rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ В’ятрович стане депутатом замість Ірини Луценко, яка склала мандат

В’ятрович стане депутатом замість Ірини Луценко, яка склала мандат

Колишній голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович стане народним депутатом України.

Про це В’ятрович написав у Facebook.

«Дякую команді «Європейська солідарність» і особливо Наталії Бойко за рішення. Робитиму все, аби виправдати вашу довіру», – написав він.

За словами В’ятровича, він іде у політику, щоб «будувати український світ і зупиняти «русскій мір».

«Я йду в політику заради того, щоб Україна була рідною домівкою, в якій живеш у достатку та куди з радістю повертаєшся. Щоб наші діти спілкувались між собою українською, не нехтуючи іноземними мовами, знали нашу історію, не спотворену з-за кордону, та з упевненістю дивилися у своє майбутнє, не затьмарене ні війною, ні здачею країни», – наголосив він.

В’ятрович також запевнив, що не піде на жодні компроміси щодо національних інтересів: «Хай зміни будуть українськими!»

Водночас, на сторінці партії «Європейська солідарність» у Facebook з’явився допис: «Щиро вітаємо Володимира В’ятровича в нашій фракції! Такі патріотичні бійці дуже потрібні Верховній Раді».

Раніше повідомлялося, що 12 листопада Верховна Рада прийняла постанову про дострокове припинення повноважень народним депутатом Іриною Луценко (фракція «Європейської солідарності»). Вона подала відповідну заяву ще 4 листопада.

Відповідно до виборчого списку «ЄС», її місце у парламенті мала би посісти Наталія Бойко. Проте, як повідомила співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко, Бойко прийняла рішення відмовитися від мандату.

АРМА змінить управителя арештованих ТЕЦ братів Дубневичів

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) має укласти новий договір на управління майном теплоелектростанції (ТЕЦ) у населених пунктах Новий Розділ та Новояворівськ, що на Львівщині.

Про це заявила міністр розвитку громад та територій Альона Бабак під час пресбрифінгу, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні АРМА проводить тендерні процедури з визначення нового управителя майном теплоелектростанції в містах Новояворівськ та Новий Розділ... На кінець цього робочого дня АРМА має обрати переможця за переговорною процедурою. Буде розірвано договір з ПП «Гарант Енерго М» та укладено договір з новим управителем», – розповіла Бабак.

За її словами, участь у новому тендері бере газопостачальна компанія «Нафтогаз тепло». Міністр додала, що у разі підписання договору з новим управителем та за сприяння регуляторних органів опалювальний сезон у зазначених містах розпочнеться вже 17-18 листопада.

Бабак нагадала, що ще у вересні 2019 року управителем майна ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську було обрано ПП «Гарант Енерго М». Проте, у жовтні стало відомо, що компанія не може виконувати свої обов’язки через борги. 6 листопада Кабінет міністрів України дозволив АРМА провести тендер на управителя ТЕЦ за спрощеною процедурою.

Раніше НАБУ викрило два теплогенеруючі підприємства, що належать братам Дубневичам, у розкраданні газу на суму 1,5 млрд гривень. Суд арештував ці підприємства, а державне агентство АРМА передало їх в управління ПП «Гарант Енерго М» – фірмі, яку обрали на конкурсі. Проте, новий управитель не впорався з функціями, оскільки виникли проблеми з кадрами, а частину обладнання ТЕЦ демонтували колишні власники.

Миколаївський «Океан» будуватиме баржі для нідерландської компанії

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив власник підприємства Ігор Волошин.

«Вперше за останнє десятиріччя укладено контракт на будівництво двох суховантажних барж з нідерландською кампанією Eurobulk. Наше підприємство виконає левову частку робіт – близько 80%. Замовнику лишиться самостійно встановити тільки деякі системи електрообладнання», – сказав Волошин.

Довжина кожної баржі становитиме 79 метрів, ширина – 9,6 метра, висота борта – 3,5 метра. Замовлення має бути виконане протягом року. Закладка суден планується на кінець листопада.

Крім того, за словами Волошина, завод виконує ще одне замовлення на модернізацію суховантажу класу «річка – море» за документацією Одеського морського інженерного бюро. Завод виготовить секцію-трюм з люковим закриттям завдовжки понад 20 метрів. На будівництво відведено 140 днів.

3 грудня 2018 року завод «Океан», який уже тривалий час не працював, продали з аукціону за 122,195 млн грн. Його новим власником став керівник миколаївського ТОВ «Торговий дім «Аннона» Ігор Волошин.

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів та інших суден водотоннажністю до 350 тис. тонн.

До Одеського порту вперше прибула нафта лівійського походження

Танкер Prometheus Energy доправив на український ринок першу партію сировини з цієї країни.

Про це повідомляє адміністрація Одеського морпорту.

«Географію постачань через Одеський порт сирої нафти в Україну розширив танкер Prometheus Energy (довжина – 250 м, прапор – Маршаллові острови)... За інформацією головної диспетчерської Одеської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (ОФ ДП АМПУ), судно доправило з лівійського порту Ез-Завія 81282 тонни чорного золота. Обробка танкера біля причалу 2Н тривала 41 годину при нормативі 38 годин», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив заступник головного диспетчера порту В’ячеслав Лавренюк, перевантаження нафти на берегові ємності нафтобаз розпочалося ввечері 9 листопада і проводилось трьома технологічними лініями. Вантажні операції проводились у доволі високому темпі зі суворим дотриманням РТК і повним забезпеченням заходів протипожежної й екологічної безпеки. Напередодні, станом на 22.00, судно вже було готове на вихід з порту. Однак через густий туман лоцманську проводку довелося відкласти до ранку.

За словами Лавренюка, у поточному місяці очікується підхід ще одного великовантажного танкера – з азербайджанською нафтою.

В Одеській філії ДП АМПУ інформують, що в останні 20 років через нафтогавань Одеси перевантажувалась транзитна і імпортна нафта походженням, мінімум, з 8 країн світу – Росії, Казахстану, Азербайджану, Ірану, Іраку, Бразилії, Венесуели і США. Лівія стала дев’ятою в цьому списку.

За інформацією enkorr, продавцем виступає міжнародний трейдер BP, який раніше організовував постачання для Кременчуцького НПЗ трьох спотових партій американської нафти сорту Bakken об’ємом до 250 тис. т.

Лінія фронту: окупанти далі стріляють, вибухом поранено двох українських бійців

У вівторок, 12 листопада, від початку доби до 18:00 бойовики на Донбасі 5 разів порушували режим тиші. Двох українських військовослужбовців поранено в результаті вибуху.

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Зазначається, що 2 обстріли наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: біля Хутора Вільного – з піддульних гранатометів; неподалік Південного – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив три обстріли по позиціях Об’єднаних сил: біля Пісків – великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Верхньоторецького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Мар’їнки – з автоматичних гранатометів.

Також пресцентр Об’єднаних сил інформує, що на ділянці розведення № 1 (Станиця Луганська) завершено формування бетонної опори для водовідвідної системи. Окрім того, тривають роботи щодо з’єднання металічного прольоту мосту з основною конструкцією.

Тривають заходи на ділянці розведення № 2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області – зі синхронного і дзеркального демонтажу визначених фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення. Практична їх фаза, за графіком, триватиме до 25 листопада.

На ділянці розведення № 3, в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське, Донецької області, завершено практичний етап дзеркального процесу розведення особового складу та озброєння. Тактичне положення змінили 48 військовослужбовців ЗСУ. Йде інформування СММ ОБСЄ про готовність до очищення ділянок забруднених вибухонебезпечними предметами.

Один з поранених у вівторок українських бійців у тяжкому стані, другий – середньої тяжкості. Про це повідомив у Facebook голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко. Кириленко уточнив, що бійці виконували бойове завдання в глибині ротних та опорних пунктів і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Одному з них відірвало стопу й перебило гомілку, в іншого – відкритий перелом колінного суглоба й множинні вогнепальні уламкові поранення ноги.

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували у неділю, 10 листопада, постріли зі стрілецької зброї у межах ділянки розведення сил та засобів у Петрівському та Богданівці.

Про це повідомляється в опублікованому у понеділок звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

«10 листопада, перебуваючи на західному краї Петрівського та в Богданівці, спостерігачі чули 12 пострілів зі стрілецької зброї на відстані, відповідно, 1 км на південно-південний захід і 2-3 км на південний схід (усі, за оцінкою, у межах ділянки розведення). Здійснюючи моніторинг орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, члени патруля СММ чули 10 пострілів зі стрілецької зброї за 1-2 км на південний захід (визначити, на ділянці розведення чи поза нею, не вдалося)», – йдеться у звіті.

Крім того, спостерігачі також чули три вибухи невизначеного походження та один постріл зі стрілецької зброї – за їхніми оцінками, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю.

Як зазначається, постріли біля краю ділянки розведення лунали й 9 листопада: «Здійснюючи моніторинг приблизно за 500 м на північний захід від Петрівського, спостерігачі чули 20 вибухів невизначеного походження та 1 чергу з великокаліберного кулемета – усе орієнтовно за 6-8 км на північний захід (за оцінкою, поза ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)».

Хто «самойбийці»?

Стратегія України: пропозиція «Голосу» і позиція влади

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers