rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Пріцкер планує об’єднати пенсійні фонди

Губернатор Іллінойсу Дж. Р. Пріцкер планує цього місяця просувати законопроект про об’єднання пенсій муніципальних пожежників та поліцейських у два фонди.

Пріцкер оприлюднив доповідь спеціального комітету в Чикаго. Він рекомендує об’єднати 649 пенсійних рахунків за межами округу Cook у два рахунки на загальну суму понад $14 млрд. Демократ каже, що більший баланс може збільшити прибуток, а також зменшить адміністративні витрати штату.

У звіті стверджується, що всього об’єднані рахунки протягом п’яти років отримають до $2,5 млрд прибутку.

Нагадаємо, 28 жовтня Генеральна Асамблея Іллінойсу повертається на сесію у Спрінгфілд.

Пріцкер хоче, щоб спецкомітет продовжував вивчати і складніші пенсійні проблеми, зокрема, ознайомився з діяльністю дев’яти фондів Чикаго та округу Cook, які мають дефіцит $44 млрд, та шести фондів штату, дефіцит яких складає $131 млрд.

Оприлюднено програму економічного розвитку Іллінойсу

Губернатор Дж. Р. Пріцкер оприлюднив програму економічного розвитку штату на наступних п’ять років. Дохідна частина програми опирається на найсильніші галузі – сільське господарство, охорону здоров’я та транспортну галузь.

Програма під назвою «План відновлення економіки Іллінойсу та нарощування робочої сили у майбутньому» була опублікована минулого тижня. Пріцкер зауважив, що реалізація програми допоможе «принести процвітання та можливості у кожен куточок Іллінойсу».

Мета програми – це розвиток довготермінового зростання за рахунок експорту, стартапів, досліджень та розробок тощо. У програмі також передбачено вкладення коштів у захист жінок, расових меншин, сільських мешканців та інших людей, щоби подолати «межу нерівності», а також сприяти створенню та збереженню робочих місць.

Пріцкер визначив «висококонцентровані промислові галузі», які, за його словами, дозріли до розширення. Йдеться, насамперед, про землеробство, енергетику, інформаційні технології, охорону здоров’я, виробництво та транспортну галузь.

Влада Чикаго оприлюднила доповідь про вбивство Laquan McDonald

Йдеться про сотні сторінок засекреченої доповіді Генерального інспектора, де детально розглядалося розслідування вбивства Laquan McDonald, яке сталося у 2014 році.

Оприлюднення звіту стало можливим завдяки постанові міської ради, ухваленій минулого місяця, яка надала очільнику департаменту юстиції міськради Чикаго право оприлюднювати будь-які доповіді Генерального інспектора Joseph Ferguson, якщо у них йдеться про «висновки щодо поведінки, яка або пов’язана зі смертю, є або може бути злочином, визначеним згідно з Кримінальним кодексом Іллінойсу, і є важливою для суспільства».

Раніше такі доповіді зберігалися у таємниці відповідно до закону. Організація «Fraternal Order of Police» рішуче виступила проти оприлюднення матеріалів Ferguson.

В інтерв’ю, яке відбулося на початку цього року на радіо WBEZ, Ferguson закликав міську владу оприлюднити записи про його розслідування. Тоді він заявив, що громадськість досі не знає «повної історії» про цей інцидент.

Він рекомендував звільнити 11 осіб. Проте, поліція Чикаго проголосувала за звільнення одного сержанта та трьох копів, які були присутніми на вечірньому патрулюванні разом з поліцейським Jason Van Dyke, коли той застрелив 17-річного McDonald. У січні минулого року Van Dyke було засуджено до 81 місяця ув’язнення за вбивство другого ступеня та за 16 пунктами – за протизаконне застосування сили проти іншої особи за допомогою вогнепальної зброї.

Напарника Joseph Walsh, а також поліцейського Thomas Gaffney та детектива David March було звинувачено у причетності до приховування подій того вечора. Проте, їх не було визнано винними після судового розгляду, який відбувся у січні минулого року. Walsh і March пішли у відставку, але Gaffney залишився працювати у поліції.

Депутати хочуть врегулювати ринок каннабідіолу в Іллінойсі

Усі продукти з каннабідіолом, що продаються в Іллінойсі, мають відповідати вимогам, які розробить департамент сільського господарства Іллінойсу. Про це йдеться в одному із законопроектів, який депутати штату планують розглянути цієї осені.

Каннабідіол (КБД) – це екстракт канабісу. Його продають як лікувальний засіб для полегшення таких станів, як тривожність або хронічний біль. Продаж цього продукту регулюється настільки слабо, що навіть працівники, залучені до роботи у цій галузі, висловлювали занепокоєння, – повідомляє Chicago Tribune.

«Нас справді турбує відсутність безсистемності та регулювання, а також широкий спектр виробничих процесів, якими користувалися компанії», – зауважила Coco Meers, співзасновник чиказької компанії Equilibria, яка спеціалізується на виробництві КБД.

Meers заявила, що продукти КБД можуть містити шкідливі пестициди або важкі метали і не мати заявленої кількості каннабідіолу.

Автори законопроекту вимагають усунення будь-якої неперевіреної продукції з прилавків магазинів та Інтернет-магазинів. Про це заявив член Палати представників Bob Morgan, який 2 жовтня презентував свій законопроект у законодавчому органі штату.

Потенційні штрафи за порушення починаються від $1000 і зростають при збільшенні кількості порушень. Доходи від штрафів планують скерувати на потреби новоствореного CBD Safety Fund.

«Цей законопроект дав би департаменту сільського господарства можливість втручатися, аби переконатися, що ми продаємо продукти, безпечні для використання людьми», – заявив Morgan, демократ, який презентує Deerfield, передмістя Чикаго.

Каннабідіол продається легально у різноманітних формах: від крему до цукерок. Минулого року президент Дональд Трамп підписав законопроект про сільське господарство США, яким легалізував вирощування промислових конопель, з яких можна отримати КБД.

Відтоді цей вид бізнесу активно розвивається. За прогнозами чиказької дослідницької фірми Brightfield Group, очікується, що цього року продажі продуктів із КБД у США зростуть на понад 700% і досягнуть $5 млрд. До 2023 року ринок може зрости до $23,7 млрд.

Автоматична реєстрація виборців в Іллінойсі запроваджується з запізненням

За прогнозами громадських активістів, якщо система автоматичної реєстрації виборців таки запрацює, то з часом завдяки їй до виборчого реєстру у штаті буде додано 1 мільйон нових виборців.

Починаючи з липня, було зареєстровано приблизно 25 тис. виборців. Загалом, з липня 2018 року, відповідно до нового законодавства, було зареєстровано приблизно 600 тис. виборців.

Ще у грудні минулого року громадські лідери опублікували лист із вимогою пришвидшити цей процес. Інакше погрожували звернутися до суду.

Експерти кажуть, що автоматична реєстрація виборців значно спростила би проведення виборів.

«Доцільно, щоб система запрацювала у проміжний чи непарний рік, коли чиновники, залучені до виборів, мають можливість робити виправлення без тиску», – зазначив Barry Burden, директор дослідницького центру з питань виборів University of Wisconsin-Madison.

Очільники штату Іллінойс розповідали про переваги автоматичної реєстрації виборців під час підписання двопартійного законопроекту в 2017 році. На їхню думку, це дозволить залучити до участі у виборчому процесі незареєстрованих виборців. Проте, владі Іллінойсу так і не вдалося виконати свої обіцянки, оскільки запровадження системи автоматичної реєстрації виборців відстає від графіка.

Орегон став першим штатом, який затвердив систему автоматичної реєстрації виборців у 2015 році. Відтоді ця система була запроваджена майже у 20 штатах. Затримки в Іллінойсі та інших штатах викликають занепокоєння експертів. Вони кажуть, що це означає упущені можливості виборців та менше часу на вирішення потенційних проблем до 2020 року.

Перешкоджають запровадженню автоматичної реєстрації виборців старі технології та дані про персональні дані виборців, які несумісні з даними, необхідними для участі в системі автоматичної реєстрації: підтвердження того, що людина є громадянином США, досягла 18 років і має місцеву адресу.

Представники секретаря штату заявили, що вони запізнюються, оскільки закон прив’язує автоматичну реєстрацію виборців до запровадження у штаті Іллінойс REAL ID, який також відстає від графіка.

Dave Druker, речник держсекретаря Jesse White, заявив, що ставки занадто високі, щоб можна було поспішати, тому секретар штату прагне забезпечити надійність інформації про виборців.

В інших штатах запровадження автоматичної реєстрації виборців також відбувається із запізненням. Західна Вірджинія прийняла закон про автоматичну реєстрацію виборців у 2016 році, але досі не має необхідної інфраструктури, щоб її запровадити. Влада штату заявила, що сподівається реалізувати програму у 2021 році. Виникли проблеми й у Каліфорнії. Під час аудиту було виявлено технічні проблеми, що призвели до невідповідності даних про виборців.

У Мічигані цього року почали розглядати ймовірність запровадження системи автоматичної реєстрації виборців, а в штаті Мен у червні вже затверджено відповідний законопроект.

Трамп відвідає Чикаго для збору коштів на передвиборчу кампанію

Цього місяця президент Дональд Трамп приїде до Чикаго, щоб взяти участь у зборі коштів на потреби свого виборчого фонду. Це – його перший візит до Чикаго з моменту обрання на посаду президента.

За словами речника Республіканської партії Іллінойсу, захід відбудеться 28 жовтня.

За інформацією джерел, у запрошеннях на захід йдеться про те, що співорганізатором заходу буде Todd Ricketts, голова National Finance, що є власником Chicago Cubs.

Це – вже не перший захід за участі Трампа, який організовував Ricketts цього року.

У червні на Wrigley Field відбулася зустріч жертводавців, які фінансують передвиборчу кампанію Трампа.

Серед організаторів заходу також були Ronna McDaniel, голова RNC, співголова Tommy Hicks-молодший та керівник виборчого штабу Brad Parscale.

Квитки на захід коштують: $2800 доларів на одного учасника за можливість взяти участь у святковому обіді; $35 тис. за двох осіб – за можливість сфотографуватися з Дональдом Трампом; $100 тис. на людину – за доступ до круглого столу з можливістю поспілкуватися з Трампом.

Під час свого президентства Трамп неодноразово критикував владу Чикаго і неодноразово закликав боротися з насильством у місті.

Наразі невідомо, де саме відбудеться запланований захід.

Як кандидат, Трамп свого часу скасував запланований мітинг у Чикаго через проблеми з безпекою, оскільки ймовірною була загроза сутичок між протестувальниками та його прихильниками, які зібралися в University of Illinois-Chicago Pavilion.

Курт Вулгайзер, американський дослідник української та білоруської мов: «В Україні поєднуються мовні ситуації Ірландії, Білорусі та Каталонії»

США планують вивезти з Туреччини свою ядерну зброю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers