rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Кооперація... Сімейна фінансова взаємодопомога

Я довго думав, перш ніж зважитися запропонувати до обговорення цю тему. Тему сімейної кооперації. При всій її об’єктивній фінансовій вигідності та доцільності, є безліч перепон для її реалізації, пов’язаних із взаєминами в сім’ї, які не завжди ідеальні. І, все ж, я вирішив це питання порушити, зважаючи на його очевидну користь для всіх учасників.

Не таємниця, що одними з основ стабільності бюджету американця в другому, третьому і більше поколіннях є успадковані кошти. Їхній потенціал дозволяє американцям агресивніше оперувати наявними і позиковими засобами.

Ми – новачки в Америці. І ми позбавлені цього рятувального кола. Частково цю проблему вирішує Аварійний фонд. Однак, при вирішенні локальних завдань, таких, як купівля будинку і машини, започаткування бізнесу або фонду на навчання, відкриття пенсійних рахунків і тому подібних, ми намагаємося не чіпати кошти Аварійного фонду, адже цим може бути порушена наша фінансова захищеність на непередбачений випадок.

Стандартне рішення – це позика на стороні. Ця однозначна відповідь, на жаль, не завжди допомагає вирішити проблему, оскільки це може зробити такий проєкт досить дорогим або нездійсненним. Наприклад, брак коштів при купівлі нерухомості для Інвестмент або розмір платежу перевищить необхідні межі доходу клієнта. На перший погляд, ситуація – безвихідна, але, зазвичай, це – не так, адже є можливість залучити кошти членів сім’ї(?).

Я недарма поставив знак «?». Я не сумніваюся, що сім’я завжди прийде на допомогу, якщо щось трапиться, але коли йтиметься про якісь звичайні ситуації, то відповідь «ТАК» зовсім не гарантована. І це – зрозуміло, тому що цілком можливо, що у самих членів сім’ї також є плани на використання цих коштів. І це – зовсім не приклад того, що «дружба дружбою, а тютюн – нарізно». Скажу більше, мало хто захоче скористатися цими коштами, якщо це призведе до проблем у того, хто вас виручає.

І все ж на питання «Чи можна не допустити подібні ситуації» відповідь – можна. І криється вона у бюджеті членів сім’ї. Зазвичай, якщо ми розглянемо НЕ горизонталь сім’ї: брати – сестри, а вертикаль: батьки – діти, то очевидно, що при тому, що плани батьків і дітей – дуже схожі по суті, вони – дуже різні в деталях. Головна відмінність, яка нам цікава, – це дати і терміни інвестиційних кроків. Найімовірніше, родичі в різний час купують машини, будинки, вкладають кошти у бізнес, в різний час починають формувати пенсійні та інші фонди. У цих різних датах і криється фінансовий потенціал використання об’єднаного бюджету сім’ї, в якому ми не бачимо вигоди, а тому і рідко користуємося.

По суті, мета цієї нотатки полягає у тому, аби нагадати, що при скоординованому підході використання коштів сім’ї є можливістю знизити витрати, зекономити час при реалізації різноманітних проєктів, які потребують початкових вкладень.

Такий вид взаємодопомоги стосується не тільки готівки, а й інших кондицій членів сім’ї, таких, як дохід і кредитна історія. З цієї причини я ставлю питання і про членів сім’ї теж. Аналіз даних показує всі сильні та слабкі сторони кожного, з чого і формується пропозиція, яка використовує сильні сторони одних і приховує слабкі сторони інших членів сім’ї. Це і є кооперація.

Телефонуйте мені за додатковою інформацією: 847-520-7030,

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою –
Йосип Розенберг

Найкращий пенсійний план – це бути успішним сьогодні

Учитель для покоління Z, ментор для покоління Y: який керівник потрібен українським пошукачам?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers