rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Веслування на байдарках і каное

Веслування на байдарках і каное

Українці в Китаї вибороли три «золота» ЧС-2019 у марафоні

 

Title 
 Людмила Бабак
Фото facebook.com/ukr.canoe

У китайському місті Шаосін завершилася цьогорічна світова першість з веслування на байдарках і каное у марафоні.

Українські каноїсти з Енергодара, Запорізької області, Людмила Бабак та Денис Давидов вибороли три золоті нагороди у марафоні, – повідомляє Федерація каное України на своїй сторінці у Facebook.

Людмила Бабак стала чотириразовою чемпіонкою світу з марафону. В китайському Шаосіні вона здобула перемогу в довгому марафоні, подолавши дистанцію 14,5 км за 1 годину 19 хвилин 30,84 секунди. Раніше тут українка перемогла на короткій дистанції марафону, здолавши 3,6 км за 19.20,43.

Зазначимо, що Людмила Бабак не знає поразок у марафонах із 2017 року, коли виграла дві дистанції на чемпіонаті Європи та одну на чемпіонаті світу. Загалом, вихованка Сергія Снежка завоювала дев’ять вищих нагород на чемпіонатах світу та Європи – чотири і п’ять відповідно.

Денис Давидов у Шаосіні став найкращим у змаганнях серед молоді (U-23), показавши на дистанції 22,1 км результат 1:55.16.

 

Фігурне катання

Назарова та Нікітін здобули «бронзу» турніру в Мінську

Український дует – Олександра Назарова та Максим Нікітін – здобув «бронзу» міжнародного турніру Minsk-Arena Ice Star у столиці Білорусі.

Зазначимо, що для вихованців харківської школи танців на льоду і безпосередньо Галини Чурилової це вже третя в сезоні нагорода на змаганнях серії ISU Challenger Series, – повідомляє офіційна сторінка Національного олімпійського комітету України у Facebook.

Підсумковий результат українського дуету склав 178,62 бала. Перше місце посів дует з Іспанії – 193,47 бала, а другими стали фігуристи з Польщі – 185,48 бала.

Рейтинговий турнір Minsk-Arena Ice Star проходив у Мінську з 18 до 20 жовтня. 2019 року змагання були етапом серії «челленджер». Свою майстерність в Мінську демонстрували найкращі фігуристи, учасники і призери чемпіонатів Європи та світу. Переможців визначали в трьох категоріях: жіноче одиночне катання, чоловіче одиночне катання, спортивні танці на льоду.

 

Футбол

Лунін увійшов у ТОП-10
претендентів на звання найкращого молодого гравця світу

Оголошено список десяти претендентів на нагороду «Трофей Копа», який вручається журналом France Football. Приз вручається найкращому молодому футболістові планети, – пише ua-football.com.

У список потрапив голкіпер збірної України і мадридського «Реала» (який зараз в оренді у «Вальядоліді») Андрій Лунін.

Повний список ТОП-10 претендентів виглядає наступним чином:

Жоау Феліш («Атлетіко»)

Джейдон Санчо («Боруссія»)

Мойзе Кін («Евертон»)

Кан Ін-Лі («Валенсія»)

Андрій Лунін («Реал» / «Вальядолід»)

Матейс де Лігт («Ювентус»)

Маттео Гюендузі («Арсенал»)

Кай Хавертц («Байєр»)

Вінісіус Жуніор («Реал»)

Самуель Чуквуезе («Вільярреал»)

Нагорода переможцю буде вручена 2 грудня. Нагадаємо, минулого року «Трофей Копа» отримав французький нападник «Парі-Сен-Жермен» Кіліан Мбаппе.

 

Віктор Скрипник – найкращий тренер 11-го туру УПЛ

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу проаналізувало підсумки 11-го туру чемпіонату України серед клубів Прем’єр-ліги сезону 2019/2020.

Після паузи, пов’язаної з тижнем збірних, наш вищий дивізіон повернувся з наступним туром. І особливу увагу привертала така рівна пара, як «Зоря» – «Десна». Дві команди з першої п’ятірки, яких розділяли чотири очки, зустрілися в той момент, коли конкуренція в групі лідерів все ще на високому рівні.

Тож сьогоднішній лауреат Прем’єр-ліги – головний тренер луганської «Зорі» Віктор Скрипник, – повідомляє uafc.org.ua. Його підопічні здобули перемогу над «Десною» (2:1), значно скоротивши відставання від трійки лідерів.

Номінальний результат команди – 5 (важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова).

Гості перебували вище в турнірній таблиці, та й виступали, загалом, рівніше. Минулого сезону, до речі, обіграли цього суперника в Запоріжжі, та ще й підійшли до гри з двома поспіль перемогами в чемпіонаті без пропущених м’ячів. Все це, а також турнірна складова, робили цей матч для «Зорі» дуже відповідальним.

Труднощі у шикуванні та керуванні підопічними – 4 (травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини).

З різних причин тренери не змогли залучити кількох гравців: у «Зорі» не потрапили в заявку воротар Махарадзе, захисник Білий, півзахисники Арвеладзе та Чайковський (зате зміг зіграти Абу-Ханна, який недавно був травмований), у «Десни» – вінгер Кузик з нападником Філіповим. Втім, вважаємо, боєздатність команд було збережено, хоча, наприклад, відсутність форварда Філіпова далася взнаки під час гри чернігівців і вплинула на варіативність складу.

Майстерність в роботі з кадрами – 4 (гравці, котрі грали не на своїх звичних позиціях, та несподівані, але успішні нові обличчя у складі).

Одразу відзначимо – хоча ми порівнюємо склади «Зорі» в сусідніх турах, на кадрові зміни не могла не вплинути пауза в чемпіонаті, під час якої луганці зіграли спаринг із ФК «Маріуполь» (3:1). Порівняно з матчем проти ПФК «Львів» (0:0), Леднєва в основі на позиції вінгера замінив Хомченовський, а Русина в атаці – Громов. Зважаючи на події матчу, саме ті гравці, яких пересмикнули лавою запасних тренери, зробили, в підсумку, результат.

Тренерська майстерність – 5 (різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактора).

Скрипник прищеплює луганській команді комбінаційну гру з мобільним центром півзахисту та здвоєною атакою. Ніхто більше в УПЛ не використовує системно тактику з двома форвардами. Ні в кого більше нема такої оригінальної модифікації класичної схеми 4-4-2 (з «хвилерізом» старої формації – це амплуа виконує Іванісеня, а також рухливою, змінною групою атаки). Це – складний, з точки зору тренерської роботи, шлях, але новий головний тренер проходить його без суттєвої втрати результату, що є почесно.

Накопичувальний критерій – 5 (якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки).

«Зоря» не знає поразок у чемпіонаті вже більше, ніж місяць – за ці чотири тури вдалося набрати 8 очок (по 2 нічиї та перемоги). 288 хвилин до голу чернігівців не пропускав воротар луганців Микита Шевченко. І найголовніше – за досить непоганого результату, місця серед лідерів, до цього підопічні Скрипника не вигравали на своєму полі. І ось ця важлива віха також пройдена.

Тож лауреат 11-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги – Віктор Скрипник («Зоря» Луганськ). Середній бал – 4,6.

 

Велотрек

Старикова виграла «срібло» Євро-2019

Українка Олена Старикова виграла «срібло» чемпіонату Європи-2019 з велотреку в Апелдорні (Нідерланди).

Як повідомляє ukrinform.ua, українка посіла друге місце в спринті. Це – перша медаль збірної України на чемпіонаті Європи з велотреку. Континентальний форум тривав до неділі, 20 жовтня.

Нагадаємо, що в січні Олена виграла загальний залік Кубка світу в спринті. У березні Старикова завоювала «срібло» чемпіонату світу-2019 в гіті на 500 метрів. У цій же дисципліні українка посіла друге місце на Других Європейських іграх-2019 у столиці Білорусі – Мінську.

 

Бокс

Гвоздика виписали зі шпиталю

Ексчемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBC Олександра Гвоздика виписали з лікарні Темплського університету у Філадельфії після двох ночей, проведених там.

«Все з’ясувалося. Крововиливу в мозок немає. Слава Богу, лікарі кажуть, що у нього лише незначний струс мозку від ударів у потилицю. Ми повинні були переконатися», – цитує тренера Олександра Гвоздика Тедді Атласа espn.com.

Нагадаємо, український боксер Олександр Гвоздик у ніч із п’ятниці на суботу за київським часом програв росіянину Артурові Бетербієву в об’єднавчому бою за титули WBC і IBF у напівважкій вазі. У десятому раунді Гвоздик кілька разів опинявся в нокдауні, і, в підсумку, рефері зупинив бій.

Це – перша поразка у професійній кар’єрі Олександра. До цього 32-річний українець виграв 17 поєдинків поспіль.

 

Батько Ломаченка отримав спеціальний пояс WBC

Нагороду Всесвітньої боксерської ради (WBC) Анатолій Ломаченко, батько і тренер чемпіона WBA, WBO і WBC Василя Ломаченка, отримав за внесок у розвиток боксу. А вручили її українські боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик під час 57-го конгресу організації, який проходить у мексиканському Канкуні.

Зазначимо, чемпіон WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василь Ломаченко ділить зі своїм батьком-тренером свої гонорари 50 на 50. Втім, Анатолій Ломаченко відмовився від гонорару за підготовку свого вихованця Олександра Усика до бою з росіянином Муратом Гассієвим, який відбувся в травні й приніс українському боксерові звання абсолютного чемпіона світу в крузервейті. Анатолій Ломаченко тоді зазначив, що робив це «не заради грошей, а заради боксу».

 

Теніс

Марченко обіграв Кляйна на турнірі АТР у Франції

Український тенісист Ілля Марченко здобув у вівторок право виступити у другому колі турніру ATP Challenger Tour Open Brest Credit Agricole у місті Брест (Франція) із призовим фондом 92 тис. 040 євро.

У матчі стартового раунду основної сітки українець упевнено обіграв Лукаша Кляйна зі Словаччини – 6:4, 6:2, – повідомляє «Укрінформ».

Зустріч тривала 1 годину 2 хвилини.

У другому колі Марченко зіграє проти третього сіяного на турнірі Томаса Фаббіано (№ 111 ATP) з Італії.

Сергій Дзінзірук: «За бій у США пропонували 100 тисяч доларів»

Збірна № 1. Андрій Шевченко створює найкращу національну збірну в історії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers