rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Трьом посадовцям ПАТ «Банк Богуслав» оголосили підозри

Їм та головному економістові НБУ оголошено підозри у завданні збитків на суму понад 21,6 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Київ.

«За процесуального керівництва прокуратури міста Київ слідчими СУ ГУ НП в Києві за матеріалами ГУ СБУ у м. Київ та Київській області повідомлено про підозру трьом посадовцям ПАТ «Банк Богуслав» та головному економістові НБУ, діями яких ПАТ «Банк Богуслав» завдано збитків в особливо великих розмірах», – йдеться у повідомленні.

Як установлено під час слідства, між ПАТ «Банк Богуслав» та «підконтрольною» його посадовцям комерційною структурою був укладений кредитний договір на суму понад 21,6 млн гривень, а в забезпечення виконання зобов’язань передано неіснуюче заставне майно у вигляді високошвидкісного екструдера (промислове обладнання).

При цьому заступник голови правління ПАТ «Банк Богуслав», вступивши у змову із заступником начальника Управління корпоративного бізнесу ДОП РБ «Банк Богуслав», начальником служби безпеки та службовими особами комерційної структури, шляхом зловживання своїм службовим становищем заволоділи коштами банку на суму 21,6 млн грн. шляхом їхнього перерахування на рахунки підконтрольного підприємства та подальшого обготівкування через підприємства з ознаками фіктивності.

Зазначається, що через неповернення кредитних коштів комерційною структурою та відсутністю заставного майна, що забезпечувало б їхнє повернення, банку було завдано збитків на суму понад 21,6 млн гривень.

За результатами досудового розслідування 24 жовтня 2019 року заступнику голови правління ПАТ «Банк Богуслав», заступникові начальника Управління та начальнику служби безпеки вказаного банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Крім того, повідомлено про підозру головному економістові відділу перевірок кредитних ризиків Національного банку України, який підписав акт перевірки майна, що мало бути передано у забезпечення вказаного кредиту, незважаючи на його відсутність. Дії працівника Нацбанку України кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 КК України.

Адвокат каже, що ДБР передало справу Гримчака у НАБУ

Замкнутий ланцюг: навіть прокурор не може покарати замовника за невмотивоване підвищення ціни на газ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers