rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Це – не жарти: ексрадниця Обами застерігає Канаду від співпраці з Huawei

Якщо Канада дозволить китайській корпорації Huawei розбудовувати інфраструктуру 5G в країні, то може скомпрометувати багато важливих захищених даних.

Таку думку в інтерв’ю CBC News висловила колишня радниця з питань національної безпеки президента США Барака Обами Сьюзан Райс.

«Без використання засекречених даних мені важко адекватно розтлумачити, наскільки серйозним це є, насамперед, для держав-членів розвідувальної спільноти «П’ять очей». Використання цими державами технологій Huawei дасть китайцям можливість – якщо вони вирішать скористатися нею – отримати доступ до різноманітної цивільної, розвідувальної, військової інформації. Ці дані можуть бути серйозно скомпрометовані», – сказала Райс.

Вона наголосила, що має багато розбіжностей у поглядах із чинною адміністрацією США, однак «впевнена, що її занепокоєння Huawei – виправдане».

На переконання Райс, інші члени спільноти «П’ять очей», до якої входять США, Канада, Австралія, Нова Зеландія та Велика Британія, муситимуть обмежити свою комунікацію з державою, яка перейде на технології Huawei. «У цьому випадку не бачу можливості нам ділитися інформацією, як раніше. Це – не жарти. Це – дуже серйозно», – підсумувала вона.

Нагадаємо, уповноважені органи Канади нині вивчають те, чи варто допускати Huawei до конкурсу на створення інфраструктури 5G через побоювання, що Huawei може бути використаний Пекіном для здійснення шпигунської діяльності.

В самій компанії неодноразово наголошували, що китайська влада не має жодного впливу на прийняття рішень у Huawei.

Раніше компанія Huawei була витіснена з американського ринку, а уряди Австралії та Нової Зеландії заборонили їй будувати мережі 5G.

Канада після виборів входить у «кризу сепаратизму»

Боротьба з корупцією чи цирк?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers