rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Дослідження до Дня маркетолога: що пропонують сьогодні та що чекає завтра

Маркетологи – одні з найбільш популярних фахівців сьогодення. Конкуренція, що постійно зростає, більш вимогливі покупці, які вимагають персоналізованого підходу, необхідність відрізнятись і мати гарну репутацію підштовхують компанії шукати нові способи завоювання уваги та довіри.

А отже, на плечі маркетологів лягає велика кількість завдань: аналіз ринку, дослідження ринків збуту, формування бізнес-плану, планування маркетингових активностей тощо. Експерти hh.ua|grc дослідили, як розвивалась ця профсфера протягом 2019 року, та дізнались, що чекає на неї у майбутньому.

Маркетинг традиційно входить у трійку провідних профсфер за кількістю вакансій. Так, протягом 2019 року на неї припадало 9% усіх розміщених пропозицій про роботу. При цьому найчастіше шукали спеціалістів з Інтернет-маркетингу, комунікацій та керівників відділів маркетингу.

Водночас, ретроспективний аналіз показує, що змінювати роботу маркетологам найкраще у лютому та у серпні. Саме у ці місяці, коли стартують нові бізнес-сезони, активно зростає кількість вакансій для відповідних спеціалістів (до+35%). А от у галузевому розрізі більшу ініціативу виказували IT-компанії, маркетингові агентства, компанії, які надають послуги для бізнесу, займаються роздрібною торгівлею, та виробники товарів народного споживання (нехарчових). Сумарно на них припадало 70% усіх розміщених вакансій.

При цьому зарплатні пропозиції для маркетологів протягом 2019-го року стартували від 10 000 грн. Наприклад, така зарплата фігурувала у вакансії для контент-менеджера, в обов’язки якого входитиме наповнення сайта контентом, просування продукту і послуг компанії, подання звітів про виконану роботу, моніторинг інформації.

А от найбільші зарплати ($3000) можна було бачити у пропозиціях про роботу для директорів з маркетингу. Обов’язки такого фахівця вже значно ширші. Це і розробка, і реалізація комплексної маркетингової стратегії, і організація роботи в сфері позиціонування компанії, участь у формуванні продуктових напрямків компанії, і проведення маркетингових досліджень, і маркетингова підтримка продажів, планування й узгодження маркетингових заходів з компаніями-партнерами, розвиток партнерських програм, керівництво відділом маркетингу, розподіл завдань між співробітниками відділу, контроль виконання поставлених завдань, тестування нових каналів лідогенерації та оцінка їхньої ефективності, аналіз ефективності рекламних кампаній, бюджетування та управління витратами тощо.

Як ми бачимо, перелік необхідних для маркетолога навичок досить широкий. А, згідно з дослідженням WiPro, найпотрібніший скіл для таких спеціалістів – MarTech, тобто, володіння навичками, пов’язаними з маркетинговими технологіями, які зможуть завойовувати користувачів та покупців через digital канали комунікації. Окрім того, маркетологи та CMO, зокрема, мають володіти навичками побудови маркетингової стратегії , балансування бізнес-стратегії, керування брендом тощо.

В’ячеслав Сотник, Chief Marketing Officer в hh.ua|grc, додає: «Хороший сучасний маркетолог – це T-shaped маркетолог. Такі фахівці мають широкий кругозір і загальні знання в багатьох сферах (PR, SEO, CPC, аналітика, ООН тощо) – це відображає верх «Т». А максимальна експертиза в одному напрямку, яку символізує вертикальна смуга літери, – це ваші унікальні навички і найсильніший бік. Поява таких фахівців – це закономірність. Адже сучасний ринок вимагає швидко орієнтуватися в ситуації, бути компетентним у різних сферах і розмовляти з командою різних фахівців однією мовою. З професійної точки зору це дозволяє бути універсальним гравцем і більш популярним спеціалістом на ринку праці. Символічно, що саме поняття T-подібного профілю навичок (T-shaped skills) виникло саме в сфері рекрутингу і далі масштабувалось на різні професійні сфери».

Не варто забувати й про найактуальніші навички 2020 року (за версією Всесвітнього економічного форуму Future of Jobs): вирішення комплексних завдань, критичне мислення, креативність, управлінські таланти, комунікаційні навички, емоційний інтелект, здатність приймати рішення, клієнтоорієнтованість, навички проведення переговорів, когнітивна гнучкість.

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

«Виїжджають з України більше людей, ніж приїжджають». Куди і чому вони їдуть?

Увага – унікальна можливість ортодонтичного лікування і встановлення брейсів для дітей віком до 18 років! БЕЗКОШТОВНО!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers