rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Помпео готовий застосувати війська проти Туреччини в разі потреби

Помпео готовий застосувати війська проти Туреччини в разі потреби

Держсекретар Майкл Помпео не виключив застосування військової сили проти Туреччини, яка розгорнула наступ на півночі Сирії, де мешкають союзні Сполученим Штатам курди.

Про це глава американської дипломатії сказав в інтерв’ю телеканалу CNBC.

«Ви кажете про економічний вплив, який ми застосовували, – ми неодмінно це застосуємо, так само, як і наші дипломатичні повноваження. Це – наші переваги. Ми надаємо перевагу миру перед війною», – зазначив Помпео, коментуючи загострення ситуації внаслідок наступу турецьких військ.

Водночас, він підкреслив, що Сполучені Штати залишають за собою можливість залучити силові важелі.

«У разі, якщо будуть потрібні військові дії, всі мають знати, що президент Трамп повністю готовий до цього», – підкреслив держсекретар США.

Після виведення американського контингенту з північної Сирії турецькі війська почали масштабний наступ у цьому регіоні. Операція спрямована проти сирійських курдів, які донедавна були союзниками США в глобальній коаліції боротьби з ІДІЛ.

Китай вперше обігнав США за кількістю багатіїв. Але мільйонерів у США більше

Серед 10% найбагатших мешканців світу вперше виявилося більше китайців, ніж американців.

Про це йдеться у щорічному дослідженні швейцарського банку Credit Suisse.

У Китаї, за підрахунками експертів Credit Suisse, до цієї категорії можна зарахувати 100 мільйонів осіб, а у США – 99 мільйонів.

При цьому за кількістю мільйонерів США, як і раніше, значно випереджають Китай.

У США близько 18,6 мільйона осіб володіють статками від 1 мільйона доларів, а в Китаї таких 4,4 мільйона осіб. Всього у світі, за підрахунками Credit Suisse, статки більше, ніж 1 мільйон доларів мають 46,8 мільйона осіб – менше, ніж 1% дорослого населення Землі.

Розслідування «поштової справи» Гілларі Клінтон завершено

Розслідування Державного департаменту США щодо використання Гілларі Клінтон особистої електронної пошти для робочого листування, коли вона була державним секретарем, не виявило жодних доказів умисного поводження зі секретною інформацією. Про це пише Associated Press.

Результати розслідування були оприлюднені в п’ятницю, 18 жовтня, офісом республіканського сенатора Чака Грасслі.

«Під час розслідування були встановлені порушення з боку чинних 38 співробітників відомства, які можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Розслідування, розпочате понад три роки тому, встановило 91 випадок надсилання секретної інформації в особисту електронну пошту Клінтон.

Хоча порушення були виявлені, у доповіді йдеться, що слідчі не виявили жодних переконливих доказів «систематичного і навмисного неправильного поводження зі секретною інформацією».

Однак, у документі йдеться, що використання Клінтон особистої електронної пошти підвищило уразливість такої інформації.

Повідомляється, що під час розслідування були вивчені 33 тисячі листів.

Скандал у зв’язку з електронною поштою Гілларі Клінтон, коли вона обіймала посаду держсекретаря, розгорівся в березні 2015 року. З’ясувалося, що вона, порушуючи встановлені вимоги, проводила службове листування з особистого облікового запису електронної пошти.

Нагадаємо, раніше сенатори Конгресу США вимагали розслідувати зв’язок Клінтон з Україною.

Сенат підтримав вступ Північної Македонії до НАТО

Верхня палата американського Конгресу підтримала це рішення більшістю голосів.

Голосування відбулося у вівторок, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Резолюцію щодо ратифікації Протоколу НАТО й Північної Македонії, яка була винесена на голосування, підтримали 92 законодавці.

Двоє сенаторів-республіканців, які підтримують лібертаріанський рух, Ренд Пол та Майк Лі, виступили проти.

Північна Македонія після розв’я­зан­ня проблеми зі зміною назви країни в лютому 2019 року підписала протокол щодо приєднання до Північноатлантичного альянсу. Таким чином, ця країна після завершення всіх формальних процедур стане 30 членом НАТО.

Торнадо у штаті Даллас призвів до масштабного блекауту

Про це повідомляє CNN з посиланням на місцеву енергетичну компанію Oncor. «Через торнадо на півночі Далласу понад 100 тисяч людей залишилися без електроенергії», – йдеться у повідомленні.

За даними метеорологів, торнадо вдарив по Далласу в неділю о 21:30 за місцевим часом. Як повідомили у місцевому офісі з надзвичайних ситуацій, трьох людей було госпіталізовано з незначними травмами.

Шість шкіл у регіоні скасували уроки через велику шкоду, завдану будівлям.

Метеорологи зазначили, що також необхідно слідкувати за рухом торнадо в частинах штатів Арканзас, Луїзіана, Оклахома й Техас.

«Джокер» додав сходи в Брукліні на туристичну мапу Нью-Йорка

На туристичній мапі Нью-Йорка з’явилося нове місце для фотосесій завдяки фільму «Джокер», який нещодавно вийшов на екрани, та його прихильникам.

У фільмі головний персонаж у виконанні Гоакіна Фенікса в червоному костюмі та гримі, пританцьовуючи, спускається сходами в Бронксі. Фанати картини намагаються повторити танець і сфотографуватися на тому ж місці, де знімали сцену, – повідомляє CNN.

Комік Дісус Найс на своїй сторінці в Twitter навіть порадив мешканцям Бронкса стягувати податок з усіх, хто хоче там сфотографуватися.

Цікаво, що Бронкс – не найпривабливіший район для туристів через його кримінальну репутацію, попри те, що тут є зоопарк, Нью-Йоркський ботанічний сад і стадіон команди «Янкі». Можливо, нова локація це змінить, – пише видання.

Джиммі Картер потрапив до лікарні

Експрезидента США Джиммі Картера госпіталізували ввечері в понеділок.

Про це повідомляє The Carter Center у Twitter.

«Колишній президент США Джиммі Картер вчора ввечері впав у своєму будинку в Плейнс, штат Джорджія, його госпіталізували до медичного центру Phoebe Sumter для спостереження та лікування незначного перелому таза», – йдеться у твіті.

Зазначається, що 95-річний Картер на даний момент перебуває в хорошому настрої й з нетерпінням чекає на одужання вдома.

У травні 2019 року він зламав стегно, і йому зробили операцію.

Як повідомлялося, Картер був президентом США в 1977-1981 роках і вважається головним довгожителем серед усіх, хто колись обіймав цю посаду.

Facebook видаляє російських тролів з Instagram

Компанія Facebook видалила низку облікових записів у сервісі Instagram, які походять з РФ, проте їхні користувачі видають себе за американців, посилюючи ворожнечу перед президентськими виборами США. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Facebook заявив, що також видалив три окремі мережі, які діяли з Ірану. У повідомленні соцмережі сказано, що російська мережа «показала деякі зв’язки» з петербурзьким агентством Інтернет-досліджень (IRA).

IRA як російську «ферму тролів» неодноразово згадував радник США Роберт Мюллер у своєму розслідуванні російського втручання в американські вибори 2016 року.

На думку американських експертів, IRA належить бізнесменові Євгену Пригожину, пов’язаному з Кремлем, його іноді називають «шеф-кухарем Путіна».

«Ми бачимо, що ця операція, головним чином, націлена на публічні дебати в США», – сказав керівник політики з питань кібербезпеки в компанії Facebook Натаніел Глайшер.

Він також заявив, що мережа, пов’язана з IRA, складається з 50 облікових записів в Instagram і одного облікового запису в соцмережі Facebook, вона зібрала 246 000 передплатників, близько 60% яких були в США.

Facebook також оголосив про нові кроки в боротьбі з іноземним втручанням і дезінформацією напередодні виборів у США, що відбудуться наступного року.

Спецслужби США попередили, що РФ, Іран та інші країни можуть спробувати вплинути на результат президентських виборів у листопаді 2020 року.

Набули чинності штрафні мита на літаки, вино та сир з Європи

Нові американські мита на європейські товари загальною вартістю 7,5 мільярда доларів (близько 6,8 мільярда євро) почали діяти у п’ятницю, 18 жовтня.

Про це повідомляє DW.

Зокрема, Вашингтон запровадив додаткові 10-відсоткові мита на європейські літаки та 25-відсоткові – на низку сільськогосподарських і промислових товарів. До цього списку потрапили, зокрема, вино, сир, вершкове масло, оливкова олія.

У жовтні Світова організація торгівлі (СОТ) дозволила Сполученим Штатам Америки щорічно накладати штрафні мита на товари на 7,5 мільярда доларів з Євросоюзу через дотації європейських країн для літакобудівної компанії Airbus, які було визнано неправомірними. У США неодноразово заявляли про мільярдні збитки, яких через ці дотації зазнає американський конкурент Airbus – компанія Boeing.

У ЄС сподівались, що зможуть домовитися щодо скасування штрафних мит. Міністр економіки Франції Бруно Ле Мер після зустрічі з американським колегою Стівом Мнучіном заявив, що запровадження нових тарифів матиме «дуже негативні економічні та політичні наслідки». ЄС готовий вжити контрзаходів, «звичайно, в рамках СОТ», – заявив Ле Мер.

Суперечка щодо субсидій, з одного боку, для Airbus у Європі та, з іншого, для авіабудівника Boeing у США, триває з 2004 року. Наприкінці березня СОТ ухвалила рішення, що США, попри правила та рішення організації, надавали авіабудівному концерну Boeing субсидії. Це рішення дозволяє Євросоюзу вимагати у США відшкодувань. Але остаточно «зелене світло» від СОТ на штрафні мита ЄС зможе отримати лише 2020 року.

У результаті штрафних санкцій європейські продукти в США різко подорожчають. Наприклад, пармезан буде коштувати вже не 40, а 45 доларів за кілограм.

2018 року обсяг торгівлі між США і ЄС, за даними США, склав близько 1,3 трлн доларів. Для США країни ЄС, загалом, є найважливішим ринком збуту.

Торговельні відносини між сторонами можуть ще більше загостритися вже в середині листопада, оскільки адміністрація США саме планує прийняти рішення про введення штрафних санкцій на автомобілі з Євросоюзу.

Чикаго за тиждень

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers