rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Нефьодов ініціює розслідування щодо маєтків керівників митниці у Конча-Заспі

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов ініціював розслідування щодо оренди високопосадовцями митниці маєтків реабілітаційного центру в Конча-Заспі, який будували для оздоровлення та відпочинку співробітників.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Знаєте, що це на фото? Це 15 гектарів землі в Конча-Заспі, які 2000 року Київська міська рада безкоштовно передала Державній митній службі. За оціночною вартістю ділянка нині коштує майже 300 млн грн. Тут митники мали б звести базу відпочинку і реабілітаційний центр «Конча-Заспа». Замість цього, як ми місяць тому дізнались під час інвентаризації майна, там звели 28 будинків – 9 дерев’яних та 19 цегляних, підстанцію та свердловину. А потім профспілка митниці ці будинки віддала в оренду, кому б ви думали?! ПРАВИЛЬНО! Керівництву митниці», – розповів Нефьодов.

Зокрема, за його словами, п’ятикімнатний двоповерховий дерев’яний котедж площею 177 кв. м, зображений на фото, у 2016 році орендував колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

«У його розпорядженні будинок до 2033 року, ціна – 6 770 грн. на місяць (помилки в цифрах немає). Зараз працюємо, аби повернути елітну нерухомість назад до профспілки і продати на аукціоні. І такого у нас ще багато – купа активів ДФС має дивний юридичний статус. Словом, ініціювали розслідування і дякуємо за крутий репортаж і зйомки з фірмового дрона Денисові Бігусу та команді Bihus.info», – додав Нефьодов.

Раніше журналісти видання Bihus.info повідомили, що у 2000 році Київська міська рада безкоштовно передала Державній митній службі у постійне користування 15 гектарів землі. Тут митникам дозволили звести базу відпочинку – реабілітаційний центр «Конча-Заспа» для оздоровлення та відпочинку простих співробітників. Пізніше на цій ділянці було зведено низку будинків, які профспілка митниці передала в оренду керівництву митниці, причому, за значно заниженою вартістю – близько 4000-6000 грн. на місяць.

Керівника «Запоріжгазу» не покарали за завищення втрат газу у трубопроводах на 26 мільйонів

Вийти із замкненого простору: зв’язок між зовнішньою торгівлею та економічним відставанням в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers