rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Ринок праці у третьому кварталі 2019 року

Більша частина року позаду. І третій квартал, який досить еклектичний за своїм характером, приніс свої зміни на ринок праці. Так, якщо липень і серпень – період відпусток та затишшя, то у вересні вже традиційно розпочинається бізнес-сезон та активність на ринку праці.

Експерти hh.ua|grc проаналізували, кому було легше знайти роботу в третьому кварталі 2019 та як змінились зарплати у цей період.

Структура вакансій за профсферами

Згідно з аналізом бази вакансій та резюме hh.ua|grc, у третьому кварталі року відбулись певні зміни у частковому співвідношенні профсфер на ринку праці. За підсумками аналізованого періоду, трійка лідерів за кількістю вакансій залишилась незмінною – це профсфери «Продажі», «IT» та «Маркетинг».

При цьому посилили свої позиції вакансії для фахівців із продажів та початківців (профсфера «Початок кар’єри») – частка пропозицій про роботу для таких кандидатів зросла. А от IT-шників, працівників транспортної галузі та адміністративний персонал почали шукати менш активно. Загалом, у третьому кварталі кількість вакансій зросла на 12% порівняно з другим.

Для пошукачів найпривабливішими були такі профсфери (у порядку збільшення кількості резюме), як «Маркетинг», «Адміністративний персонал», «Продажі», «ІТ, телеком», «Початок кар’єри».

Динаміка вакансій

Впродовж ІІІ кварталу динаміка вакансій демонструє певний спад у серпні, а от у вересні кількість пропозицій про роботу очікувано збільшилась. При цьому найпомітніші зростання можна відзначити:

l У липні у профсферах «Авто» (на 31%), «Інсталяція» (на 33%), «Будівництво» (на 35%) та «Наука, освіта» (на 40%);

l У серпні, незважаючи на загальний спад, приріст вакансій відбувся у профсферах «Туризм, ресторани» (на 2%), «Безпека» (на 3%), «Медицина» (на 6%) та «Наука, освіта» (на 11%);

l У вересні у профсферах «Домашній персонал» (на 126%), «Мистецтво, медіа» (на 59%), «Управління персоналом» (на 42%) та «Початок кар’єри» (на 38%).

Зміни зарплатних пропозицій

Згідно з аналізом бази вакансій за третій квартал, початковий рівень зарплат у вакансіях збільшився на 20%: якщо у другому кварталі пропозиції про роботу починались від 10 000, то у третьому – від 12 000.

Джерело: «HeadHunter Україна» (http://www.hh.ua)

Кому платили більше у третьому кварталі 2019 року

Ще раз про shop around

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers