rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Honda презентувала електрокар з голосовим асистентом

Honda презентувала електрокар з голосовим асистентом

«Honda e побудований слідами концепту дворічної давнини і не раз уже був засвічений у ролі передсерійного прототипу. Конвеєрна модифікація практично не відрізняється від попередніх варіантів: збережено навіть камери замість бічних дзеркал», – йдеться у повідомленні порталу Motor1.

Як повідомляє портал, на ринок Європи Honda e потрапить у двох варіантах – з електродвигунами потужністю 136 і 154 к. с. Крутний момент в обох випадках однаковий – 315 Нм.

Хетч розженеться до 100 км/год. приблизно за 8 секунд, але в Honda роблять ставку не на динаміку, а на керованість: поєднання заднього приводу й оптимального розподілу мас на осях має зробити машину дуже «запальною».

Стало відомо також, що серійна Honda е отримає 35,5-кіловатну батарею в обох варіантах виконання, запас ходу становитиме приблизно 220 км. Зарядити акумулятори на 80% можна буде за пів години – за умови використання системи швидкої зарядки.

Зазначається, що основою взаємодії людини і машини в салоні стануть два 12,3-дюймові дисплеї, а також голосовий помічник Honda Personal Assistant із подобою штучного інтелекту. Він має забезпечити доступ до низки онлайн-сервісів, але, крім того, в Honda вже заявили, що навчили «асистента» підтримувати щось подібне на ввічливу розмову і реагувати не тільки на прямі команди, а й на абстрактні репліки. Помічник буде триматися, як кажуть, «у контексті».

 

Title 

Компанія Porsche презентувала свій перший електрокар

«Спортивний седан Taycan є сполучною ланкою між минулим і майбутнім. Автомобіль продовжує історію успіху бренда, яким захоплювалися і про який мріяли люди у всьому світі протягом більш, ніж 70 років», – підкреслив на сайті компанії голова правління Porsche AG Олівер Блуме.

Повідомляється, що новий чотирьохдверний спортивний седан є «унікальним поєднанням типової для Porsche динаміки, мережевої інтеграції та придатності до повсякденної експлуатації». У компанії також зазначили, що Taycan став першим у світі серійним електромобілем з бортовою системою на 800 вольт, тоді як інші електрокари використовують 400-вольтну схему.

Прем’єра Porsche Taycan одночасно відбулася у Північній Америці, Китаї та Європі. Новинку зробили у двох версіях – Taycan Turbo S і Taycan Turbo.

Для пробігу 100 км цим моделям Porsche Taycan вистачає 5 хв. зарядки. Запас ходу Turbo S – 412 км, а Turbo – 450 км. Максимальна швидкість обох версій електрокара – 260 км/год.

 

Toyota з Line розробили додаток Для автомобільної навігації

Безкоштовний додаток для смартфона поєднує в собі технологію розпізнавання голосу японського месенджера Line й автомобільну навігаційну систему Toyota. Про це повідомляє NHK World.

Водії можуть голосом подавати команди для введення пункту призначення і надсилати повідомлення через Line. Додаток дозволяє бачити напрями і читати повідомлення, отримані від інших користувачів Line.

Користувачі можуть також використовувати додаток для доступу до платної послуги потокової музики і на відстані керувати домашніми електронними приладами.

 

Китайський електрокар Weltmeister може проїхати 700 км без підзарядки

Китайський стартап «Weltmeister» показав електрокар Weltmeister 7.

Про це повідомляє портал CarNewsChina у Facebook.

Як повідомляє портал, Weltmeister є доволі успішним стартапом електрокарів. Нині вони продають один автомобіль – компактний кросовер EX5. Згодом планують також продати трохи більший кросовер.

Третім автомобілем компанії стане саме компактний електроседан Weltmeister 7. В електрокарі буде вмонтована технологія автономного керування.

У компанії стверджують, що під час різних тестів автомобіль проїхав 700 км без підзарядки. Зазначається, що через 30 хвилин автомобіль може зарядитися до 80%. Електрокар також матиме доступ до мереж 5G.

Сам Weltmeister 7 буде презентовано на автосалоні в Пекіні у 2020 році, а його офіційне виробництво заплановане на перше півріччя 2021 року.

 

Title 

440 кілометрів за годину: Bugatti показала новий суперкар за €3,5 млн

«На урочистій вечері щодо святкування 110-річчя Bugatti голова компанії Стефан Вінкельман презентував (гіперкар Bugatti Chiron Super Sport 300+ – ред.) вдома в Мольсайм», – йдеться у повідомленні порталу Motor1.

Усього буде виготовлено 30 екземплярів, а вартість кожного становить 3,5 млн євро.

Як повідомляє портал, швидкісний гіперкар моделі Bugatti Chiron Super Sport 300+ має двигун типу W16 з потужністю 1578 к. с.

Максимальна швидкість може доходити до 440 км за годину.

Для максимізації швидкості автомобіля у нього були вмонтовані колісні диски з магнієвого сплаву та спеціальну аеродинаміку.

Початок виробництва очікується у 2021 році.

 

Bolt планує запустити безпілотне таксі вже через сім років

Платформа пасажирських перевезень Bolt ініціювала науковий проєкт із розвитку технології безпілотних автомобілів.

Про це «Укрінформу» повідомили в представництві Bolt в Україні.

«Багато технологічних компаній займаються розробкою безпілотних автомобілів, а ми, натомість, хочемо вибудувати технологію для безпілотних машин, яка ґрунтується на програмному забезпеченні та вже існуючих навігаційних додатках. Це надасть чудову можливість використовувати знання розробників Bolt про машинне навчання, мапи та їхню оптимізацію», – повідомив керівник з розробки продуктів Bolt Євген Кабанов.

Перші тестові поїздки відбудуться наступного року, а перші автомобілі без водія мають з’явитися у системі Bolt через сім років.

Основною метою компанії є розробка технологій, які допоможуть автомобілям досягти четвертого рівня автономності, коли в більшості випадків немає необхідності у втручанні людини в керування засобом пересування, за винятком «білих плям» на мапах або екстремальних погодних умов.

Довготермінова мета проєкту – інтегрувати безпілотні автомобілі у транспортну платформу Bolt у 2026 році.

«Основна мета Bolt – зробити пересування у містах простішим, швидшим і безпечнішим. Вимоги до транспортних послуг зростають; за допомогою безпілотних автомобілів ми зможемо вирішувати транспортні питання на іншому рівні», – пояснив Кабанов.

У Bolt – понад 20 мільйонів користувачів у понад 30 країнах світу, отож компанія посідає третє місце серед швидкозростаючих підприємств Європи за версією журналу «Financial Times».

 

 Title

Volkswagen презентував свій перший електрокар

Німецький автовиробник презентував перший електрокар моделі ID.3.

Про це повідомляє портал Motor1.

Всі VW ID.3 отримають один електродвигун з максимальною швидкістю до 160 км/год. Відрізнятися версії будуть ємністю батарей і, як наслідок, запасом ходу і швидкістю зарядки.

Базова отримає 45-кіловатний блок акумуляторів і можливість проїхати до 330 км, середню забезпечать акумуляторами на 58 кВтг і запасом ходу до 420 км. Найдорожчий ID.3 буде обладнано 77-кіловатною батареєю, він зможе проїхати без підзарядки до 550 км.

У VW підтвердили, що вартість базової модифікації електромобіля не перевищить 30 тисяч євро. На думку виробника, це можна порівняти з цінами традиційних хетчів із ДВС. Продажі ID.3 європейським покупцям почнуться у середині наступного року.

Мінюст США розпочав антимонопольне розслідування проти Ford, Honda, BMW і Volkswagen

 

У BMW з’явився кросовер, який зможе витримати атаку дронів

Надійний баггі для розвідки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers