rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Богдан та його заступники відтепер мають подавати е-декларації

Богдан та його заступники відтепер мають подавати е-декларації

Змінами до закону «Про запобігання корупції», які набрали чинності 18 жовтня, розширено коло суб’єктів декларування.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Відтепер до суб’єктів електронного декларування належать керівник Офісу президента України, перший заступник та заступник керівника Офісу президента України, помічники суддів, а також особи, які обіймають посади патронатної служби, визначені законом України «Про державну службу», крім осіб, які виконують свої обов’язки на громадських засадах», – йдеться у повідомленні.

Крім того, членами сім’ї суб’єкта декларування тепер обов’язково вважаються його діти до досягнення ними повноліття, незалежно від наявності сукупності таких ознак, як спільне проживання, пов’язаність спільним побутом та наявність взаємних прав та обов’язків.

В агентстві також звертають увагу, що нові правила декларування та подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані (зміни до статей 46, 52 закону «Про запобігання корупції») набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

У Чорному морі стартували навчання НАТО за участю України

У румунських територіальних і міжнародних водах Чорного моря стартували навчання країн НАТО Fall Storm 2019. У маневрах беруть участь ВМС України, Румунії та Болгарії.

Про це інформує Армія Inform з посиланням на повідомлення генштабу Військово-Морських Сил Румунії.

«В основі сценарію – елементи операції з колективної оборони, згідно з 5-ю статтею Вашингтонського договору, а тактичні рамки навчань передбачають дії десанту в умовах гібридної загрози звичайних і воєнізованих сил. Метою навчань, в яких задіяна постійна військово-морська протимінна група, є підвищення рівня взаємодії, а також удосконалення планування та командування спільними силами», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив у Facebook голова спостережної ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко з посиланням на інформацію моніторингової групи «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», Майдану закордонних справ» та редакції blackseanews.net, напередодні до Чорного моря ввійшли чотири кораблі 2-ї Середземноморської постійної протимінної групи НАТО.

«21.10.2019 до Чорного моря ввійшли кораблі 2-ї Середземноморської постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2: Флагман, корабель постачання – ITS Vesuvio (A5329) – Italian Navy, тральщик TCG Amasra (M266) – Turkish Navy, тральщик ESPE Sella (M32) – Spanish Navy, тральщик ITS Numana (M5557) – Italian Navy», – повідомив Клименко.

Він також зазначив, що командиром протимінної групи НАТО SNMCMG2 є капітан Алесандро Фалькон (Captain Alessandro Falcone, Italian Navy). Навчання проходять 21-27 жовтня.

Міжнародні навчання Fall Storm 2019 заплановані, організовані та проводяться ВМС Румунії. Участь у них беруть дев’ять військових кораблів Румунії та інших країн, а також близько 1000 військових моряків.

Суд «реанімував» справу Штепи – після перерви у 16 місяців

Орджонікідзевський районний суд Харкова завершує підготовче засідання у справі колишнього міського голови Слов’янська Нелі Штепи – 23 жовтня об 11:30 суд оголосить рішення, чи призначати справу до розгляду.

Про це Depo.Харків повідомив адвокат підозрюваної Олександр Шадрін.

«Сьогодні відбулося фактично останнє підготовче засідання у справі. Після заслуховування думок суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення про призначення справи до розгляду або про повернення обвинувального акту. 23 жовтня об 11:30 суд оголосить рішення, чи призначати справу до розгляду», – сказав Шадрін.

Адвокат зазначив, що кримінальне провадження розглядатимуть професійні судді, а не присяжні.

«У нас у КПК усічений суд присяжних – троє присяжних і двоє професійних суддів. Вирішили довіритися трьом професійним суддям», – сказав Шадрін.

За його словами, жодна зі сторін процесу не наполягала на залученні присяжних до розгляду справи, про що було написано відповідні розписки.

Штепу звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Слухання справи розпочалося у 2014 році. Востаннє судовий розгляд справи відбувався у квітні 2018 року – 16 місяців тому.

Активісти Латвії відправили Україні гуманітарну допомогу для людей з особливими потребами

Про це повідомив кореспондентові «Укрінформу» голова Конгресу українців Латвії Микола Павлюк.

«Конгресом українців Латвії відправлено в Україну ще один, 44-й гуманітарний вантаж. Щира подяка всім небайдужим людям, друзям України з Латвії та Швеції, завдяки яким ця допомога стає можливою», – зазначив Павлюк.

За його словами, велика фура з гумдопомогою повезла до України спеціальні пристрої, інвалідні візки, запчастини до медичного обладнання, зручні милиці тощо. Все це призначене для хворих і поранених, загалом, – для людей з обмеженими можливостями.

На Закарпатті ще одна жінка стала священницею

У неділю церковній громаді реформатської церкви міста була представлена нова священник-жінка Вікторія Катона, яка служитиме Чопській реформатській церкві.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив пастор Янош Гейдер, заступник єпископа Закарпатської реформатської церкви.

«Справді у неділю церковній громаді реформатської церкви міста була представлена нова пасторка Вікторія Катона. У Чопській реформатській церкві вона служитиме один рік – за призначенням церкви, бо у нас ще є звичай, коли громада оголошує конкурс на цю посаду. Якщо такий конкурс за цей рік не оголосять – вона може прослужити в цій громаді десятки років. Узагалі, Вікторія Катона має дуже добру репутацію в нашій церкві, вона – родом з Угорщини, зараз разом із сім’єю проживає у Великій Доброні, де віддавна була волонтеркою, а зараз є директором-духівником Великодоброньського дитячого будинку «Добрий самаритянин», – сказав Гейдер.

Загалом, за його словами, на Закарпатті нині є 11 жінок-пасторів, які служать у різних громадах з 90-х років. Це не сприймається якось незвично, бо реформатська церква визнає служіння, на відміну від традиції, наприклад, православної церкви.

«У нас жінки закінчують теологічні факультети в інститутах у Дебрецені, Шарошпотоку, Будапешті і мають рівні права на служіння з чоловіками. І ми також спираємося на свідчення з Біблії, де часто бачимо згадки про жінок-служительок Богу. Пам’ятаємо також про жінок, які стояли під Хрестом, коли всі учні Христові пішли. Першими про Воскресіння Христа сповістили також жінки», – додав заступник єпископа.

На території Закарпатської області реформатська церква нараховує понад 120 тисяч прихожан, діє 114 реформатських громад, що увійшли у три церковні округи: Ужгородський, Берегівський і Виноградівський. Найчисленніша – в місті Ужгород, де, крім угорського богослужіння, проводиться й українське.

В Україні гасять пожежі на дев’яти торфовищах

«ДСНС з метою уникнення необґрунтованих тверджень щодо забруднення повітря шкідливими речовинами внаслідок торф’яних пожеж інформує щодо реального стану справ з пожежами на території України. На сьогоднішній день силами ДСНС у взаємодії з місцевими органами влади вживаються заходи щодо гасіння 9 невеликих за площею осередків тління торфу – у Житомирській, Київській, Полтавській, Черкаській та Чернігівській областях загальною площею 15 га», – повідомив на брифінгу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

За його словами, до гасіння таких пожеж від ДСНС залучено 136 осіб і 40 одиниць пожежної техніки. Зокрема, у Київській області залучено 70 осіб і 20 одиниць техніки.

Демчук підкреслив, що залучені сили ДСНС є достатніми, щоб впоратися із ситуацією, а заходи, які вживаються, спрямовані на ліквідацію осередків горіння торфу у найкоротший термін.

«Таким чином, можна зробити висновок, що немає підстав пов’язувати забруднення атмосферного повітря з пожежами на торфовищах у Київській області. Невеличкі площі пожеж не можуть погіршувати сьогодні стан атмосферного повітря і спричиняти небезпечні концентрації (шкідливих речовин – ред.) в місті Київ», – додав Демчук.

Лінія фронту: поранено трьох українських військових, окупанти підтягують бронетехніку

У вівторок, 22 жовтня, від початку доби до 18:00 російські окупанти 13 разів порушили режим « тиші». Двоє українських військовослужбовців зазнали поранень, ще один отримав бойову травму.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

«Противник обстріляв позиції наших підрозділів з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, стрілецької зброї та протитанковими керованими ракетами (ПТКР)», – йдеться в повідомленні.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» противник здійснив 6 обстрілів по позиціях Об’єднаних сил: тричі неподалік Павлополя; поблизу Новотроїцького; біля Новоселівки; поблизу Водяного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ» російські окупаційні війська здійснили 7 обстрілів українських позицій: неподалік Золотого; тричі – біля Зайцевого; поблизу Південного; двічі – у районі Новолуганського.

Зазначимо, що в окупованих районах Луганської області безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував 36 танків і майже 100 військових броньованих машин, розміщених із порушенням Мінських домовленостей. Про це йдеться в опублікованому у понеділок щоденному звіті СММ ОБСЄ.

Ексмер Варшави Свєнчіцький вступив на посаду бізнес-омбудсмена України

ЄІБ та уряд Франції інвестують майже €100 мільйонів у водопостачання в Маріуполі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers