rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Адвокат каже, що ДБР передало справу Гримчака у НАБУ

Державне бюро розслідувань передало в НАБУ справу щодо ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів. За версією слідства, чоловіки попалися «на гарячому» під час одержання частини коштів – 480 тис. доларів. На суді зазначалося, що гроші знайшли у квартирі Овдієнка.

Гримчака звинуватили у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах.

Гримчак працював на посаді заступника міністра з березня 2017 року. За даними МінТОТ, затримання не пов’язане з виконанням посадових обов’язків.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для заступника глави МінТОТ Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 6 мільйонів грн.

Пізніше Апеляційний суд Чернігівської області залишив Гримчака під вартою.

4 вересня Кабмін видав розпорядження про звільнення Гримчака з посади заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. 22 жовтня Матяш повідомила, що Генпрокуратура змінила повідомлення про підозру з шахрайства на зловживання впливом.

Трьом посадовцям ПАТ «Банк Богуслав» оголосили підозри

Замкнутий ланцюг: навіть прокурор не може покарати замовника за невмотивоване підвищення ціни на газ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers