rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Збірна № 1. Андрій Шевченко створює найкращу національну збірну в історії

Футбол

«Я обіцяв, що ми поїдемо на Євро-2020. Я дотримав свою обіцянку», – одразу після перемоги над Португалією (2:1) сказав головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко. Його команда кваліфікувалась з першого місця у відбірковій групі і може потрапити в перший фаворитський кошик під час жеребкування фінальної частини Євро-2020.

Успіх, як на мене, величезний. Ми обійшли чинного чемпіона Європи – Португалію, а також – міцну Сербію. Але головне – у нас реально класна збірна.

Вкотре нагадаю, наші ЗМІ по-свинському зустріли призначення Андрія Шевченка на посаду головного тренера збірної. Писали, що він – «кум Павелка» та «політик-невдаха», і ніхто не звертав увагу на його фахові чесноти – досвід роботи з найкращими тренерами світу, футбольний кругозір, професіональну інтуїцію і педагогічний талант. Сьогодні всі, хто найбільше критикував Шевченка в 2016 році, співають йому осанну.

Title 

У чому головна заслуга Шевченка? У нас вперше є збірна, яка грає у модерновий футбол і має власне обличчя. Команда саме грає у футбол, а не працює на результат. Свого власного стилю і розуміння гри ми дотримувалися навіть у матчах із грандами. Скажімо, проти Італії та Португалії ми фрагментами грали першим номером, що було б неймовірно у часи Сабо, Блохіна чи Фоменка.

Сьогоднішню збірну формують два пласти гравців. Покоління нульових – Пятов, Степаненко, Ярмоленко, Коноплянка. Та нова генерація українських футболістів – Матвієнко, Миколенко, Бурда, Циганков, Зінченко, Малиновський, Яремчук. Для останніх Україна є рівноправною частиною великого вільного світу, а не уламком тоталітарної імперії. І саме вони є ознакою великих змін в Україні, коли на перше місце виходять талант і творчість, а не вміння пристосовуватись.

У ментальному плані це збірна однодумців з харизматичним тренером. Не таємниця, що Шевченко був кумиром у дитинстві для більшості нинішніх збірників. А сьогодні вони вчаться у нього нюансам сучасного футболу і готові вмирати за нього на полі. Впевненість тренера передається і гравцям. У результаті, ми бачимо, як наші футболісти «возять» через короткий пас чемпіонів Європи, а подібну нахабність можуть собі дозволити лише топ-збірні.

Title 

Щодо суто ігрових моментів, то штаб Шевченка виконав величезний обсяг роботи, змінюючи малюнок гри збірної. Віднедавна стиль «синьо-жовтих» – це не фізика і контратаки, а високий пресинг, Ярмоленко і Марлос у ролі інсайдів, трикутник у центрі Степаненко – Зінченко – Малиновський і неймовірний Яремчук у ролі центрфорварда. Шевченко досі шукає ідеальні сполучення на флангах, і вибір у нього великий – Караваєв, Болбат, Миколенко, Соболь.

Збірна України вже довела, що здатна грати у видовищний і ефективний футбол, а потенціалу в неї вистачить, аби ставити високі турнірні цілі. Наступного року на Євро чекаємо гідного результату.

Автор: Святослав Василик, Київ

Джерело: «Укрінформ»
(https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/2799303-zbirna-1.html)

Теніс

Черкаси приєдналися до проєкту «Тренування із зіркою»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers