rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Xiaomi випустить перший у світі смартфон з камерою на 108 Мп

Xiaomi випустить перший у світі смартфон з камерою на 108 Мп

Китайська компанія Xiaomi заявила, що незабаром презентує перший у світі смартфон Mi Note 10 із камерою на 108 Мп. Про це компанія повідомила у Twitter. У компанії додали, що йдеться про початок нової ери для камер смартфонів.

Нині невідомо, коли саме може відбутися презентація пристрою.

Як повідомлялося, китайська компанія Xiaomi планує впродовж наступного року представити понад десяток смартфонів з підтримкою 5G.

Uber показав дрон для доправлення їжі

Американська компанія Uber показала інноваційний дрон, завдяки якому вона доправлятиме їжу через службу постачання Uber Eats.

Про це повідомляє The Verge.

«Uber пришвидшує тестування служби постачання дронами для Uber Eats у Сан Дієго в 2020 році. Сьогодні компанія презентувала новий інноваційний дрон із шістьма пропелерами», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал, дрон зможе одночасно перевозити пакунок з їжею для двох людей.

У компанії розраховують на те, що дрону потрібно лише 8 хвилин для доправлення їжі (від завантаження у харчовому закладі до відвантаження у клієнта).

Зазначається, що сам дрон зможе літати на висоті не вище, ніж 120 метрів, та долатиме відстань до 29 км без вантажу й до 19 км з вантажем.

Максимальна швидкість летючого пристрою становитиме не більше, ніж 48 км за годину.

Супутник Samsung упав на територію ферми у США

На територію ферми в американському штаті Мічиган впав стратосферний супутник Samsung, запущений у рамках проєкту «Space Selfie», який нещодавно рекламувала модель та актриса Кара Делевінь.

Про це повідомляє The Verge.

«Пристрій, який компанія Samsung використала для запуску селфі Кари Делевінь у космос, очевидно, мав драматичне повернення на Землю», – йдеться у публікації.

Про враження від інциденту розповіла очевидиця Ненсі Мамбі-Уелк, яка почула гучний тріск біля будинку на фермі.

«Неймовірно, погляньте, що щойно впало з неба. 911 збита з пантелику. І воно впало на наше дерево... Ми зрозуміли, що це впало з неба. Це виглядало як супутник», – зазначила жінка у Facebook.

У результаті падіння стратостата ніхто не постраждав. Компанія Samsung вже перепросила фермерів за завдані незручності і заявила, що посадка супутника була «запланованою» і сталася в «заздалегідь окресленій сільській місцевості».

Як повідомлялося, в рамках рекламної кампанії «Space Selfie» Samsung відправив 24 жовтня в стратосферу фотографію актриси Кари Делевінь, зняту на смартфон Galaxy S10 Plus. Це було, нібито, «перше у світі селфі, відправлене у космос».

Всі охочі могли завантажити власні фотографії на веб-сайт проєкту, щоб згодом побачити їх на екрані Galaxy S10 5G, закріпленого на борту стратостата, який повільно кружляє над Землею. Однак, у стратосфері апарат пробув близько трьох днів.

Китай розробляє власний електролітак

На північному сході Китаю електричний літак RX4E здійснив перший тестовий політ.

Про це повідомляє China Daily.

«Тестовий політ китайського першого розроблено чотиримісного літака RX4E пройшов успішно у понеділок у китайському північному-східному місті Шеньян», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє China Daily, електролітак був розроблений Liaoning General Aviation Academy (LGAA).

Його вага становить 1200 кг, ширина – 13,5 метра, а довжина – 8,4 м.

Літак може без підзарядки долати відстань до 300 кілометрів, а максимальна тривалість одного польоту не перевищує 1,5 години.

Зазначається, що RX4E розроблений із, зокрема, вуглецевого волокна, а тому є досить легким.

За словами заступника керівника LGAA Жао Тьенана, літак може злітати з гравійної або з трав’яної дороги.

Жао також додав, що сам літак має великі перспективи на ринку, адже повітряне судно може використовуватися як для нетривалих перевезень, так і для тренування пілотів та фотографування місцевості.

У США презентували зубну щітку зі штучним інтелектом

Бренд Oral-B корпорації Procter & Gamble презентував зубну щітку Genius X зі штучним інтелектом. Про це повідомляє портал Business Wire.

«Зубна щітка Genius X зі штучним інтелектом від Oral-B допоможе вам з визначенням необхідного часу для чистки зубів кожного дня», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал, Oral-B після зібрання даних із 2 тисяч сесій чистки зубів створила алгоритм, який допоможе людям покращити сам процес чистки власних зубів.

Так, коли користувач починає чистити зуби, у фірмовому додатку на телефоні активується таймер і підказки, як треба далі проводити процедуру.

Genius X також використовує спеціальні сенсори, які відслідковують, чи не занадто сильно користувач тисне на емаль і ясна, й чи не занадто довго чистить одне і те ж місце.

Starship: Маск планує колонізувати Місяць і Марс

Зеленський підписав закон, який дозволяє космічні запуски приватним компаніям

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers