rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп заявив про ліквідацію наступника ватажка ІДІЛ

Трамп заявив про ліквідацію наступника ватажка ІДІЛ

Глава Білого дому Дональд Тармп оголосив про ліквідацію наступника на позицію лідера ІДІЛ після знищення минулого тижня попереднього ватажка Абу Бакр аль-Багдаді.

Про це американський президент написав у вівторок на офіційній Twitter-сторінці.

«Щойно підтвердили, що головний наступник Абу Бакр аль-Багдаді був усунутий американськими військами. Найбільш вірогідно, це він посів би першу позицію. Тепер він також мертвий!» – зазначив президент США.

У неділю Трамп виступив з офіційною заявою про знищення лідера «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді у результаті рейду американських військових у сирійській провінції Ідліб. З деталей операції також стало відомо, що затримувати терористів допомагав службовий собака, який отримав легке поранення. При цьому, за словами президента, всі 11 дітей, які перебували на місці проведення операції, залишились неушкодженими.

Держдепартамент США оголосив про скликання позапланової зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Глобальної коаліції з протистояння ІДІЛ.

«Державний секретар США Майкл Помпео планує прийняти міністрів закордонних справ країн Глобальної коаліції з протистояння ІДІЛ на позачерговій зустрічі 14 листопада у Вашингтоні», – зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Повідомляється, що учасники зустрічі розглянуть подальші заходи в рамках «спільної кампанії» задля забезпечення остаточного знищення терористичного угруповання «Ісламська держава». Міністри обговорять, зокрема, стратегію діяльності після ліквідації лідера ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді, а також спільну боротьбу з огляду на останній розвиток подій на півночі Сирії.

У Конгресі США пропонують нові санкції проти Nord stream-2

Конгресмен від Республіканської партії в США Енді Барр подав на розгляд законопроєкт щодо зміцнення енергетичної безпеки країн Європи, що передбачає запровадження нових санкцій проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляється на сайті конгресмена.

Сенатор пропонує заборонити в’їзд до США фізичним особам, які мають будь-який стосунок до суден, що працюють над закладанням труб під час будівництва газопроводу «Північний потік-2».

У документі також передбачається, що президент США буде наділений повноваженнями запроваджувати санкції проти організацій, що надають фінансові та страхові послуги трубопровідним компаніям, які підтримують експорт російських енергоносіїв. Законопроєкт покладає на Білий дім завдання розробити стратегію вдосконалення енергетичної безпеки як окремих союзників США у Європі, так і регіону загалом.

«Енергетична безпека наших європейських партнерів є довготерміновим стратегічним пріоритетом для США. Закон буде сприяти припиненню будівництва газопроводу та сприятиме тому, щоб РФ припинила підривати енергетичну безпеку наших союзників по НАТО в Європі. Газопровід «Північний потік-2» – це не комерційний проєкт, а політичний інструмент, що має на меті збільшити залежність європейських країн від енергоресурсів РФ», – зазначив сенатор.

Як повідомлялося, проєкт «Північний потік-2» передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини – на рівні з уже наявним «Північним потоком». Його запланована потужність – 55 млрд кубометрів газу щорічно, довжина – понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проєкту оцінюється у 9,5 млрд євро.

Газопровід будує російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2» через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками «Північного потоку-2» є США, Польща і країни Балтії – вони застерігають, що ЄС потрапить у залежність від російського газу. Водночас, у Німеччині заявляють, що проєкт є економічним, а не політичним.

Прем’єру «Термінатора» скасували через лісові пожежі, зірки втікають з домівок

У Голлівуді скасували прем’єру нового «Термінатора» через лісові пожежі у штаті Каліфорнія.

Про це повідомляє телеканал CNN.

«Кіностудія «Парамаунт пікчерс» пообіцяла передати в Червоний Хрест їжу, яка призначалася для прийому з нагоди прем’єри», – йдеться у повідомленні.

У неділю влада Каліфорнії оголосила про евакуацію 180 тисяч осіб, серед яких опинився колишній губернатор Каліфорнії актор Арнольд Шварценеггер. Він порадив й іншим так вчинити.

Шварценеггер написав у Твіттері: «Якщо ви перебуваєте в зоні евакуації, не клейте дурня – втікайте», і подякував за героїзм пожежникам.

У Лос-Анджелесі у ніч на вівторок розгорілася пожежа в одному з найпрестижніших районів.

Через це багато людей змушені були евакуюватися, а ще близько 1,5 мільйона залишилися без електроенергії.

Про це повідомляє BBC.

«Тисячі мешканців престижного району Брентвуд, у Лос-Анджелесі, змушені були евакуюватися зі своїх домівок внаслідок великої пожежі, що розгорілася поблизу музею Getty Center. Серед них такі знаменитості, як актор і політик Арнольд Шварценеггер та зірка баскетболу Леброн Джеймс», – йдеться в повідомленні.

Міський голова Лос-Анджелеса Ерік Гарсетті на пресконференції з представниками пожежних служб заявив, що, «щонайменше, 5 будинків згоріло, але повідомлень про травми не надходило».

Пожежа почалася близько 1:30 поблизу музею Getty Center і поширилася на пагорби навколо району шосе Interstate 405, охопивши площу в понад 200 гектарів.

Варто також зауважити, що близько 1,5 мільйона людей у штаті Каліфорнія у вівторок опинилися без електропостачання, оскільки відповідні служби намагалися знеструмити пошкоджені кабелі, які сприяли пожежі. Окрім цього, вогню допомагали і сильні вітри.

Amazon оскаржить програний контракт із Пентагоном на $10 мільярдів

Компанія Amazon планує оскаржити рішення Пентагону укласти контракт на $10 млрд з компанією Microsoft на створення хмарної інфраструктури зберігання даних.

Про це повідомляє The Hill.

Як зазначається, боротьба за договір про створення «військової хмари» Пентагону на 10 мільярдів доларів переходить до нової фази після того, коли Міністерство оборони (DOD) віддало прибутковий контракт Microsoft, а не його головному суперникові – компанії Amazon.

«Всі погляди прикуті до компанії Amazon, яка вважає, що це може призвести до боротьби за рішення Пентагону в суді або (його оскарження – ред.) перед вищою аудиторською службою уряду (Рахунковою палатою США – ред.)», – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, оскарження є цілком імовірним, особливо після того, коли президент США Дональд Трамп публічно висміював заявку Amazon на контракт.

У липні Трамп заявив, що його адміністрація переглядає заявки Amazon після скарг інших компаній. Крім того, Трамп неодноразово атакував Amazon та його засновника Джеффа Безоса, який є власником видання The Washington Post, яке критикує президент США.

Крім компанії Amazon, на контракт претендували IBM і Oracle, але вони відсіялися на більш ранніх етапах. Google вийшла з тендера ще в 2018 році на тлі критики власних працівників за роботу з Пентагоном.

Творці «Гри престолів» передумали знімати продовження «Зоряних воєн»

Сценаристи і продюсери популярного серіалу «Гра престолів» Девід Беніофф і Ден Вайсс вийшли з угоди з компанією Disney, в рамках якої вони мали зняти продовження кіносаги «Зоряні війни».

Про це повідомляє Deadline.

«Ми відчули, що не можемо приділити достатньо уваги ні «Зоряним війнам», ні проєктам Netflix. Тому з великим жалем ми залишаємо проєкт», – заявили Беніофф і Вайсс.

У лютому минулого року сценаристи домовилися з корпорацією Disney, якій належить Lucasfilm, що запустять нову трилогію по всесвіту «Зоряних воєн» у 2022 році. Нові епізоди планувалося випустити у 2022, 2024 і 2026 роках.

У серпні 2019 року стало відомо, що Беніофф і Вайсс уклали ексклюзивний контракт із стрімінговим відеосервісом Netflix на виробництво нових фільмів і серіалів.

Президент Lucasfilm Кетлін Кеннеді заявила, що не виключає співпрацю зі сценаристами в майбутньому, коли вони матимуть більш вільний графік.

У Білому домі відсвяткували Геловін

У резиденції президента США відбулося святкування Геловіна, яке для дітей влаштували Дональд і Меланія Трампи.

Пряме включення зі святкування транслювалося на Фейсбук-сторінці Білого дому.

Президентська пара не одягала страхітливі костюми, але про декор і відповідну атмосферу подбала – головні сходи будівлі були прикрашені гарбузами, сама резиденція сяяла золотом, а оркестр ВПС США виконав мелодії з добре відомих дитячих фільмів.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers