rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Кому платили більше у третьому кварталі 2019 року

Для низки профсфер третій квартал виявився більш вдалим, ніж попередній. А от у деяких зростання зарплат навпаки сповільнилося чи навіть їхній розмір зменшився.

Експерти hh.ua|grc проаналізували, як змінились зарплатні пропозиції у вакансіях у третьому кварталі 2019-го та хто почав заробляти більше.

Динаміка зарплатних пропозицій

З початку року рівень заробітних плат виріс на 10% та на 24% порівняно з третім кварталом 2018 року. Такі дані показав аналіз бази вакансій, розміщених на hh.ua|grc. Причому, другий та третій квартали показали приблизно однакові результати.

Найбільш вдалим період липень-вересень виявився для охоронців, медиків і фармацевтів, юристів та HR-менеджерів. У вакансіях, розміщених протягом третього кварталу, для цих спеціалістів фігурували зарплати на 9-12% більші порівняно з другим кварталом.

А от для розробників ПЗ, маркетологів, адміністративного персоналу, ТОП-менеджменту, сервісних інженерів і фахівців з інсталяції та налаштування обладнання, робітничого персоналу більш вдалим був другий квартал року. Хоча протягом липня-вересня 2019 року зарплатні пропозиції для них зростали, але темп зростання дещо сповільнився.

Найменш вдалим був третій квартал для працівників виробництва та АПК і викладачів – протягом аналізованого періоду розмір пропонованих зарплат для цих спеціалістів порівняно з квітнем-червнем знизився на 1-3%.

Як ми писали вище, порівняно зі серединою минулого 2018 року, середній рівень зарплат збільшився на 24%. Найбільший приріст показали такі профсфери, як «Вищий менеджмент» (+30%), «Інсталяція і сервіс» (+32%), «Юристи» (+32%), «Безпека» (+34%), «Будівництво, нерухомість» (+35%).

Профсфери з найвищим рівнем середніх зарплат

Згідно з аналізом бази вакансій за третій квартал, найбільше у цей період заробляли представники таких профсфер, як «Вищий менеджмент», «Будівництво, нерухомість», «Автомобільний бізнес», «Юристи», «Інформаційні технології, Інтернет, телеком», «Банки, інвестиції, лізинг», «Продажі», «Маркетинг, реклама, PR», «Інсталяція і сервіс» та «Закупівлі». Загалом, ситуація аналогічна до тієї, що була у першому та другому кварталах. З відмінностей можемо зазначити те, що у третьому кварталі до десятки лідерів увійшла профсфера «Інсталяція і сервіс», витиснувши «Страхування».

Джерело: «HeadHunter Україна»
(http://www.hh.ua)

Ринок праці у третьому кварталі 2019 року

Ще раз про shop around

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers