rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Футбол

Футбол

Збірна України обіграла чинних чемпіонів Європи

Національна збірна України з футболу здобула шосту перемогу у кваліфікації чемпіонату Європи-2020 і достроково гарантувала собі участь у фінальному турнірі XVI континентальної першості. У своєму сьомому відбірковому матчі Євро-2020 «синьо-жовті» на НСК «Олімпійський» обіграли чинного володаря титулу – команду Португалії – 2:1.

 

Футбол. Чоловіки. Чемпіонат Європи-2020.

Кваліфікаційний турнір. Група B

Матч восьмого туру

Україна – Португалія – 2:1 (2:0)

14 жовтня. Київ. НСК «Олімпійський».

Арбітр – Ентоні Тейлор (Англія).

УКРАЇНА: Пятов, Миколенко (Пластун, 90+4), Кривцов, Матвієнко, Караваєв, Степаненко, Маліновський, Зінченко, Ярмоленко, Марлос (Коноплянка, 63), Яремчук (Коваленко, 73).

Запасні: Паньків, Соболь, Сидорчук, Шахов, Буяльський, Циганков, Мораес, Болбат, Лунін.

Головний тренер – Андрій Шевченко.

ПОРТУГАЛІЯ: Руй Патрісіу, Геррейру, Рубен Діаш, Пепе, Семеду, Данілу, Жоау Маріу (Брума, 68), Жоау Моутінью (Бруну Фернандеш, 56), Гедеш (Жоау Феліш, 46), Кріштіану Роналду, Бернарду Сілва.

Запасні: Жозе Са, Бету, Фонте, Андре Сілва, Рікарду, Андре Гомеш, Рубен Невеш, Маріу Руй, Піцці.

Головний тренер – Фернанду Сантуш.

Голи: Яремчук (6), Ярмоленко (27) – Кріштіану Роналду (72, з пенальті).

Попередження: Степаненко (25), Ярмоленко (47), Зінченко (90+4), Коваленко (90+5) – Пепе (26), Рубен Діаш (64).

Вилучення: Степаненко (72, друге попередження).

Для виконання головного завдання – здобуття перепустки до фінального турніру Євро-2020 – команді Андрія Шевченка достатньо було нічиєї в матчі. Чинних чемпіонів Європи, португальців, з огляду на турнірні розклади, влаштовувала тільки перемога, – пише офіційний сайт Української асоціації футболу.

Порівняно з попереднім поєдинком проти Литви в Харкові трьома днями раніше, у стартовому складі синьо-жовтих відбулися три зміни. Як і обіцяв Андрій Шевченко на передматчевій пресконференції, з’явилися свіжі гравці – ті, хто навіть не виходив на заміну на ОСК «Металіст» у п’ятницю. Перестановки стосувалися флангів захисту, де замість Болбата й Соболя вийшли Караваєв з Миколенком, а також лінії нападу, де Мораеса замінив Яремчук.

Перший удар по воротах був уже на 2-й хвилині. Яремчук, якому асистував Маліновський, у боротьбі із захисниками зумів пробити низом, але Руй Патрісіу був на місці. Але вже за чотири хвилини рахунок було відкрито. Після кутового у виконанні Марлоса воротам загрожував Кривцов, голкіпер португальців цю загрозу відвернув, але на добиванні першим опинився Яремчук. 1:0.

Те, що українцям більшу частину ігрового часу доведеться провести в захисті, було зрозуміло заздалегідь, а за рахунку на користь господарів перевага португальців у володінні м’ячем виглядала тим більш логічною. Але підопічні Андрія Шевченка якісно захищалися, не залишаючи суперникам вільних зон, а за необхідності й демонструючи самовідданість. Коли ж синьо-жовтим випала нагода провести контратаку, вони скористалися нею на сто відсотків. На флангову передачу Миколенка відгукнувся Ярмоленко, який вискочив з-за спин захисників. 2:0.

Такий рахунок спонукав чемпіонів Європи до ще більш активних дій, і вони спромоглися створити декілька по-справжньому гольових моментів. Пятову довелося демонструвати свою майстерність, нейтралізуючи спроби відзначитися Жоау Маріу й Бернарду Сілві. Загрожував воротам і Кріштіану Роналду, але його удари йшли повз рамку. За хвилину ж до перерви вже українці створили чудовий момент, коли втрьох вийшли проти двох захисників, але Ярмоленко не зумів поставити результативну крапку.

Тиск португальців на початку другого тайму став ще потужнішим. Український захист на чолі з Пятовим працював на повну, але стримати атаки суперників було надзвичайно важко. У деяких епізодах, як, зокрема, після удару Кріштіану Роналду з рикошетом, лише сейви Пятова дозволяли зберегти різницю в рахунку.

Облога українських воріт тривала та, зрештою, призвела до удару Бруми, після якого м’яч влучив у руку Степаненка. Арбітр призначив 11-метровий та показав Тарасу жовту картку, яка стала для нього другою. Пенальті реалізував Кріштіану Роналду. Завершення поєдинку для збірної України, якій довелося в меншості протистояти одній з найкращих команд світу, стало важким іспитом, який синьо-жовті витримали. Переможний рахунок гарантував їм перше підсумкове місце у групі В та путівку на Євро-2020!

 

Українська «молодіжка» перемогла в Афінах Грецію

Футболісти молодіжної збірної України з футболу (U21) обіграли у понеділок, 14 жовтня, у товариському матчі ровесників із Греції.

Гра на арені «Апостолос Ніколаїдіс» завершилася на користь підопічних Руслана Ротаня з рахунком 2:0, – повідомляє «Укрінформ».

Минулого тижня у одному з поєдинків відбору на Євро-2021 українська «молодіжка» в гостях поступилася команді Румунії – 0:3.

 

Бокс

Усик дебютував
у суперважкій вазі

Американський боксер Чазз Візерспун (38-4, 29 КО) зіпсував українцю Олександрові Усику (17-0, 13 КО) дебют, відмовившись продовжувати бій.

Усик дебютував спокійною перемогою. Інакше її і не назвеш, – пише xsport.ua.

Перший раунд Усик провів у розвідці, але потім у кожному наступному додавав. Українець, як і у важкій вазі, багато рухався і комбінаційно працював по супернику. У п’ятій і шостій трихвилинках Усик затискав Візерспуна біля канатів, але було відчуття, що він не хоче нокаутувати суперника занадто рано. Американець намагався відповідати і навіть кілька разів влучив у Сашка, про що свідчить гематома під правим оком Усика.

Після сьомого раунду Візерспун відмовився продовжувати поєдинок, оскільки бій був одностороннім, а сили вже встигли покинути американця.

У підсумку – спокійна і впевнена перемога Усика. Але чи зумів він заявити про себе в суперважкій вазі тоді, коли багато хто очікував побачити яскравий нокаут…

 

Теніс

Світоліна зберегла четверту позицію у рейтингу WTA

За підсумками минулого тижня, 25-річну харків’янку Еліну Світоліну, в активі якої 5495 очок, випереджають австралійка Ешлі Барті (7096), чешка Кароліна Плішкова (5940) та японка Наомі Осака (5621), – повідомляє ukrinform.ua.

Водночас, 19-річна одеситка Даяна Ястремська (1775) опустилася на п’ять рядків і посідає 28-е місце.

30-річна киянка Леся Цуренко (842), яка через травму достроково завершила сезон, посідає в списку 72-е місце, а четверта представниця України в першій сотні світового рейтингу, 25-річна миколаївка Катерина Козлова (746) піднялася на один щабель і тепер посідає 82-й рядок.

 

Вільна боротьба

Бережна здобула історичну медаль

Україна виборола історичну першу нагороду на перших Всесвітніх пляжних іграх, що проводяться в Досі (Катар) під егідою Асоціації Національних олімпійських комітетів (АНОК).

Володаркою срібної нагороди стала Аліна Бережна у змаганнях із пляжної боротьби у ваговій категорії до 70 кг. Про це повідомляє пресслужба НОК України.

У груповому турнірі I Всесвітніх пляжних ігор Аліна Бережна перемогла своїх суперниць з Колумбії, Болгарії, Сполучених Штатів Америки і Франції, а в півфінальній сутичці була сильнішою за румунку.

У фіналі їй протистояла колумбійка Тетяна Рентерія, яку українка перемогла раніше на груповій стадії, але у вирішальному поєдинку поступилася їй 2-3 і стала володаркою срібної медалі.

«Це, безперечно, успіх для мене. Враховуючи те, що раніше у мене не було досвіду виступів у пляжній боротьбі, а часу на підготовку практично не було. У нас тільки закінчився чемпіонат світу і мені запропонували спробувати свої сили у новому виді. Це – цікаво, тож я вирішила, чому б і ні, і у мене непогано вийшло. Моє «срібло» стало першою для України нагородою в історії Всесвітніх пляжних ігор. Цим можна пишатися», – прокоментувала своє досягнення новоспечена віцечемпіонка І Всесвітніх пляжних ігор.

З 12 до 16 жовтня в Досі (Катар) відбувалися перші в історії Всесвітні пляжні ігри, які зібрали понад 1360 спортсменів з усієї планети.

На престижному старті Україна була представлена 33-ма спортсменами, які виступають у 7 видах спорту та 8 дисциплінах: плаванні на відкритій воді, баскетболі 3х3, пляжному футболі, спортивному скелелазінні, акватлоні, воднолижному спорті (стрибки на водних лижах та вейкбординг) та пляжній боротьбі.

 

Спортивна

гімнастика

Радівілов виграв «бронзу» чемпіонату світу
в опорному стрибку

У завершальний день 49-го чемпіонату світу зі спортивної гімнастики в Штутгарті (Німеччина) скарбничка збірної України поповнилася другою медаллю.

Ігор Радівілов став бронзовим призером світової першості в опорному стрибку, набравши 14,749 бала, – повідомляє «Укрінформ».

В особистих фіналах на чемпіонаті світу-2019 Петро Пахнюк посів 7-е місце у вправах на брусах.

Україна завоювала одну командну і чотири особисті ліцензії на олімпійський турнір зі спортивної гімнастики в Токіо-2020 (Японія), а Олег Верняєв виграв «бронзу» у багатоборстві.

 

 Title

Дзюдо

Житомирський спортсмен-дефлімпієць переміг
на чемпіонаті Європи

У ваговій категорії до 90 кг у фіналі проти російського спортсмена Лука Нетяга здобув безперечну перемогу, ставши чемпіоном Європи 2019 року. Про це повідомляє сайт «Спортивний Житомир».

Лука Нетяга є вихованцем Житомирського регіонального центру «Інваспорт».

Другий чемпіонат Європи з дзюдо серед дефлімпійців проходив у бельгійському місті Брасхат упродовж 10-14 жовтня. Зазначається, що у змаганнях взяли участь майже 90 найкращих спортсменів-дзюдоїстів Європи.

Як повідомляє пресслужба Спортивної федерації глухих України, 14 жовтня збірна команда України з дзюдо повернулася з чемпіонату Європи з дзюдо серед глухих спортсменів (м. Брасхат, Бельгія) зі 6 золотими, 4 срібними та 7 бронзовими медалями.

Овен

Річний звіт УХЛ: досягнення і пропозиції

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers