rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Боротьба

Боротьба

Семен Новіков здобув «золото» молодіжного ЧС-2019

У Будапешті (Угорщина) триває першість світу-2019 зі спортивної боротьби серед молоді віком до 23 років.

На найвищу сходинку п’єдесталу світової першості з греко-римської боротьби зійшов харків’янин Семен Новіков, – повідомляє ukrinform.ua.

Новіков здобув «золото» у ваговій категорії до 87 кг, переконливо перемігши у фіналі грузина Гурамі Хецуріані з рахунком 6:1.

Бокс

Усик претендує на титульний бій з Чісорою

Промоутер Олександра Усика Едді Хірн назвав суперника й орієнтовну дату бою українського боксера за пояс чемпіона світу в суперважкій вазі.

«Дерек Чісора? Думаю, що його бій проти Усика ось він, поруч. Це той бій, який вони можуть організувати. Цілком можливо, що ця зустріч пройде за пояс WBO. Ну або ж вони можуть побитися в лютому за звання обов’язкового претендента. На початку наступного року, думаю, ви побачите повернення Чісори. Усик і Джозеф Паркер – головні претенденти на цей бій», – цитує Едді Хірна xsport.ua.

Нагадаємо, в ніч на 13 жовтня в Чикаго (США) у своєму дебютному поєдинку в суперважкій вазі Олександр Усик переміг американця Чазза Візерспуна технічним нокаутом. Після сьомого раунду суперник українського боксера відмовився виходити в ринг.

Після цієї перемоги Олександр Усик став офіційним претендентом на чемпіонський пояс за версією WBO, яким наразі володіє мексиканець Енді Руїс. Реванш Енді Руїса з британцем Ентоні Джошуа відбудеться 7 грудня.

Втім, здається, Едді Хірн наразі не хоче організовувати бій українця проти переможця цього реваншу. Судячи з усього, промоутер має намір підвищити статус Усика в новому дивізіоні, щоби наступні поєдинки були більш прибутковими.

Постол у лютому боксуватиме з Раміресом

Представники претендента на титул WBC українського боксера Віктора Постола і чемпіона WBC і WBO в першій напівсередній вазі мексиканця Хосе Карлоса Раміреса домовилися про проведення бою без промоутерських торгів.

«Як повідомляє журналіст Ден Рафаель, поєдинок має відбутися 1 лютого, в прямому ефірі його покаже телеканал ESPN», – повідомляє Luckypunch.net у Facebook.

Також повідомляється, що ключову роль у досягненні домовленості щодо поєдинку зіграв президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман.

Нагадаємо, в серпні WBC зобов’язав Хосе Раміреса приступити до переговорів щодо титульного поєдинку з українським претендентом Віктором Постолом. Планувалося, що бій за титул чемпіона WBC проти мексиканця українець проведе 30 листопада на арені Banc of California Stadium в Лос-Анджелесі (США). Але цей план змінився, коли в середині серпня Раміресу зробили операцію на руці.

Віктор Постол був володарем пояса WBC у першій напівсередній вазі у 2015/2016 роках.

Ломаченко представлятиме Україну на Олімпійських іграх-2020 у Токіо

Чемпіон світу з боксу за версіями WBA, WBO у легкій вазі та «франчайзинговий» чемпіон WBC Василь Ломаченко представлятиме Україну на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх-2020 у Токіо (Японія).

Ломаченко як спортсмен-посол увійшов до робочої групи Міжнародного олімпійського комітету (МОК), яка займатиметься організацією кваліфікаційних боксерських турнірів на Олімпіаду та безпосередньо самого боксерського турніру на Іграх-2020, – повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

До десятки почесних спортсменів-послів також увійшли: француженка Сара Орамун, від Азії – китаєць Ху Цзяньгуань і індійська спортсменка Мері Ком, від Африки – нігерієць Лукмо Лаваль і марокканка Хадіжа ель-Марді, від Америки – кубинець Хуліо Сезар ла Круз і американка Мікаела Майер, від Океанії – новозеландець Девід Ньйока й австралійка Шеллі Уоттс.

«Робоча група МОК по боксу ставить інтереси боксерів на перше місце. Ми захоплені складом групи представників і сподіваємося на тісну співпрацю в прийнятті всіх рішень та плануванні заходів. Ми переконані, що тісна співпраця з такими різносторонніми та відомими спортсменами дасть свій результат», – заявив голова робочої групи МОК по боксу Морінарі Ватанабе.

Спортсменів-послів було обрано голосуванням, яке проводили Національні Олімпійські комітети, комісії спортсменів НОК, а також Національні Федерації. Критерії відбору були наступними: спортсмени повинні мати досвід виступів на міжнародних змаганнях протягом останніх чотирьох років, дату народження не пізніше, ніж 31 грудня 2001 року, а також бути діючими боксерами-олімпійцями або представниками професіонального боксу.

Нагадаємо, що ліцензійні боксерські турніри у відборі на Олімпіаду-2020 у Токіо пройдуть у два етапи: перший – Континентальні турніри, другий – світовий боксерський турнір. З 1 до 24 березня в Лондоні (Велика Британія) пройде європейський турнір, а з 26 березня до 3 квітня відбудеться американська кваліфікація в Буенос-Айресі (Аргентина). Світовий боксерський ліцензійний турнір відбудеться з 13 до 20 травня в Парижі (Франція).

ХХХІІ літні Олімпійські ігри в Токіо-2020 пройдуть із 24 липня до 9 серпня. Змагання з боксу відбудуться з 25 липня до 9 серпня.

Легка атлетика

Марина Бех-Романчук – найкраща спортсменка жовтня в Україні

Національний олімпійський комітет України визнав віце-чемпіонку світу-2019 зі стрибків у довжину Марину Бех-Романчук найкращою спортсменкою за підсумками жовтня, а її особистого наставника Вадима Крушинського – найкращим тренером місяця.

У жовтні талановита 24-річна легкоатлетка з Хмельницького виборола срібну медаль на чемпіонаті світу-2019 у столиці Катару Досі, – повідомляє прес-служба НОК України.

Марина Бех-Романчук на світовому форумі показала результат 6,92 м, а чемпіонкою світу стала німкеня Малайка Міхамбо, яка стрибнула на 7.30 м.

Особистий наставник легкоатлетки Вадим Крушинський названий найкращим тренером жовтня в Україні.

Теніс

Дарія Снігур посіла друге місце в юніорському рейтингу ITF

Як повідомляє btu.org.ua, Дарія Снігур, яка минулого тижня стала фіналісткою юніорського Підсумкового тенісного турніру 2019 в китайському Ченду, піднялася на дві позиції в рейтингу Міжнародної федерації тенісу ITF Junior і посіла друге місце. Цей результат є найкращим у кар’єрі 17-річної киянки.

Першою стала французька тенісистка Діана Паррі, а на третьому місці – Лейла Анні Фернандес із Канади.

Зазначимо, що востаннє представниця України завершувала сезон у ТОП-10 в 2017 році, коли киянка Марта Костюк виграла Підсумковий «Мастерс» сезону і також піднялася на другу позицію в рейтингу.

Додамо, що раніше подібне вдавалося зробити ще чотирьом українським тенісисткам:

  1. Катерина Бондаренко – друге місце;
  2. Христина Антонійчук – шосте місце;
  3. Еліна Світоліна – друге місце;
  4. Даяна Ястремська – восьме місце.

Нагадаємо, в нинішньому сезоні Дарія Снігур зіграла на шести юніорських турнірах: у Траралгоні (третє коло), Australian Open (1/2 фіналу), Roland Garros (1/4 фіналу), а в липні виграла титули в Рохемптоні й на Wimbledon.

Світоліна ввійшла до ТОП-5
тенісисток WTA-туру за сумою призових

Еліна Світоліна заробила рекордні для себе 6 126 335 доларів на турнірах Жіночої тенісної асоціації (WTA) і замкнула топ-5 тенісисток світу за сумою призових. Про це повідомляє «Тенісний портал України».

Більше, ніж Світоліна, протягом 2019 року заробили лише переможниці турнірів Grand Slam, які також виступали і на Підсумковому турнірі.

Топ-5 тенісисток світу за сумою призових 2019 року:

  1. Ешлі Барті – $11 307 587
  2. Сімона Халеп – $6 942 442
  3. Наомі Осака – $6 788 282
  4. Бьянка Андреєску – $6 504 150
  5. Еліна Світоліна – $6 126 335

Друга «ракетка» світу чешка Кароліна Плішкова, незважаючи на вихід у півфінал Підсумкового турніру, заробила лише 5 138 077 доларів.

Минулого року Еліна Світоліна заробила 5 213 643 долари, з якими також замкнула топ-5. Загальна сума призових української тенісистки за кар’єру склала 19 234 960 доларів.

Зазначимо, що Еліна Світоліна вперше з 2012 року не виграла жодного титулу в WTA-турі за сезон. Проте, перша «ракетка» України, яка цьогоріч дійшла до фіналу на Підсумковому турнірі в Шеньчжені (Китай), третій рік поспіль завершує сезон у топ-10 світового рейтингу. В оновленому 4 листопада рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), який вважатиметься офіційним рейтингом на кінець сезону, Еліна Світоліна посіла 6 місце.

Баскетбол

У Суперлізі «Дніпро» переміг «Одесу», а «Київ-Баскет» розгромив «Запоріжжя»

Триває регулярний чемпіонат української баскетбольної Суперліги. Поєдинки відбулися у Дніпрі та Києві. В обох перемогу святкували господарі.

Як повідомляє офіційний сайт ФБУ, «Дніпро» на власному майданчику обіграв «Одесу» з рахунком 84:70 (26:23, 17:19, 20:10, 21:18). Тим самим команда з Дніпра здобула п’яту перемогу в сезоні і піднялась на друге місце турнірної таблиці.

Господарі потужно провели третю чверть і в подальшому втримали переможний відрив. Найкращими у складі господарів були Санон (18 очок) і Корнієнко (12 очок + 10 підбирань).

Ще більш впевнено «Київ-Баскет» на власному майданчику обіграв «Запоріжжя» – 110:73 (30:18, 29:22, 30:16, 21:17).

Господарі одразу пішли у відрив і з кожною чвертю лише збільшували свою перевагу. У підсумку, кияни розгромили гостей з рахунком 110:73. Найрезультативніші гравці матчу: Максим Пустозвонов (18 очок) – у «Київ-Баскет», Дейонте Сіммонс (18 очок) – у команді «Запоріжжя».

Нагадаємо, напередодні «Хімік» з міста Южне на власному майданчику обіграв «Миколаїв» з рахунком 77:65.

У турнірній таблиці Суперліги «Київ-Баскет» перемістився на сьому позицію, набравши 8 очок після 5 матчів. А попереду йде в чемпіонаті «Прометей», в активі новачка 6 перемог і 13 очок.

У турнірній таблиці Суперліги «Дніпро» перемістився на третю позицію, набравши 11 очок. А лідером у чемпіонаті є «Прометей» – в активі новачка 6 перемог і 13 очок. Команду з Кам’янського переслідують «Дніпро» і «Хімік», в активі яких по п’ять перемог у шести матчах і по 11 очок.

Віктор Гладкий: «Під час підготовки до змагань, двічі на тиждень, можу скуштувати 50 грамів віскі або рому…»

Сергій Балтача, екскапітан київського «Динамо»: «Ми з Лобановським обирали склад «Динамо» на кожну гру»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers