rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Зменшено квоту на біженців

Зменшено квоту на біженців

Президент США Дональд Трамп зменшив квоту на біженців, яких прийматимуть Сполучені Штати у 2020 фінансовому році.

Про це йдеться у розпорядженні американського президента.

«Надання прихистку майже 18 000 біженців для Сполучених Штатів протягом 2020-го фінансового року (від 1 жовтня 2019 року до 30 вересня 2020 року – ред.) виправдане гуманітарними проблемами та не порушує національних інтересів», – йдеться у тексті документа.

У документі вказано, які категорії біженців отримають яку кількість дозволів на притулок. У США готові захистити 5 тисяч осіб, яких переслідують за релігійними мотивами, 4 тисяч громадян Іраку, які допомагали США.

Зі Сальвадору, Гватемали та Гондурасу зможуть отримати статус біженця 1,5 тисячі людей. Решту 7,5 тисячі місць отримають біженці інших категорій.

Держборг перевищив рекордні $23 трильйони

Станом на 31 жовтня державний борг США перевищив позначку в $23 трлн.

Про це повідомляє Мінфін США.

В лютому американський держборг становив $22 трлн.

Рівень держборгу почав вирівнюватися на початку президентства Трампа, однак знову почав зростати в 2018 році. До кінця 2018 року він становив $21,9 трлн.

США вийдуть із Паризької угоди щодо клімату через рік

Влада США офіційно повідомила ООН про початок процедури виходу з Паризької кліматичної угоди 2015 року.

Про це інформує Deutsche Welle з посиланням на Держдеп США.

«Як зазначається в офіційному повідомленні Держдепу, поширеному ввечері в понеділок, 4 листопада, США офіційно вийдуть із Паризького угоди через один рік після отримання ООН повідомлення про це», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим у Держдепі нагадують, що в червні 2017 року Дональд Трамп назвав причиною виходу США з Паризької угоди щодо клімату «несправедливі економічні обмеження, які вона накладає на американських робітників, бізнесменів і платників податків».

Як наголошується, водночас держсекретар Майк Помпео заявив, що США продовжать займатися дослідженнями в галузі зеленої енергетики та користуватися поновлюваними джерелами енергії.

За даними Вашингтона, за останні роки Сполученим Штатам удалося скоротити всі види викидів в атмосферу «попри те, що в країні продовжилося зростання економіки». За словами Помпео, з 2005 до 2017 років загальний обсяг викидів парникових газів у США скоротився на 13%.

«Сьогодні ми починаємо формальний процес виходу з Паризької угоди. США горді тим, що є лідерами у світі в сенсі скорочення будь-яких викидів (в атмосферу), зміцнення здатності чинити опір несприятливих умов середовища, зростання економіки та забезпечення енергією наших громадян. У нас реалістична і прагматична модель», - написав Держсекретар Майк Помпео 4 листопада у своєму Твітері.

Як повідомлялося, Паризька угода регулює заходи щодо зниження вмісту вуглекислого газу в атмосфері з 2020 року. Вона була підготована замість Кіотського протоколу під час Конференції з клімату в Парижі і прийнята консенсусом 12 грудня 2015 року. США стали першою державою, що вийшла з цієї угоди.

З космодрому NASA запустили у космос ракету Antares з українською конструкцією

Україна та США реалізували ще один успішний проєкт у сфері мирного дослідження космосу – запуск ракети-носія «Antares».

Про це повідомило у Facebook Посольство України у США.

«Запуск було здійснено 2 листопада з космодрому NASA «Уоллопс Айленд» (штат Вірджинія, США). Ракета-носій створена для доправлення модуля «Сігнус», який має перевезти вантаж до Міжнародної космічної станції», – йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, це проєкт, над яким уже кілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства.

«Antares» створений американською корпорацією «Нортроп Грумман» за участю іноземних партнерів, зокрема, українських підприємств. Для прикладу, головна конструкція першого ступеня, який виводить ракету на орбіту, розроблена конструкторським бюро «Південне» та виготовлена на «Південному машинобудівному заводі ім. Макарова» у співпраці з українськими компаніями.

Вантажний космічний корабель Cygnus успішно вийшов на орбіту після відокремлення від другого ступеня ракети-носія Antares.

РФ затримала евакуацію хворого військового аташе США

Російська влада затримала евакуацію хворого американського військового аташе з Москви до лікарні в Німеччині. Інцидент стався ще в серпні, однак відомо про нього стало лише тепер.

Про це повідомляє «Голос Америки».

New York Times назвала інцидент черговим епізодом кампанії переслідування американських дипломатів у Росії.

Дипломатичний протокол дозволяє термінову евакуацію дипломатів за медичними показаннями, проте виліт літака, надісланого для евакуації аташе, був затриманий на кілька годин без видимих причин, попри протести співробітників посольства й Держдепартаменту у Вашингтоні, пише газета, посилаючись на декількох співробітників адміністрації Трампа, які виступали на умовах анонімності.

Зрештою, російська сторона поступилася, й американський офіцер був благополучно евакуйований, повідомили джерела видання.

Представники Держдепартаменту й міністерства оборони підтвердили медичний інцидент у Росії, але не повідомили імені офіцера й подробиць евакуації.

Міжнародний аеропорт зупинив роботу через записку з погрозами

Аеропорт Атланти у суботу, 2 листопада, призупинив вильоти та прийом авіарейсів у зв’язку з тим, що на борту пасажирського літака авіакомпанії American Airlines, який прямував до Далласа, було знайдено записку з погрозами.

Про це повідомляє AJC.

Як зазначається, невдовзі після того, коли літак від’їхав від посадкового рукава, на борту знайшли записку з погрозами. Пасажирам наказали залишити борт літака та повторно пройти перевірку.

Поліцейські обшукали літак.

Зрештою, аеродром відновив роботу в штатному режимі після скасування тривоги.

У Флориді відкрили готель-гітару

Готель у формі гігантської гітари відкрився в місті Голлівуд американського штату Флорида.

Незвичайна будівля з’явилася на землі корінного індіанського племені семинолів, – повідомляє HuffPost.

Творці роблять ставку на те, що шанувальники музики і не тільки приїжджатимуть до Seminole Hard Rock Guitar Hotel, перетворивши його на популярну туристичну родзинку Південної Флориди.

Висота готелю – 137 метрів. До послуг гостей тут понад 600 номерів, надводні бунгало, басейни, казино, ресторани, клуби, спа-салон, концертна зала.

У нічний час промені прожекторів створюватимуть на фасаді готелю імітацію струн. Витрати на проєкт становили 1,5 млрд доларів.

На авіашоу розбився військовий літак

Про це повідомив американський телеканал CNN.

«Одна людина загинула у другій половині дня п’ятниці внаслідок авіакатастрофи на авіашоу «Стюарт» у штаті Флорида», – наводить телеканал заяву речника Національної ради безпеки на транспорті Пітера Кнудсона.

Як уточнили у Федеральному управлінні авіації США, аварія сталася з військовим літаком Grumman OV-1 Mohawk близько 13:15 за місцевим часом.

На борту в цей момент перебував лише один пілот.

П’ятниця – перший із трьох днів авіашоу «Стюарт» у штаті Флорида. Місцева влада заявила, що решта заходів, запланованих на цей день, були перенесені на суботу.

Суд заблокував указ президента про заборону в’їзду мігрантам без медстраховки

Федеральний суддя у Портленді, в штаті Орегон, призупинив набуття чинності указу президента США Дональда Трампа, яким до країни був заборонений в’їзд мігрантам, які не здатні оплачувати медичні рахунки.

Відповідне тимчасове рішення суд ухвалив 2 листопада, напередодні набуття чинності нових правил, – повідомляє DW.

Водночас, наразі невідомо, коли суддя винесе постійне рішення замість тимчасової постанови.

Позов до суду подали семеро громадян США і некомерційна організація. Вони вважали, що указ Трампа завадить прибуттю двох третин потенційних легальних мігрантів, а також істотно скоротить кількість осіб, що в’їжджають в країну за сімейними візами. «Заборона, яка починає діяти ввечері, розділила б сім’ї та скоротила на дві третини кількість мігрантів, що прибувають на основі green card», – заявила представниця центру Justice Action Естер Сун, яка представляла інтереси позивачів.

Заборона Трампа мала поширюватися лише на людей, які подають заявки на отримання міграційних віз для в’їзду до країни, але не на тих, хто вже перебуває у США. Також ця норма не діє щодо осіб, які мають посвідку на проживання у США, шукачів притулку, біженців та дітей. Водночас, ця норма діє для батьків, чоловіків та дружин американських громадян. У Білому домі наголосили, що занадто багато осіб, які не є громадянами США, скористалися «щедрими програмами охорони здоров’я».

За даними Інституту міграційної політики, у 2017 році 57 відсотків американських мігрантів мали договір про приватне медичне страхування, тоді як кількість таким чином застрахованих осіб, що народились у США, становила 69 відсотків. При цьому державне страхування мали 30 відсотків мігрантів та 36 відсотків тих, хто народився у країні.

Чикаго за тиждень

Пентагон залишає пів тисячі військових у Сирії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers