rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Права переселенців хочуть розширити – Мінветеранів працює над законопроєктом про інтеграцію ВПО в місцеві громади

Триває спільна робота Мінветеранів із Міністерством розвитку громад та територій України над законопроєктом, який дозволить інтегрувати внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади, в яких вони нині проживають.

Про це заявила у Херсоні міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час спілкування з вимушеними переселенцями.

Прийняття закону дозволить здійснювати фінансові розрахунки, з урахуванням цих осіб, вже як повноцінних мешканців громад, а також дозволить розширити їхні права, зокрема, дозволить їм брати участь у місцевих виборах.

«Це один з перших законопроєктів, над яким ми сіли працювати з експертним середовищем. Спільно, нарівні з Офісом Президента, створена робоча група, також на рівні Кабміну - це наше спільне завдання з Альоною Бабак, міністром розвитку громад та територій України. Це якраз те, що я сказала про свою місію – зробити так, щоб ви повністю інтегрувалися в громадах, де проживаєте», - зазначила міністр.

За її словами, законопроєкт буде оприлюднений для публічного обговорення.

Наявну наразі ситуацію кореспонденту Укрінформу прокоментував громадський омбудсмен ОПОРИ з захисту виборчих прав громадян в Херсонській області В’ячеслав Гусаков: вимушені переселенці можуть брати участь у президентських виборах і у виборах у загальнодержавному багатомандатному окрузі, проте вони не можуть обирати на місцевих виборах.

Зазначимо, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда розпочала свою робочу поїздку на Херсонщину зі спілкування з вимушеними переселенцями, які проживають у гуртожитках обласного центру.

Кількість внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій збільшилася на 5 тисяч протягом жовтня.

Про це інформує Міністерство соціальної політики.

“Станом на 28 жовтня 2019 року, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, взято на облік 1 млн 415 тис. 575 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим”, - йдеться в повідомленні.

30 вересня, за даними Мінсоцполітики, на обліку нараховувалось 1 млн 410 тис. 511 внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Спочатку – реанімувати Дніпро...

В’ячеслав Сєрпокрилов: «Люди на окупованих українських територіях – це заручники Кремля»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers