rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ НБУ відкликав ліцензію в Укрсоцбанку – той приєднався до «Альфа-Банку», більшість акцій якого належать гро-мадянам РФ

Національний банк України відкликав банківську ліцензію в АТ «Укрсоцбанк» у результаті приєднання до АТ «Альфа-Банк».

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

«Національний банк України відкликав банківську ліцензію та виключив АТ «Укрсоцбанк» з Державного реєстру банків. Відповідне рішення № 799-рш прийняте Правлінням НБУ 24 жовтня 2019 року. Прийняте рішення пов’язане із завершенням реорганізації АТ «Укрсоцбанк» шляхом приєднання до АТ «Альфа-Банк» за спрощеною процедурою відповідно до вимог Закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що АТ «Альфа-Банк» стало правонаступником активів та зобов’язань АТ «Укрсоцбанк» з 15 жовтня 2019 року.

Як повідомляв «Укрінформ», на загальних зборах акціонерів Укрсоцбанку 10 вересня 2019 року прийнято рішення про реорганізацію АТ «Укрсоцбанк» та приєднання його до АТ «Альфа-Банк» за спрощеною процедурою. Відповідний дозвіл на реорганізацію Нацбанк надав 12 вересня 2019 року.

Кінцевими власниками «Альфа-Банку», через холдингові компанії ABH Ukraine Limited (Кіпр) та ABH Holdings S.A. (Люксембург), є п’ять фізичних осіб та один благодійний фонд. Банк входить в російський консорціум «Альфа-Груп».

«Укрсоцбанк» входить до приватної інвестиційної холдингової групи ABH Holdings S.A. (ABHH) зі штаб-квартирою у Люксембурзі. АВНН має інвестиції у фінансові установи в Україні, Білорусі, Російській Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі та у Великобританії. До активів АВНН в Україні також входить АТ «Альфа-Банк». Наразі група проводить консолідацію активів в Україні, що призведе до створення на базі АТ «Альфа-Банк» найбільшого приватного банку в країні. Закон України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків» дає змогу провести реорганізацію банків шляхом приєднання за спрощеною процедурою, термін якої зменшено в декілька разів – із вісімнадцяти до трьох-чотирьох місяців.

Є життя без ГТС

НБУ скасував обмеження на купівлю валюти

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers