rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Надзвичайний з’їзд ООЧСУ

28 вересня 2019 року в залі Української православної церкви святого Андрія у м. Блумінгдейл, штат Іллінойс, Організація Оборони Чотирьох Свобід України (ООЧСУ) провела надзвичайний з’їзд, згідно з відповідними положеннями свого статуту.

Цей захід відбувся через надзвичайні обставини з ініціативи більшості керівників осередків цієї організації, після дворічної затримки у проведенні наступних виборів національного керівництва ООЧСУ. Дворічна затримка була серйозним порушенням статуту ООЧСУ.

Делегати надзвичайного з’їзду обрали нових членів керівних органів ООЧСУ на роки 2019-2022 в наступному складі: Микола Грицков’ян – голова; Павло Бандрівській – перший заступник; Володимир Зарицький – другий заступник; Богдан Гаргай – третій заступник; Ігор Длябога – екзекутивний секретар; Христина Балко – фінансовий референт; Микола Луцак – організаційний референт; Борис Потапенко – референт зовнішніх зв’язків; Андрій Добрянський – інформаційній референт; Ростик Сасюк – вільний член; Михайло Росцішевський – вільний член.

Title

 Ростик Сацюк, Ігор Дячун, Микола Грицковян,
Роман Мигаль

Членами контрольної комісії стали: Еміль Бандрівський, Роман Мигаль та Ігор Дячун; до товариського суду були обрані Мирон Васюнець, Богдан Федорак і Юрій Наконечний.

Офіційні привітання до з’їзду наспіли від Українського Конгресового Комітету Америки, Українсько-Американської фундації «Воля», Об’єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України, Організації Українських Націоналістів, Ради Українських Державницьких Організацій Світу, Спілки Української молоді Америки, Товариства колишніх вояків Української повстанської армії (УПА), та фундації «Спадщина» при банку «Певність».

До президії заходу були обрані: Микола Грицков’ян (голова), Ігор Дячун (заступник голови) та Роман Мигаль (секретар). Під час з’їзду працювали наступні комісії: мандатно-верифікаційна, номінаційна, та резолюційна.

Головна Управа ООЧСУ зобов’язана скликати з’їзд та обирати новий керівний склад управи кожні три роки. У випадку, якщо з’їзд не буде скликаний головною Управою або Контрольною комісією, надзвичайний з’їзд може бути скликаний на прохання половини відділів організації. Тому що Головна Управа ООЧСУ без будь-яких пояснень перевищила свій мандат на два роки, згідно зі статутом ООЧСУ, більшість відділів скликали цей надзвичайний з’їзд.

На жаль, члени попередньої Головної Управи ООЧСУ не брали участь у надзвичайному з’їзді і не подали жодної документації чи звітів про свою роботу за останніх п’ять років (2014-2019), що вимагає чинний статут.

Тому делегати з’їзду утрималися від внесення резолюції про уділення абсолюторії попередньої Головної Управи. Натомість, з’їзд ухвалив резолюцію про дорожню карту для повного з’ясування всіх обставин і питань персональної відповідальності за ознаки зловживання попередніх членів Головної Управи.

У своєму слові до з’їзду новообраний президент ООЧСУ Микола Грицков’ян наголосив: «Цей з’їзд, як найвищий орган нашої організації, схвалив багато заходів, що накладають конкретні обов’язки на всіх новообраних членів керівних органів ООЧСУ. Ці рішення допоможуть нам відновити Організацію Оборони Чотирьох Свобід України для виконання своєї провідної ролі серед українсько-американських організацій, як на крайовому рівні, так і в українських місцевих громадах. Ми будемо співпрацювати з нашими партнерами в Українському Конгресовому Комітеті Америки та Раді Українських державницьких організацій світу у збереженні та плеканні української мови та культури, історії і традицій серед нашої громади. Ми також будемо захищати верховенство закону, сприяти свободам, які Конституція США надає кожному американському громадянину.

Title
 Перший заступник Голови Павло Бандрівський,
Голова ООЧСУ Микола Грицковян біля памятника
Небесної Сотні при церкві св.Андрея

«Насамперед, найголовніше: ООЧСУ буде виступати за Україну та забезпечення для неї чотирьох свобід, проголошених президентом Сполучених Штатів Америки Франкліном Делено Рузвельтом 1945-го року: свободи слова, свободи віросповідання, свободи від страху та свободи від злиднів. На цих принципах і цілях, на такому фундаменті наші попередники заснували Організацію Оборони Чотирьох Свобід України у 1946 році. Я зобов’язуюся повернути ООЧСУ на шлях захисту і гарантування свободи і соціальної справедливості тут, вдома, в Америці, а також зробити все, залежне від нас, щоб наші брати і сестри могли щасливо і гідно жити в Українській самостійній соборній державі, яка захищатиме ці чотири свободи для української нації і кожного громадянина України».

Слава Україні – Героям Слава!

Заява президії Надзвичайного з’їзду ООЧСУ 2019 р. в м. Блумінгдейл, штат Іллінойс

 

Пам’ятник першому космонавтові України

Різдвяна радість (У рамках проекту «Пізнай свій рідний край»)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers