rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Зеленський посилив вимоги до зберігання боєприпасів на артскладах

«Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про додаткові заходи щодо пок-ращення стану зберігання ракет, боєприпасів та продуктів їх утилізації на арсеналах, базах та складах Збройних сил України», – повідомляє пресслужба глави держави.

Згідно з указом, Кабінет міністрів повинен виділити необхідні кошти для заходів із забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет та боєприпасів ЗСУ.

Уряд також має врегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об’єктів ЗСУ.

Водночас, Міністерство оборони повинно провести інвентаризацію озброєння, ракет та боєприпасів на арсеналах, базах, складах ЗСУ та розробити дієвий механізм контролю й запобігання надзвичайним ситуаціям на таких об’єктах.

Крім того, Міноборони має посилити контроль за виконанням реконструкції технічних територій арсеналів; організувати належне електропостачання арсеналів, баз та складів ЗСУ, інфраструктури військових містечок; забезпечити створення комплексної системи моніторингу потенційно небезпечних військових об’єктів.

Генеральному штабу ЗСУ глава держави поставив завдання підвищити до стандартів НАТО рівень безпеки арсеналів, баз і складів зберігання засобів ураження. Генштаб також повинен належним чином організувати охорону та оборону арсеналів, баз і складів ЗСУ та привести відповідно до вимог обсяги та порядок утримання запасів матеріально-технічних засобів на цих складах.

Указ президента набирає чинності з дня його опублікування.

Верховна Рада 31 жовтня ухвалила постанову «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська область), м. Калинівка (Вінницька область), м. Балаклія (Харківська область), м. Сватове (Луганська область), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська область) у період з 2014 до 2018 років». Її очолив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

 

Британські військові інструктори продовжать роботу в Україні до березня 2023 року

Про це йдеться на сайті Міноборони Великобританії.

З 2015 року навчання у британських інструкторів пройшли більш, ніж 17500 українських військових. З минулого року воно охоплює не тільки сухопутні війська, але і Військово-морські сили України.

«Під час недавнього візиту на Донбас я не тільки чітко побачив шкоду, заподіяну підтримуваними Росією сепаратистами, а й рішучість Збройних сил України щодо захисту територіальної цілісності. Саме тому ми продовжуємо нашу навчальну місію в Україні ще на три роки, щоб ми змогли навчити ще тисячі українських військовослужбовців», – сказав голова британського оборонного відомства Бен Воллес.

 

Помер колишній суддя Василенко, котрий відкрив 2 справи проти Кучми

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Володимир Бойко.

«О пів на сьому вечора 4 листопада помер Юрій Олександрович Василенко – легендарний суддя у відставці, який, працюючи суддею Апеляційного суду Києва, в жовтні 2002 року порушив дві кримінальні справи проти тодішнього президента Леоніда Кучми», – написав Бойко.

Він висловив співчуття дружині померлого, адвокатці Тетяні Монтян, і чотирьом його синам. Про причини смерті Василенка не повідомляють.

 

В Україні планують відкрити представництво Airbus

Міністерство внутрішніх справ України отримає у 2020 році ще 10 гвинтокрилів на потреби Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Про це йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з віцепрезидентом компанії «Airbus Helicopters» Олів’є Мішелоном в Оксфорді, – повідомляє Департамент комунікації МВС України.

«В Оксфорді з віцепрезидентом Airbus Helicopters Олів’є Мішелоном обговорили постачання гвинтокрилів для Авіації МВС на 2020 рік і запуск нового сервісного центру. Нацполіція, Держприкордонслужба, ДСНС і Нацгвардія отримають ще 10 вертольотів Н225, Н145, Н125», – зазначив Арсен Аваков.

Очільник МВС також анонсував відкриття представництва Airbus в Україні.

 

Суд закрив справу про арешт Гостиного двору у Києві

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

«5 листопада відбулося засідання Київського апеляційного суду щодо накладання арешту на будівлю Гостиного двору. Суд постановив закрити справу у зв’язку з тим, що прокурор відмовився від своєї апеляційної скарги», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим рішенням директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк висловив переконання, що тепер справа за Кабміном – передати будівлю Гостинного двору у комунальну власність задля її реставрації.

Гостиний двір – пам’ятка архітектури місцевого значення. Будівля збудована у 1809 році.

Постановою Кабінету міністрів № 1380 від 15 серпня 2011 року Гостиний двір було виведено з Державного реєстру пам’яток архітектури, але 24 листопада 2015 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною та нечинною постанову Кабміну «Про виключення будівлі Гостиного двору у місті Київ зі списку пам’ятників архітектури, що перебувають під охороною держави».

У вересні 2016 року Господарський суд Києва відмовив фонду Держмайна у поверненні Гостиного двору в державну власність.

Гостиний двір стоїть без даху, вікон і штукатурки ще зі зими 2013 року.

У 2014-2016 суди скасували дозвіл на виконання будівельних робіт, після чого роботи припинилися.

У 2018 році суд розірвав договір оренди і зобов’язав «Укрреставрацію» повернути Гостиний двір регіональному відділенню ФДМУ по місту Київ.

Київський міський голова наголошував, що столична влада очікує на передачу у власність громади Києва Гостиного двору, який суд повернув у державну власність. Місто готове взяти приміщення на баланс та привести його до належного стану.

 

Львівські митники врятували від загибелі 13 пітонів

Про це у Facebook повідомила пресслужба ДФС.

«Cьогодні у пункті пропуску «Краковець – Корчова» з Польщі автомобілем «Mercedes-Sprinter» прибув 27- річний мешканець Чернівецької області. Формою проходження митного контролю він вибрав смугу «зелений коридор». Однак під час митного контролю мікроавтобуса в багажному відділенні митники побачили холодильник, в якому у коробці в шести мішках були 13 живих змій», – йдеться у повідомленні.

Громадянин запевнив, що його попросили перевезти холодильник, а про змій він нічого не знав. Враховуючи небезпечний спосіб перевезення, деякі плазуни перебували у критичному стані, їх вилучили і передали на зберігання у зоопарк.

Стосовно громадянина складено протокол про порушення митних правил, передбачених статтею 471 Митного кодексу України.

Справу скерують до суду.

 

У Мін’юсті знайшли ящики з прихованою вхідною кореспонденцією

Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

«Знайшли кілька ящиків прихованої вхідної кореспонденції, яка становила ризики для схематозників та яку співробітники Мін’юсту, відповідальні за діловодство міністерства, сховали, ймовірно, на замовлення третіх осіб», – зазначив він.

Міністр додав, що, «судячи з усього, на вхідній кореспонденції був встановлений корупційний фільтр: на якихось документах проставляли «мінус», і він ховався, а потім і знищувався». «Про якісь інші важливі документи повідомляли сторонніх зацікавлених осіб. А зовсім нікому не потрібний хлам одразу брався в офіційну роботу», – зазначив Малюська.

За словами урядовця, майже всі документи були «відфільтровані» до його приходу у міністерство, але є і кілька свіжих.

«Вибачаюся перед тими, хто не отримав вчасні відповіді на свої повідомлення та скарги. Очищення влади триває. Правоохоронні органи повідомлені. Ми обов’язково зреагуємо та приведемо до тями тих, хто ще не зрозумів, що країна змінилася», – підсумував Малюська.

 

Лінія фронту: окупанти далі стріляють, під Золотим розмінували понад 14 гектарів

Російські окупаційні війська станом на 18.00 вівторка, 5 листопада, від початку доби тричі обстріляли позиції Об’єднаних сил на Донбасі. А от 4 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 20 разів порушили режим припинення вогню.

Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Про це у Facebook повідомляє пресцентр штабу ОС.

«Противник обстріляв позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї», – зазначається у повідомленні.

У вівторок усі обстріли по позиціях Об’єднаних сил зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: неподалік Водяного, що на Приазов’ї – з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; біля Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів; поблизу Лебединського – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У штабі також повідомляють про продовження заходів на ділянці розведення № 2 у районі населеного пункту Золоте-4, Луганської області. «Проходить технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості, забрудненої вибухонебезпечними предметами. Задіяні 5 груп ДСНС України загальною чисельністю 24 особи. На цей час обстежено 14,1 гектара території ділянки розведення № 2. Вилучено 20 вибухонебезпечних предметів», – додали в пресцентрі.

Також українська сторона готується до розведення сил та засобів на ділянці № 3 (Богданівка – Петрівське). Початок заходів попередньо заплановано на 8 листопада 2019 року при умові дотримання режиму «тиша» на цій ділянці впродовж 7 діб.

ЄІБ та уряд Франції інвестують майже €100 мільйонів у водопостачання в Маріуполі

Близько 20 тисяч дітей – у небезпеці через агресію Росії на Донбасі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers