rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

У Палаті представників хочуть зробити доступнішим інсулін

Палата представників штату Іллінойс прийняла законопроєкт, згідно з яким зменшиться кількість хворих на діабет, які повинні платити за інсулін до $100 на місяць.

За законопроєкт проголосували 100 депутатів, 13 виступили проти. Цей законопроєкт – це відповідь на швидке зростання витрат на інсулін за рецептом. Сенат схвалив цю ідею, але зміни, внесені Палатою представників, вимагають голосування Сенату.

Демократ, член Палати представників Will Guzzardi з Чикаго, каже, що його законопроєкт обмежує щомісячну суму, яку хворі вимушені витрачати на купівлю інсуліну з власної кишені. Це стосується комерційних страхових товариств, діяльність яких регулюється владою штату. Законопроєкт ніяк не вплине на діяльність програм страхування, які регулюються федеральним законодавством.

Інсулін необхідний людям, які хворіють на діабет, щоб регулювати рівень цукру в крові. Близько 1.3 млн мешканців Іллінойсу мають діабет, хоча не всі вони застосовують інсулін.

Губернатор Дж. Р. Пріцкер підтримав цей законопроєкт. За даними його офісу, марки інсуліну, які продавали за $40 у 2001 році, зараз продають за $289.

У Палаті представників Іллінойсу проголосували за об’єднання 650 місцевих пенсійних програм

Члени Палати представників Іллінойсу затвердили відповідний законопроєкт губернатора. Таким чином губернатор Дж. Р. Пріцкер сподівається збільшити прибуток від інвестицій та зменшити адміністративні витрати.

Депутати проголосували за створення двох фондів штату: одного – для працівників поліції, іншого – для пожежників майже зі 650 муніципальних фондів. За відповідний законопроєкт проголосували 96 депутатів, 14 виступили проти.

Губернатор стверджує, що це дозволить усунути тиск на перенавантажені пенсійні рахунки за межами округу Cook. За його словами, при об’єднанні активів у розмірі $15 млрд прибуток від інвестицій може бути збільшений на $800 млн – до $2,5 млрд протягом перших п’яти років. Водночас, місцеві органи влади буде усунено від адміністративного управління окремими рахунками.

«Якщо ви – міський голова, то захочете переконатися, що податки на нерухомість зводяться до мінімуму, ви захочете переконатися, що ваші пенсійні фонди адекватно фінансуються, – заявив автор законопроєкту, демократ, член Палати представників Jay Hoffman із Swansea. – Якщо ви є фізичною особою, яка працює і робить внески у систему, то захочете переконатися, що ці пенсійні фонди є платоспроможними... Цей законопроєкт відповідає всім цим цілям».

Тепер за законопроєкт має проголосувати Сенат. Якщо документ затвердять, то це дасть Пріцкеру ще одну законодавчу перемогу за перший рік його перебування на посаді.

Водночас, як кажуть експерти, це не покриє величезний дефіцит найбільших пенсійних програм у штаті – дев’ять пенсійних рахунків у Чикаго та окрузі Cook, яким не вистачає $44 млрд, а шістьом фондам штату – понад $130 млрд.

Законопроєкт протягом тижня обговорювали у Палаті представників. Республіканці заперечували проти положення, яке стосується збільшення виплат на суму до $95 млн за п’ять років для нових працівників. Так званих пільговиків другого рівня було прийнято на роботу після того, коли у штаті було зменшено пенсійні виплати для нових працівників, щоб заощадити кошти. Проте зараз аналітики побоюються: виплати будуть настільки скороченими, що не відповідатимуть мінімуму соціального забезпечення.

Під час дебатів Hoffman запевнив критиків, що ради очолюватимуть представники муніципалітетів, їхні працівники та пенсіонери, а не контролюватиме штат. За його словами, штат не зможе «змітати» кошти з рахунків, щоб сплачувати інші рахунки.

Член Палати представників Allen Skillicorn, республіканець з East Dundee, зазначив, що минулого року 220 місцевих пенсійних рахунків мали дефіцит, оскільки відповідальні муніципалітети не внесли необхідної суми за рік. Hoffman відповів, що законопроєкт дозволить контролеру штату забирати кошти штату від тих органів державного управління, які не можуть впоратися зі своїми обов’язками.

Член Палати представників, республіканець Ryan Spain заявив, що його рідне місто Peoria не в змозі запропонувати людей на 21 вакантну посаду поліцейського та 15 – пожежників, оскільки витрати на пенсійне забезпечення є занадто високими.

«Поки ми обговорюємо переваги об’єднання пенсійних фондів, то спостерігаємо у наших громадах різний тип консолідації», – зауважив Spain.

Лобістами Іллінойсу займеться комісія з питань етики

Депутати Іллінойсу прийняли законопроєкти, які вимагають більшого розголошення інформації про лобістів. Документи було прийнято у відповідь на звинувачення федералів на адресу колишнього члена Палати представників Luis Arroyo.

Новостворена комісія наступної весни подасть власні рекомендації, які стосуватимуться лобістів.

Федерали стверджують, що Arroyo, нібито, пропонував хабар сенатору за підтримку законопроєкту. Arroyo планував голосувати за цей законопроєкт. Водночас, він лобіював у міській раді Чикаго таке ж питання. Лобіювання депутатів за межами парламенту є законним в Іллінойсі.

«Ми сприймаємо це дуже серйозно. Ми не маємо наміру миритися з людьми, які беруть участь у корупції та використовують своє становище у корисливих цілях, – зауважив Пріцкер. – Законопроєкт, який сьогодні розглядається, – це лише початок».

Законопроєкт вимагає від держсекретаря об’єднати існуючі онлайн-бази даних про лобістів, пожертвування на проведення виборчої кампанії та дані про економічний інтерес. Лобістам доведеться повідомити про інтереси, які вони презентують, та взаємини зі штатом чи місцевою владою.

«Я трохи розчарований тим, що ми не приймаємо рішення стосовно цієї частини етичної реформи, враховуючи світ, у якому ми живемо», – заявив лідер республіканців Палати представників Jim Durkin із Western Springs.

Автор законопроєкту, лідер більшості Greg Harris із Чикаго, заявив, що хоча запитання є у членів обох партій, комісія повинна прийняти необхідні рекомендації стосовно лобістів до 31 березня 2020 року.

Чиказькі медсестри знову готуються до страйку

Медсестри Медичного центру University of Chicago погрожують розпочати страйк уже вдруге цього року. National Nurses Organizing Committee повідомив про намір страйкувати пізніше цього місяця.

Одноденний страйк відбудеться 26 листопада. Страйк – це відповідь на новий штатний розпис у лікарні. Про це йдеться у прес-релізі NNOC/National Nurses United.

За даними профспілки, очільники університету нещодавно запропонували ліквідувати посади медсестер, які доглядають за хворими і допомагають молодшим медсестрам виконувати різноманітні обов’язки у лікарні.

Тим часом чиновники лікарні заявили, що «розчаровані» рішенням профспілки.

«UCMC запропонував значні компроміси з багатьох найважливіших питань під час проведення переговорів, – заявили чиновники. – Сьогодні профспілка відхилила всі компроміси, запропоновані UCMC, і надала нам пропозицію, що лише посилює її жорсткі вимоги. Профспілка не чекала відповіді UCMC і подала нам заздалегідь підготоване письмове повідомлення про страйк разом з вимогами».

Чиновники лікарні заявляють, що до початку страйку заплановано кілька переговорів, а в грудні мають відбутися ще два раунди перемовин.

У профспілці кажуть, що вони продовжуватимуть проводити переговори з чиновниками лікарні протягом наступних 10 днів. Якщо ж нової угоди не буде досягнуто, вони розпочнуть одноденний страйк.

У вересні до страйку долучилися приблизно 2200 медсестер трьох лікарень у Hyde Park.

Новий страйк має відбутися за два дні до Дня подяки. Очільники лікарні заявляють, що зроблять усе можливе, аби пацієнти отримали належну допомогу.

Illinois Senate President John J. Cullerton іде на пенсію

Президент Сенату Іллінойсу Джон Каллертон заявив, що йде у відставку. В Генеральній Асамблеї штату він пропрацював майже сорок років.

Про це повідомили Crain’s Chicago Business та Chicago Tribune.

Каллертон оголосив своє рішення на засіданні Демократичного кокусу після закриття засідання Сенату минулого четверга у Спрингфілді.

«Я з нетерпінням чекаю, щоб слідкувати за діяльністю цього благородного залу і за всім, що ви досягнете, – заявив Каллертон. – Як ми всі знаємо, з’являтимуться тимчасові перешкоди, але вони будуть вимощені новими ідеями та рішеннями, а також групою осіб, яка постійно буде змінюватися, але прагнутиме донести власне бачення до славетного Сенату Іллінойсу».

Каллертон розповів журналістам, що піде з посади у січні. За його словами, він залишає посаду, щоб мати можливість проводити більше часу із сім’єю.

«Після 41 року в парламенті та 40 років шлюбу я нарешті виконаю свою обіцянку піти на пенсію», – зауважив він.

Губернатор Дж. Р. Пріцкер високо оцінив діяльність Каллертона на посаді президента Сенату.

«Джон Каллертон був пристрасним прихильником вдосконалення Іллінойсу коли йшлося про припинення куріння серед молоді, чи про вирішення питання про повноцінне фінансування освіти, чи просування критично необхідної інфраструктури в усьому штаті, – сказав він. – Я бажаю йому всього найкращого у наступні роки. Знаю, що Пем (дружина сенатора – ред.) та їхні діти будуть раді почати писати наступний розділ книги свого життя як сім’я».

Лідер республіканців Сенату Bill Brady також оцінив діяльність Каллертона. Він зазначив, що Сенат «назавжди став кращим» завдяки перебуванню на посаді Джона Каллертона.

«Ми, можливо, не завжди знаходили спільну думку стосовно того, як найкраще вирішити проблеми, які стоять перед штатом. Але не можна заперечувати того, що Джон завжди ставив людей Іллінойсу на перше місце», – підкреслив він.

Каллертон вперше був обраний на посаду в 1979 році. Він працював у Палаті представників штату Іллінойс і презентував інтереси 7-го округу, що на North Side у Чикаго. Він перейшов до Сенату штату в 1991 році, а в 2009 році був обраний його президентом.

Китай фінансує науковців США в обмін на інтелектуальну власність

Шампанське, сумки та сир: США хочуть запровадити 100% мита на французькі товари

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers