rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Італійський знак якості «Шахтаря»

Футбол

Команда Луїша Каштру демонструє свої амбіції. В 2-му турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» здобув вольову перемогу над італійською «Аталантою» 2:1.

Будь-яка перемога над італійським клубом в ЛЧ вже є подією для нашого футболу. Тим більше, якщо ми виграли на такій знаковій арені, як міланське «Сан-Сіро».

Перше, що відзначають усі аналітики, це чудова підготовка до матчу тренерського штабу «Шахтаря». «Аталанту» вивчили досконало і вибрали проти неї дуже вдалу модель гри, в якій Коваленко та Алан Патрік чітко розуміли, як руйнувати гру суперника в середині поля. Взагалі, в цьому матчі «гірники» максимально спростили гру. Вони майже не розігрували м’яч біля власних воріт, аби уникнути пресингу, а атаки розпочинали з довгих передач на чужу половину поля.

Ще один важливий момент. «Шахтар» хоч і намагався зупинити «Аталанту» в центрі поля, але в першому таймі так і не уникнув проблем у захисті. Центрбеки Кривцов і Матвієнко прийняли кілька хибних рішень, припустилися помилок, що і призвело до голу, пенальті і купи моментів біля воріт Пятова. За рахунку 0:1 гостям пощастило, що «Аталанта» зупинилась перевести дух. «Шахтар» скористався цим, перехопив ініціативу і навіть зрівняв до перерви.

Тепер відзначимо персонально усіх причетних до перемоги. Почнемо з Пятова, який відбив пенальті і ще, мінімум, чотири рази рятував свої ворота. Незважаючи на хитку оборону, Степаненко та Ісмаїлі виконали величезний обсяг корисної роботи, кожен зробив по шість відборів м’яча – а це вже знак якості. В середині поля найкращим був Марлос, який постійно загострював і жодного разу не помилився в передачах.

Щодо голів «Шахтаря», то в першому Мораес виконав усе бездоганно. Прийом м’яча, фінт, удар. Відзначимо також пас Алана Патріка. Другий гол став результатом індивідуальної роботи Додо і Соломона, які вийшли на заміну і мали свіжі ноги та голови.

Перемога в Італії засвідчила, що зараз у «Шахтаря» є величезний потенціал для успішного євросезону. Луїш Каштру вже зрозумів, у який футбол повинна грати його команда, а сама команда набирає обертів. До оптимальної форми наблизились досвідчені Пятов, Степаненко, Ісмаїлі, Марлос, Тайсон, Мораес. Помітний прогрес у діях Коваленка, а Соломон і Коноплянка завжди здатні посилити гру.

Далі у «Шахтаря» два матчі проти загребського «Динамо» і шість очок у цьому протистоянні можуть зробити українського чемпіона фаворитом у боротьбі за друге місце в групі. Головне, аби лідери «Шахтаря» втримали форму і тонус, а тренери, нарешті, навели лад у захисті.

Автор: Святослав Василик, Київ

Джерело: «Укрінформ»
(https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/2791432-italijskij-znak-akosti-sahtara.html)

Хто така Ярослава Магучіх?

Теніс

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers