rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Теніс

Теніс

Світоліна стартувала
на Підсумковому турнірі WTA з перемоги над Плішковою

Як повідомляє btu.org.ua, восьма тенісистка рейтингу WTA, 25-річна харків’янка Еліна Світоліна обіграла Кароліну Плішкову з Чехії, яка є другою у світі – 7:6 (14:12), 6:4. Суперниці впродовж двох сетів загалом провели на корті 1 годину та 55 хвилин.

Тенісистки вперше зустрілися на корті з часу торішнього Підсумкового турніру, де Світоліна також здобула перемогу над чешкою.

Для Кароліни Плішкової це був шостий матч проти суперниці з ТОП-10 в цьому сезоні (3-3). Еліна Світоліна провела свій сьомий матч проти гравця з першої десятки (2-5).

На старті першої партії Еліна і Кароліна обмінялися брейками, після чого по черзі брали гейми на своїй подачі. На тай-брейку Світоліной було потрібно сім сет-болів, щоб записати партію до свого активу (у Плішкової був один сет-бол).

У другій партії з рахунку 2:0 українка програла наступні три гейми, але потім зробила брейк (4:3) і далі довела матч до перемоги, відігравши два брейк-поінти в завершальному геймі.

За підсумками зустрічі в активі Світоліной два ейси при одній подвійній помилці на своїй подачі, 21 віннер і 16 невимушених помилок та три реалізовані брейк-поінти з восьми. На рахунку Плішкової сім ейсів при шести подвійних помилках на подачі, 37 віннерів і 42 невимушені помилки та два реалізовані шанси на брейк із чотирьох.

Світоліна та Плішкова виступають у «Пурпурній» групі WTA Finals разом із Б’янкою Андреєску (Канада, № 4 WTA) та Симоною Халеп (Румунія, № 5 WTA), які зіграють між собою.

«Червону» групу склали Ешлі Барті (Австралія, № 1 WTA), Наомі Осака (Японія, № 3 WTA), Петра Квітова (Чехія, № 6 WTA) та Белінда Бенчич (Швейцарія, № 7 WTA). Тут уже по одній перемозі мають Барті та Осака.

На стадії півфіналів у суботу, 2 листопада, зіграють по дві найкращі тенісистки кожної з груп. Фінал пройде у неділю, 3 листопада.

Нагадаємо, минулого сезону переможницею Підсумкового турніру WTA, який проходив у Сінгапурі, стала Світоліна. Українка виграла всі п’ять матчів – у Квітової, Плішкової і датчанки Каролін Возняцькі (у групі), Кікі Бертенс із Нідерландів (у півфіналі) та американки Слоун Стівенс (у фіналі).

Позніхіренко виграла турнір у Тунісі

Українська тенісистка Анна Позніхіренко виграла свій перший одиночний титул за сім років.

Як повідомляє btu.org.ua, Анна Позніхіренко стала переможницею турніру ITF World Tennis Tour із призовим фондом 15 000 доларів у місті Табарка (Туніс).

У фінальному матчі тенісистка з Києва, яка отримала другий номер посіву, обіграла у трьох сетах першу сіяну німкеню Жюльєтт-Марію-Жозефіну Штойр із рахунком 2:6, 6:3, 6:4.

Поєдинок тривав понад дві з половиною години. За цей час Позніхіренко зробила дві подвійні помилки, виграла сім геймів на подачі суперниці та упустила шість геймів на власній подачі.

Це був восьмий одиночний фінал для 25-річної киянки на турнірах ITF, в якому вона виграла свій другий титул. У вересні 2012 року Позніхіренко стала чемпіонкою 10-тисячника в Туреччині, після чого програла в шести фіналах поспіль.

Кіченок виграла Малий підсумковий турнір WTA Elite Trophy у парному розряді

Українка Людмила Кіченок та словенка Андрея Клепач стали переможницями Малого підсумкового турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) Elite Trophy в Чжухаї (Китай) з призовим фондом $2 419 844.

Як повідомляє btu.org.ua, у фіналі змагань Кіченок і Клепач у двох сетах завдали поразки китайському тандему Їн-Їн Дуань/Ян Чжаосюань – 6:3, 6:3.

Тенісистки провели на корті 1 годину і 20 хвилин. Людмила й Андрея записали в свій актив шість брейків, а самі втратили три гейми на своїй подачі.

Для Людмили Кіченок це вже другий титул в Чжухаї: минулого року вона у парі зі сестрою Надією також стала чемпіонкою WTA Elite Trophy.

«Я хочу подякувати вболівальникам, що вони прийшли подивитися цей матч і повболівати, – сказала під час церемонії Людмила. – Вітаю наших суперниць з виходом у фінал, це був відмінний турнір. І дякую Андреї за те, що зіграла зі мною. Я отримала велике задоволення від нашого виступу».

Легка атлетика

Ярославу Магучіх визнано найкращою юною спортсменкою Європи

Під час гала-вечора в рамках 48-ї Генеральної асамблеї Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) було названо ім’я володаря нагороди імені Петра Нуровського. Найкращою юною спортсменкою старого Світу визнано нашу легкоатлетку Ярославу Магучіх, номіновану Національним олімпійським комітетом України.

Разом з нагородою переможниця отримала й грошову премію для навчальних і освітніх цілей, скеровану на допомогу юній спортсменці на шляху до Олімпійських ігор, – повідомляє офіційний сайт НОК України.

Талановиту та перспективну українку можна по праву назвати світовим відкриттям – вона зуміла поставити високу планку як серед однолітків, так і серед дорослих спортсменів. Виборовши чемпіонський титул ІІ Юнацьких Олімпійських ігор-2018, європейської першості U-18 та U-20, наша співвітчизниця стала наймолодшою переможницею етапу «Діамантової ліги», яка подолала висоту 2.00 м.

А наприкінці вересня Ярослава підкорила нову вершину – фантастичним результатом 2.04 м вона не лише оновила власний рекорд, а й встановила новій світовий рекорд серед спортсменів до 20 років і завоювала «срібло» дорослого чемпіонату світу з легкої атлетики.

Як відзначила сама Ярослава Магучіх, звертаючись до європейської спільноти, 2019 рік видався досить насиченим та прогресивним. А допомогли в цьому наполегливі тренування та гарні приклади іменитих співвітчизників-легкоатлетів, таких, як президент НОК України Сергій Бубка.

Символічно, що ця премія була заснована задля збереження пам’яті про видатну постать олімпійського руху Європи Петра Нуровського. Аби його приклад спонукав молодих спортсменів продовжувати кар’єру, а вони, своєю чергою, ставали для майбутніх поколінь взірцем здорового способу життя, заснованого на олімпійських принципах та цінностях. Відзнака присуджується найкращим спортсменам окремо у літніх та зимових видах спорту.

Нагадаємо також, що у 2016 році найкращою юною спортсменкою Європи із зимових видів спорту було визнано українську біатлоністку, чемпіонку ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор у Ліллехаммері Христину Дмитренко.

Карате

Українці на молодіжному
ЧС-2019 здобули чотири «бронзи»

Збірна України з карате здобула чотири бронзові медалі на ХІ чемпіонаті світу серед кадетів, юніорів і молоді (U-21), який відбувався з 23 до 27 жовтня у Сантьяго (Чилі).

Отже, як повідомляє karate.ua, нагороди в куміте вибороли миколаївець Віктор Шевченко (кадети, до 70 кг), киянка Оксана Базелюк (юніори, до 59 кг), одеситка Юлія Палашевська (U-21, до 50 кг) та львів’янка Діана Шостак (U-21, до 61 кг).

Треба відзначити успішний виступ трьох спортсменів, які зупинилися за крок до п’єдесталу, посівши почесне п’яте місце. Це – одеситка Аріадна Панчук (юніори, до 48 кг), львів’янин Данило Кравчук (юніори, до 76 кг) та одесит Ігор Лагунов (U-21, понад 84 кг).

Таким чином, збірна України поліпшила кількісний медальний показник порівняно із світовим форумом у Тенеріфе в 2017 році, де у нас було три нагороди – одне «срібло» та дві «бронзи».

Додам, що на наших молодих каратистів цього року ще чекають два відповідальні турніри – чемпіонат України в Києві (16-17 листопада) та етап Karate 1-Youth League у Венеції (13-15 грудня).

Дзюдо

Білодід виграла «золото»
в Абу-Дабі, Хаммо – «срібло»

Дворазова чемпіонка світу з дзюдо 19-річна українка Дарія Білодід виграла «золото» на турнірі Grand Slam в Абу-Дабі (ОАЕ).

У фіналі Білодід 24 жовтня перемогла Марушу Штангар із Словенії, – повідомляє НОК України на своїй офіційній сторінці у facebook.

«Нестримна Дарія Білодід. У фіналі турніру Grand Slam в Абу-Дабі наша дзюдоїстка, яка виступає у ваговій категорії до 48 кг, не залишила жодних шансів словенці Маруші Штангар. Трохи більше, ніж хвилина – і суперниця вже лежала на татамі у «міцних обіймах» української анаконди», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за підсумками спортивного серпня Національний олімпійський комітет визнав Дарію Білодід найкращою спортсменкою місяця в Україні. Високого визнання НОК дзюдоїстка удостоєна завдяки неперевершеному досягненню на чемпіонаті світу-2019 у Токіо (Японія), за підсумками якого вона не лише здобула медаль найвищого ґатунку, а й стала наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу в історії дзюдо. А на початку літа спортсменка виборола золоті медалі чемпіонату Європи та ІІ Європейських ігор у Мінську (Білорусь).

А в останній день змагань в Абу-Дабі срібну медаль виграв українець Яків Хаммо. Про це повідомляє ukrinform.ua.

25-річний Яків Хаммо посів друге місце у ваговій категорії понад 100 кг. У півфіналі донеччанин переміг срібного призера чемпіонату світу азербайджанця грузинського походження Ушангі Кокаурі, а в фіналі поступився призеру чемпіонатів світу та Європи Рою Маєру з Голландії.

Хокей

«Донбас» вперше в сезоні обіграв команду з Херсона

У центральному матчі 13-го туру Української хокейної ліги (УХЛ) «Донбас» обіграв на чужому майданчику «Дніпро» 1:0. Про це повідомляє «Укрінформ».

Два попередні матчі суперників у цьому сезоні завершились перемогами «Дніпра» (5:4 і 5:0), тож «Донбас» мав цілком очікувані плани реабілітуватися за невдачі. Своє бажання чемпіони підтвердив вже у першому періоді, вигравши його з рахунком 1:0. Шайба – в активі Белухіна. Рахунок 1:0 на користь «Донбасу» зберігся до кінця матчу.

Після цієї перемоги «Донбас» набрав 25 очок і піднявся на друге місце в УХЛ. У лідера чемпіонату – «Кременчука» – 30 очок і на один зіграний матч більше.

Нагадаємо, в центральному матчі 12-го туру УХЛ «Кременчук» поступився на своєму майданчику «Донбасу» 1:2.

Гандбол

«Мотор» обіграв «Татран» в SEHA-Лізі

Чемпіон України здобув п’яту перемогу в турнірі. Запорізький «Мотор» переміг на своєму майданчику словацький «Татран» 29:23. Про це повідомляє Укрінформ.

«Мотор» обіграв «Татран» вдруге в турнірі. Якщо в стартовому турі в Пряшеві запоріжці вирвали перемогу лише на останніх секундах, то вдома «Мотор» увесь матч вів у рахунку і впевнено довів справу до перемоги – 29:23.

Після 6 турів в активі «Мотора» п’ять перемог і 15 очок, клуб посідає перше місце в групі.

У наступному матчі SEHA-Ліги 13 листопада «Мотор» зіграє на виїзді проти «Вардара» (Північна Македонія).

Черкаси приєдналися до проєкту «Тренування із зіркою»

Збірна № 1. Андрій Шевченко створює найкращу національну збірну в історії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers