для практики з точки зору безпеки, тому ми продовжуватимемо намагатися побудувати постійний об’єкт якомога швидше», – заявив Суга.

Як зазначається, домовленість щодо купівлі острова в префектурі Кагосіма була досягнута 29 листопада. Територія острова становить 8 кв. км.

На даний момент тренування ВПС США проходять на острові Іводзіма за 1,2 тис. км від Токіо. Однак, Сполучені Штати попросили Японію змінити місце навчань через те, що острів Іводзіма розташований занадто далеко від військової бази США, в місті Івакуні, префектури Ямагуті.

Раніше в МЗС Японії висловили переконаність, що присутність американських військ позитивно позначається на безпеці в регіоні.

Заборона польотів для Boeing 737 Max триватиме ще кілька місяців

Попри очікування, що літаки Boeing 737 Max зможуть поновити польоти вже цього року, процес надання дозволу затягнеться ще на кілька місяців.

Про це повідомляє в четвер The New York Times.

«Хоча Boeing публічно висловив очікування, що Федеральне авіаційне управління США почне процес поновлення польотів лайнерів цього року, наразі це, за оцінками фахівців, є малоймовірним. Водночас, більш ймовірним виглядає, що утримання на землі літаків (серії 737 Max – ред.) продовжиться і в 2020 році, враховуючи серію випробувань, які має завершити Boeing», – зазначається в повідомленні.

Чиновники американського авіарегулятора вважають, що це може тривати до кінця січня, допоки агентство скасує обмеження й затвердить вимоги до підготовки пілотів. Потім авіакомпаніям необхідно кілька тижнів, щоби підготувати максимум літаків до експлуатації на комерційних маршрутах.

Як повідомлялося, обмеження на польоти лайнерів Boeing 737 Max були запроваджені після двох авіакатастроф, у яких загинули 346 людей. Це підірвало авіаційну галузь у глобальних масштабах та посилило кризу для аерокосмічного виробника Сполучених Штатів.

У Техасі розбився літак, є загиблі

Унаслідок невдалої аварійної посадки в американському місті Сан-Антоніо, що в штаті Техас, загинуло троє людей.

Про це повідомляє CNN із посиланням на керівника пожежної служби міста.

За словами керівника пожежної служби міста Чарльза Худа, невеликий літак прямував з Шугар Ленд до Бурни, що у Техасі, коли у повітряного судна виникли проблеми з двигуном.

Він додав, що пілот вирішив здійснити аварійну посадку в Міжнародному аеропорту Сан-Антоніо, проте літак так і не долетів по посадкової смуги.

Зазначається, що уламки літака були знайдені на одній із вулиць неподалік аеропорту.

Слідство повинно встановити всі обставини трагедії.

Це, на жаль, не єдина авіакатастрофа минулих вихідних. Дев’ять осіб, зокрема, двоє дітей, загинули в суботу в авіакатастрофі одномоторного літака в штаті Південна Дакота, у США, поблизу міста Чемберлена.

Продюсер «Сімпсонів» спростував інформацію про закриття серіалу

Продюсер серіалу «Сімпсони» Аль Жан спростував інформацію про закриття серіалу. За його словами, творці вже працюють над новим сезоном шоу, – пише Metro.

«Ми працюємо над 32 сезоном, який стартує в 2020 році, і у нас немає планів закривати серіал після цього», – повідомив Жан.

Раніше композитор Денні Ельфман заявив, що серіал «Сімпсони» підходить до завершення.

Вперше мультсеріал «Сімпсони» показали 19 квітня 1987 року в шоу Трейсі Ульмана.

Трамп – Макрону: «Ніхто не потребує НАТО більше, ніж Франція»

Президент США Дональд Трамп заявив, що жодна з країн-членів НАТО не потребує Альянсу більше, ніж Франція.

Таким чином глава Білого дому прокоментував слова президента Франції Емманюеля Макрона про «смерть мозку» НАТО, – повідомляє Daily Mail.

«Я чув, що президент Макрон заявив про «смерть мозку» НАТО. Я думаю, що це дуже образливо для багатьох різних сил… Ніхто не потребує НАТО більше, ніж Франція», – заявив Трамп на полях саміту Альянсу у Лондоні.

За його словами, це дуже небезпечна заява.

Він також додав, що США «найменше виграють» від організації.

«Нам це приносить найменшу користь. Ми допомагаємо Європі. Європа об’єднується, коли йде проти спільного ворога...», – сказав Трамп, маючи на увазі Росію.

Нагадаємо, президент Франції Макрон на початку листопада в інтерв’ю The Economist заявив, що Європа більше не може покладатися на захист США як союзника у НАТО. Крім того, за його словами, Європа має почати думати про себе як про «геополітичну силу», оскільки Північноатлантичний альянс нині переживає «смерть мозку».

Раніше Макрон неодноразово заявляв, що пріоритетом для Франції є будівництво єдиної європейської оборони при співпраці з НАТО.

Зазначимо, саміт НАТО відбувається в Лондоні 3-4 грудня.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers