rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Теніс

Теніс

Марченко виграв два титули на турнірі ATP серії Challenger в Нур-Султані

Українець Ілля Марченко став переможцем тенісного турніру Асоціації тенісистів професіоналів (ATP) серії Challenger в Нур-Султані (Казахстан) з призовим фондом $54160.

Як повідомляє btu.org.ua, у фіналі одиночного розряду 32-річний уродженець міста Кам’янське Ілля Марченко (№ 378 рейтингу ATP) здобув вольову перемогу над посіяним під п’ятим номером Янніком Маденом з Німеччини (№ 130 АТР) – 4:6, 6:4, 6:3. Упродовж трьох сетів тенісисти загалом провели на корті 2 години та 15 хвилин. У вирішальному сеті українець не втримав перевагу з брейком (3:1), але з рахунку 4:3 віддав Мадену тільки одне очко за два гейми. Для тенісистів це був другий очний поєдинок. Минулого року Маден обіграв Марченка в кваліфікації Wimbledon-2018.

Додамо, що днем раніше українець і його напарник Харрі Хеліоваара з Фінляндії завоювали парний титул. Таким чином Марченко вдруге у кар’єрі оформив чемпіонський дубль на ATP Challenger Tour (Брешіа 2014).

Тепер у колекції Іллі Марченка шість одиночних трофеїв в ATP Challenger Tour. Зі сезону 2014 українець щороку, крім минулого сезону, виграв по одному титулу – Брешіа-2014, Монс-2015, Реканаті-2016, Ізмір-2017, Нур-Султан-2019.

У результаті, цього тижня Марченко покращив свої позиції в рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) одразу на 103 позиції.

Як повідомляє btu.org.ua, успіх на турнірі в Нур-Султані (Казахстан) дозволив Іллі Марченку повернутися до ТОП-300 і посісти 275-е місце в світовому рейтингу.

Експерша «ракетка» України Сергій Стаховський піднявся на дві сходинки і наразі посідає 371-е місце.

У ТОП-10 рейтингу ATP змін не відбулося. Очолює рейтинг 32-річний сербський тенісист Новак Джоковіч, друге місце посідає 33-річний іспанець Рафаель Надаль, третє – швейцарський тенісист Роджер Федерер, якому в серпні виповнилося 38 років.

Ястремська обіграла китаянку Чжу Лінь на старті турніру в Тяньцзіні

Друга «ракетка» України Даяна Ястремська вийшла до другого кола турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) Tianjin Open – International у Тяньцзіні (Китай) з призовим фондом $500 000.

Як повідомляє btu.org.ua, на старті змагань посіяна під третім номером Даяна Ястремська (№ 23 рейтингу WTA) за 1 годину та 10 хвилин у двох сетах завдала поразки китаянці Чжу Лінь (№ 106 WTA) – 6:2, 6:3. Зазначимо, що суперниці вперше зустрілися в очному протистоянні.

Щоб отримати путівку до другого раунду, 19-річній одеситці потрібно було близько 70 хвилин. Ястремська реалізувала чотири зі семи брейк-поінтів, а її суперниця – лише один із п’яти.

Далі Даяну Ястремську чекає ще одна представниця Китаю – Пен Шуай (WTA 96), яка також у двох сетах обіграла свою співвітчизницю Сяоді Ю (№ 225 WTA) – 6:2, 7:6 (7:1). Цього року дівчата вже зустрічалися на турнірі в Хуахіні, де Ястремська святкувала перемогу у двох сетах з рахунком 6:1, 6:4.

Додамо, що тенісний турнір Жіночої тенісної асоціації Tianjin Open завершиться у неділю, 13 жовтня.

Але вже цього тижня Ястремська на три позиції покращила своє становище в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) і вперше стала 23-ю «ракеткою» світу.

Водночас, 24-річна Еліна Світоліна опустилася на одну сходинку і посідає тепер четверте місце.

30-річна Леся Цуренко, яка тривалий час не виступає через травму, втратила ще п’ять позицій і посідає в списку 73-е місце. Четвертий представник України в ТОП-100 світового рейтингу 25-річна Катерина Козлова піднялася на два щаблі і тепер посідає 83-й рядок.

Легка атлетика

Марина Бех-Романчук виграла друге «срібло» для України на ЧС-2019

У столиці Катару – місті Доха – завершився чемпіонат світу-2019 з легкої атлетики. 6 жовтня, в останній день планетарного форуму Королеви спорту українка Марина Бех-Романчук у фіналі стрибків у довжину посіла друге місце.

Як повідомляє xsport.ua, її найкраща спроба – 6.92 м. Це – найкращий результат Марини цього сезону.

Зазначимо, що Бех-Романчук вперше в кар’єрі піднялася на п’єдестал чемпіонату світу. Два роки тому в Лондоні вона в фінал кваліфікуватися не зуміла.

А чемпіонкою світу-2019 зі стрибків у довжину стала німкеня Малайка Міхамбо, яка стрибнула на 7.30 м.

Першу срібну медаль цього чемпіонату завоювала для України Ярослава Магучіх.

Бокс

Берінчик захистив титул інтерконтинентального чемпіона

Український боксер-професіонал Денис Берінчик успішно захистив титул інтерконтинентального чемпіона в легкій вазі за версією WBO в бою з мексиканцем Патрісіо Лопесом Морено.

Як повідомляє ukrinform.ua, бій Берінчик – Морено 5 жовтня став головною подією вечора боксу в Броварах. Поєдинок тривав усі 12 раундів. Переможця визначили судді, вони всі надали перевагу українцеві – 120:108, 120:108, 120:109. Тож Берінчик залишається непереможеним і здобуває 12-у перемогу.

Титул WBO International Берінчик виграв у грудні 2018 року, нокаутувавши філіппінця Росекі Крістобаля. А в квітні цього року він успішно захистив титул у поєдинку з досвідченим японцем Ніхіто Аракавою.

В андеркарті бою Берінчика українець Олег Малиновський переміг Вітторіо Паррінелло. Інший українець – Дмитро Митрофанов – нокаутував Новака Радуловіча.

Усик прибув до Чикаго на свій перший бій у суперважкій вазі

В суботу, 12 жовтня, на Wintrust Arena Усик проведе свій перший бій у суперважкій вазі.

Про це повідомив у своєму Instagram Егіс Клімас, менеджер українського боксера. Спочатку планувалося, що суперником українця буде голландець суринамського походження Тайрон Спонг.

Однак нещодавно виявилося, що дебютний поєдинок українського боксера може відбутися з іншим суперником, оскільки Спонг провалив допінг-тест WADA за лічені дні до бою в Чикаго.

«З нами зв’язалося WADA і повідомило, що в допінг-тесті Тайрона Спонга виявлений несприятливий результат. Він відправлений на атлетичну комісію штату Іллінойс, додаткова інформація з’явиться пізніше. Якщо Спонг не зможе провести бій, у нас є резервні суперники», – повідомив промоутер Едді Хірн у Twitter.

Станом на 20 вересня було продано більше, ніж 6 тисяч квитків на поєдинок, і у продажу залишалося лише 600.

32-річний Олександр Усик у листопаді 2018 року переміг нокаутом британця Тоні Беллью і захистив всі свої титули у важкій вазі, але залишився без чемпіонських поясів через перехід до суперважкої ваги.

34-річний Тайрон Спонг є непереможеним боксером у суперважкій вазі. Він виграв всі 13 поєдинків на професіональному рівні, з них 12 – нокаутом. В останньому своєму бою він переміг бійця з Еквадору Джейсона Мінду.

Китайський боксер претендує на бій із Гвоздиком

31-річний Мен Фаньлун може стати суперником переможця об’єднавчого поєдинку між чемпіоном IBF Артуром Бетербієвим і чемпіоном WBC Олександром Гвоздиком. Про це повідомляє Klitschko-brothers.com.

За словами Фаньлуна, в Китаї дуже чекають чемпіонського титулу у великій вазі.

«Я дуже радий тому, що мій бій за титул чемпіона світу пройде проти переможця двобою Бетербієв – Гвоздик. Я стану першим з «великих» боксерів з Китаю, тяжчих за напівлегковаговиків, який вийде на бій за титул чемпіона світу. Це вже історичне досягнення, але я хочу більшого. Я хочу відвезти чемпіонський пояс до себе на батьківщину, де мільярди людей пам’ятатимуть про це сторіччями», – сказав Фаньлун.

18 жовтня Гвоздик спробує взяти реванш на професіональному рингу над володарем поясу IBF Артуром Бетербієвим, якому 10 років тому програвав в аматорському боксі.

Свій останній бій Гвоздик провів наприкінці березня проти француза Дуду Нгумби, якого переміг технічним нокаутом у 5-му раунді. Титул чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBC Гвоздик здобув в грудні минулого року, нокаутувавши в 11-му раунді канадця Адоніса Стівенсона.

Українці здобули 14 медалей першості світу з таїландського боксу

У турецькій Анталії завершився молодіжний чемпіонат світу з таїландського боксу, під час якого збірна України здобула 14 медалей – 5 золотих, 5 срібних та 4 бронзових. Про це повідомляє прес-служба Української федерації таїландського боксу.

На найвищу сходинку п’єдесталу піднялися українці Микита Гончаренко, Руслан Більський, Євген Батюк, Микита Захарченко та Владислав Коломієць.

Срібні медалі здобули Володимир Артеменко, Пилип Бачинський, Максим Мраченко, Данило Скуріхін і Марія Мальченко, «бронзу» мають Олександр Лавриненко, Сергій Семак, Олександр Суховельский та Данило Тодощенко.

Стрітбол

Молодіжна збірна України завоювала «срібло» ЧС-2019

Чоловіча збірна України U-23 виборола срібні медалі чемпіонату світу-2019 з баскетболу 3х3 у китайському Ланьчжоу.

В 1/4 фіналу українці впоралися з Аргентиною – 18:14, а в півфіналі обіграли Нідерланди – 19:9.

Однак у вирішальному поєдинку наші хлопці поступилися росіянам – 11:21.

Українці першими провели результативну атаку, – повідомляє fbu.ua. Щоправда, суперники швидко відповіли ще й реалізували штрафний.

До останніх секунд на майданчику продовжувалася жорстка боротьба. Однак, нашій команді так і не вдалося переломити перебіг поєдинку. У підсумку – збірна України здобула срібні медалі.

Нагадаємо, наші хлопці виступали у такому складі: Євген Балабан («Одеса»), Антон Мусієнко («Київ-Баскет»), Микита Руслов («Черкаські Мавпи»), Іван Ткаченко («Черкаські Мавпи»).

Футбол

УЄФА може покарати суперників «Динамо» у Лізі Європи

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосив про відкриття дисциплінарної справи за матчем Ліги Європи «Мальме» (Швеція) – «Копенгаген» (Данія).

Шведському клубу було висунуто претензії щодо використання вболівальниками піротехніки, кидання предметів на футбольне поле, а також блокування сходів на трибунах, – повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Данський «Копенгаген» можуть покарати за піротехніку та застосування забороненої символіки.

Контрольно-дисциплінарний комітет розгляне справу 21 листопада.

Нагадаємо, що «Мальме» та «Копенгаген» є суперниками київського «Динамо» у групі В Ліги Європи.

Становище команд у квартеті після двох турів: «Копенгаган» – 4 очки, «Динамо» – 4, «Мальме» – 1, «Лугано» (Швейцарія) – 1.

Хто така Ярослава Магучіх?

Італійський знак якості «Шахтаря»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers