rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Пентагон залишає пів тисячі військових у Сирії

Пентагон залишає пів тисячі військових у Сирії

Виведення частини американського контингенту з північного сходу Сирії триватиме ще, принаймні, кілька тижнів, після чого там залишиться близько півтисячі військовослужбовців.

Це підтвердив під час брифінгу для журналістів міністр оборони США Марк Еспер, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досі виводимо людей з північного сходу Сирії. Так, цей процес триває і забере, напевно, кілька тижнів чи більше», – зазначив глава Пентагону.

Водночас, він зауважив, що не може назвати точну кількість американських військових, які залишаться в Сирії, коментуючи заяву голови Комітету начальників штабів ЗС США генерал Міллі, яку той оприлюднив напередодні.

«Коли йдеться про розгортання військ, люди приїжджають та від’їжджають щодня. Отже, те що сказав (генерал) Міллі – від 500 до 600 військових, – так і є, близько 500-600 людей, це приблизно так», – погодився міністр оборони.

При цьому він підкреслив, що це – приблизні цифри, і не можна говорити про сталу кількість контингенту з точністю до кількох військовослужбовців. «Будь-хто в армії скаже вам, що ця кількість змінюється щодня», – зауважив міністр оборони США.

Болтон планує випустити книгу

Про це повідомили троє представників видавництва, знайомі з перебігом переговорів, – повідомляє The Guardian.

«Джон Болтон, колишній радник з національної безпеки, який є ключовою фігурою в скандалі щодо України та розслідуванні імпічменту, підписав контракт на книгу», – йдеться у повідомленні.

Два джерела на умовах анонімності повідомили, що сума угоди становила близько $2 млн.

Болтона представляє агентство Javelin, серед клієнтів якого були колишній директор ФБР Джеймс Комі і анонімний співробітник адміністрації Трампа, чия книга «Попередження» («A Warning») виходить у світ 19 листопада.

Офіційні особи не уточнюють назву і дату виходу книги Болтона. Також поки що немає інформації, про що саме буде книга.

У видавництві Simon & Schuster і агентстві Javelin дану інформацію не коментують.

Нагадаємо, колишній радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон, який відвідував Україну та мав неодноразові контакти з українською владою, напередодні відмовився прийти на слухання до Конгресу.

Адвокат Болтона Чарльз Купер заявив, що його клієнт володіє цінною інформацією про тиск Білого дому на Україну, що досі залишається невідомою для розслідування з імпічменту президента Трампа. Однак свідчити перед Конгресом він не буде.

Болтон – не перший ексчиновник адміністрації Трампа, який проігнорував запрошення законодавців після того, коли Білий дім заявив, що не співпрацюватиме з розслідуванням щодо імпічменту президента, ініційованим демократами в Конгресі. Його адвокат заявив, що це не обов’язкова повістка, і що примусити Болтона прийти до Конгресу може тільки суд США.

 

NASA представила перший повністю електричний літак

Національна агенція США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) продемонструвала в Каліфорнії свій невеликий літак X-57 Maxwell, який розробляла з 2015 року. Про це повідомляє NHK.

Літак презентовано на фоні спроб авіабудівної промисловості зменшити викиди літаками двоокису вуглецю для боротьби зі зміною клімату.

Наголошується, що літак Х-57 базується на 4-місному літаку і має по 7 пропелерів на кожному крилі. Їх приводять у рух електродвигуни, що живляться літій-іонними батареями розробки NASA.

Повідомляється, що при злетах і посадках будуть працювати всі пропелери, а в польоті будуть задіяні тільки більші пропелери на кінцях крил.

 

У Массачусетському технологічному інституті створили крихітних роботів з колективним розумом

Про це повідомляє портал Naked Science.

«Інженери Массачусетського технологічного інституту представили роботів M-Block 2.0, які можуть взаємодіяти один з одним і самостійно збиратися в різні фігури», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє портал, ці нові роботи можуть переміщатися незалежно один від одного, самостійно збиратися в заздалегідь задані структури, прямувати за джерелами світла тощо.

Більше того, вони схожі на мурашок або ос – один такий робот поодинці менш корисний і функціональний, ніж у «рої».

Найголовніша відмінність поведінки цих структур від комах у тому, що вони підкоряються єдиному алгоритму, який направляє їхні дії і змушує складатися в чітко визначені форми.

Наголошується, що кожен «робокуб» містить маховик, який обертається зі швидкістю 20 тисяч обертів на хвилину.

Зовні робота розташовано штрих-коди й магніти, які допомагають йому розпізнавати «родичів» і прикріплятися до них.

Нові пристрої не мають видимих рухомих частин, тому з’єднання між ними відбувається за рахунок магнітів, а пересування – за допомогою розташованих усередині маховиків.

 

95-річний експрезидент Картер опинився в лікарні

Про це повідомили у Carter Center.

«Колишнього президента США Джиммі Картера ввечері привезли до шпиталю Університету Еморі для процедури зниження внутрішньочерепного тиску, спричиненого кровотечею внаслідок недавніх падінь», – зазначається в повідомленні.

«Президент Картер відпочиває у комфортних умовах, поруч з ним перебуває дружина Розалін», – уточнили в Carter Center.

Джиммі Картер народився 1924 року. У 1977-1981 рр. він був президентом Сполучених Штатів Америки.

 

Ветеран Другої світової отримав шкільний атестат у 95 років

Ветеран Другої світової війни Льюї Шоу у 95 років отримав диплом про закінчення середньої школи. Про це повідомляє CNN.

Льюї Шоу став сиротою у 12 років, а у 17 він покинув школу, після чого трохи попрацював водієм шкільного автобуса.

У 1943 році він пішов до морської піхоти і брав участь у Другій світовій війні, зокрема, у боях на Сайпані, Тініані та Іодзімі.

Випускник школи розповідає, що після війни його життя було нудним: він 30 років пропрацював на лісопильному заводі, а потім займався бізнесом разом зі своїм сином.

Ветеран отримав диплом школи у Клерморі (штат Оклахома).

 

Google таємно від пацієнтів збирав медичні дані

Корпорація Google деякий час «секретно» працювала над проєктом зі збору інформації про стан здоров’я мільйонів людей.

Про це повідомляє The Verge з посиланням на американські ЗМІ і саму корпорацію.

«Google таємно збирала мільйони записів про пацієнтів 21 штату від імені постачальника медичних послуг», – йдеться у повідомленні.

Секретний проєкт Google отримав кодову назву «Project Nightingale» (англ. Проєкт Соловей). Згідно з виданням The Wall Street Journal, ні лікарі, ні пацієнти постачальника медичних послуг «Ascension» не були поінформовані про збір інформації, яка містила «результати лабораторних досліджень, діагнози лікарів і записи про госпіталізацію, і складають повну історію хвороби, з іменами пацієнтів і датами народження».

Як зазначається, близько 150 співробітників Google могли мати доступ до цих даних. Пізніше інформацію підтвердили джерела таких видань, як The New York Times і Forbes.

Реагуючи на звинувачення в «таємному зборі даних» у Google заявили, що проєкт відповідає федеральному закону про охорону здоров’я та передбачає надійний захист даних пацієнтів.

Прессекретар компанії повідомив, що проєкт не оголошували тільки тому, що робота проводилася на ранніх етапах.

У компанії підкреслили, що обмін детальними медичними записами з технічними працівниками є загальноприйнятим і відповідає угоді, підписаній корпорацією з постачальником. У рамках договору Google може створювати інструменти для розробника, використовуючи отримані дані без попередження пацієнтів.

 

Трамп планує відкласти рішення про запровадження мит на європейські авто, – ЗМІ

Про це повідомляє Politico з посиланням на обізнане джерело.

Title 
 Фото The White House
«Очікується, що президент США Дональд Трамп оголосить цього тижня, що він відкладає рішення про те, чи вводити тарифи на автомобілі Європейського Союзу, ще на шість місяців», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає джерело видання, коли йдеться про торгівлю і мита, навколо остаточного рішення Трампа завжди є якась невизначеність. Але, як очікується, за винятком непередбаченого розвитку подій, президент оголосить ще одне шестимісячне відтермінування цього тижня.

Як відомо, президент США пригрозив ЄС введенням мит на автомобілі у лютому 2019 року. У разі такого розвитку подій Єврокомісія пообіцяла відреагувати «миттєво», запровадивши додаткові мита на товари американського експорту обсягом 20 млрд євро.

 

Чикаго за тиждень

Китай фінансує науковців США в обмін на інтелектуальну власність

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers